Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1928967

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund: Jag håller med om att bedömningen svajar. Allt våld mot huvudet ska ge avstängningar, och sen måste de med tydligare uppsåt än Albins straffas mycket hårdare.

Jag tycker att fem matcher är bra för den förseelesen han gör. Sen ska andra straffas betydligt hårdare.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Zappaholic:

egentligen tycker jag nog inte så olika än dig. Ligan behöver ta krafttag emot våld mot huvudet. Om jag säger så här, jag vill inte att mina barn ska börja med hockey för det är för farligt. Det är något som är fel. Ok?

Men då har du en situation där en spelare som är 1.95 bromsar in i en situation, och axelkåpan då träffar motståndaren 1.75 i huvudet. Det tar i huvudet, men situationen ser ut som om den stora killen försöker screena bort den mindre killen. Men korrekt med avstängning om man vill få bort allt våld emot huvudet.

I en annan situation, då söker backen upp en tackling som han delar ut med våldsam kraft. Tacklingen riktas uppåt i en uppåtgående rörelse, och den tar rätt i huvudet på en oförberedd motståndare.

Den första ger 5 matcher, och den andra ger 3 matcher.

Om man vill få bort våld mot huvudet, då måste man först se till att man har en domstol med lite spelsinne och lite kompetens. Annars kommer supporters likt mig själv sitta där och skråla: "allvarligt". Det känns inte direkt rättssäkert, och när det inte gör det så minskas trovärdigheten. Det borde du nog själv tycka också?