Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1907850

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Rytter:
Å andra sidan har både Alm/Granberg valt att återvända, även Pudas valde att komma tillbaka efter att spenderat seniorkarräiren på annat håll. Så de verkar iaf tycka att saker står rätt till. Det kan ju vara så enkelt att det inte finns plats för alla som inte platsar i NHL.

Saik har väl rosat marknaden när det resultat för J18/20 någon final här och där men inget anmärkningsvärt men det är väl inte ambitionen heller.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Tarasov:

Jag skulle säga att vi haft ett otroligt tålamod med våra talanger och låtit dem utvecklas i sin tid och gradvis växa in i SHL-kostymen. Det finns ingen förening i SHL på senare tid som lyckats så bra som vi gjort, att plocka upp egna talanger och låta dem utvecklas. Det är anledningen att talangscouterna flockas till dynastiernas verksamhet likt flugor till en öppen surströmmingsburk.

Linus Lindström är ett bra exempel. Var ok utan att glänsa ifjol. Nu centrar han Möller/Lindström, seriens bästa ytterforwards. Han är redo att ta steget, efter att ha lirat i fjärde ifjol. Eller, jag hoppas han är redo, time will tell.

Han är en av MÅNGA som getts liknande chanser. Det finns 20+ egna spelare som vi tålmodigt låtit utvecklas i sin takt, och de har sedan utvecklats till mycket bra spelare. Nu menar jag inte spelare som Adam Larsson, Viktor Hedman, Elias Pettersson och dylikt eftersom deras talang ligger på en annan nivå. Jag menar spelare som får en liten roll, får kämpa för istiden, vissa lånas ut, vissa ges rådet att gå ner en division etc och sen när utvecklingen sen kommer så blir de storspelare.

Att sen några av dessa duktiga spelare väljer att tjäna mer pengar i andra föreningar senare i karriären, det är inte konstigt. Dels så har en hockeyspelare en kort karriär att tjäna in kapitalet. Men det finns sen inte plats för alla heller. Vi har inte råd, men vi vill fortsätta utveckla ungdomar och ge dem istid. Vår modell fungerar uppenbarligen bra, 7 finaler på 8 år är inte fy skam, inte heller talangproduktion som går som på löpande band.

Angående Petter Granberg, så sticker jag ut hakan och säger att han kommer att vara SHLs bästa back. Ser dubbelt så snabb ut som sist han var här, väldigt rörlig, passen och spelsinnet har verkligen utvecklats. Kvar har han defesniven, den otroliga fysiken samt beslutsfattandet. Sätter inte en fot fel på egen planhalva och vinner varenda närkamp.