Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1902299

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Farbror Barbro:

tack för att du håller de på stången Barbro. Avundsjukan finner inga gränser känns det som. Lichtenstein-fansen är inne och härjar och har sig, de borda veta hur och buga djupt i vördnad istället för att hålla på och spela allan.

Jag skulle vilja ta tillfället i akt och hänvisa till en bra artikel på hokceysverige som jag läste på semestern.

En kille med kunskap, insyn och erfarenhet av både SHL och NHL. Vad säger han?

Positivt:

Nedflyttning är kanon och spännande (men SHL-klubbarna vill inte åka ur och jobbar emot).
Fansen i SHL, ståplatskulturen och hängivenheten är bättre än i NHL.
Kvalitén och tuffheten i SHL är top notch.
SHL är genuint.

Negativt:

Vi behöver jobba med "produkten" och säljsidan.

Vi i SHL ska alltid kopiera allting från NHL, regler, kultur, allting. Istället borde vi inse att vi är en annan världsdel med en annan kultur och fortsätta att göra det vi är bra på, men fortsätta och utveckla alla delar av sporten och ligan. Men vi gör mycket rätt!

Jag tycker att stegen vi tagit på senare tid, med war room, situationsrum etc har vart ett stort steg framåt. Överlag är domarna bättre och misstagen som man stör sig så in i helvetet på är färre. Det man kunde önska sig är att reglerna runt målsituationer förklaras ytterligare och tydligare så att det blir mindre godtyckligt och att alla situationer bedöms likadant.

Straffen för huvudtacklingar och grova överträdelser bör också skärpas och förklaras tydligare, i efterhand. Nu känns det litegrann som det är media som styr vad som är "hemskt" och inte ett klart regelverk. Släpp videos och förklara varför beslut är som de är.

I övrigt har vi en bra liga, men klubbarna skulle kunna sälja in lite av rivaliteten ytterligare. Fans släpper inte gamla dueller mellan lag och spelare och det borde vi spinna vidare på, de här känslorna som bubblar upp. När vi möter Färjestad så borde Färjestad gasa igång med lite videos från fjolåret med diverse incidenter. Så hade jag gjort om jag var medieansvarig i Färjestad.

Sen skulle jag också vilja att föreningarnas ekonomi blev lite tydligare och öppnare, samt att de på ett tydligare sätt kopplades samman med elitlicensen, redovisade spelarlöner och eget kapital. Lite utav ett "financial fair play" som förhindrar PSG, Chelski, Man City och köpelagen att köpa upp varenda bra spelare och inte tävla på samma villkor som de riktiga lagen i fotbollen. Det är lite halverst skumt att ett lag har stjärnspelare på 20 positioner men redovisar samma spelarlöner och samma egna kapital som andra klubbar. Hockey borde trots allt handla om idrott och inte om vem som har bäst skumraskrevisorer.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Måste ändå kännas lite konstigt att hemvändare väljer andra klubbar än moderklubben eller den de tillbringade sin junior tid i innan sitt proffsäventyr! Där kanske ledningen måste se sig i spegeln och jobba fram en lösning..

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Financial Fair Play är storklubbarnas sätt att försöka stoppa uppstickarna. ManU, FCB, RM Bayern M, kör med rovdrift vilket är lika trist som det är en naturlag(Tyvärr). Att de sedan vill stoppa PSG ManC mfl är lite fånigt, är själv ingen ”marknaden skall bestämma” i alla lägen men i det här läget så tkr låt dem köra på....

I övrigt tyckte jag det var trevlig med så mkt beröm till svensk hky från honom.

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Tack.
Roligt och viktigt att du är tillbaka.