Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #199926

Sv: Namn
Jonas: Nej, det har nog ingenting med komplex att göra. Skellefteå AIK och AIK finns det nog inget samband mellan eller någon rivalitet heller för den delen.
Däremot har hockeylaget alltid förkortats AIK hos befolkningen häruppe, allt sedan starten 1943. Att Skellefteå fick efternamnet AIK beror väl på att ortens fotbollslag hette så från starten 1921.
Jag vet inte varför det förkortats AIK istället för SAIK men jag kan tänka mig att det från början inte spelades så många matcher mot andra AIK-lag och därför föll det sig rätt naturligt.
Angående webteamet så ser man till sina egna först. I Skellefteå har man alltid sagt AIK om Skellefteå AIK och det kommer man inte heller att sluta med. När sedan AIK från Stockholm stöts på så måste man ju kalla det laget för något annat för att undvika förväxling. Därför benämns stockholmslaget oftast för Solna AIK. Det har inget med komplex att göra, enligt mig. Det är bara för att slippa den totala förvirringen som skulle uppstå i exempel ett referat där man kallar båda för lagen AIK.
För att undvika denna förvirring kan man gå två vägar. Antingen benämna Skellefteå AIK för Skellefteå och AIK för AIK, vilket skulle vara enkelt för Stockholmsfansen. Alternativ 2 är att kalla Skellefteå AIK för AIK och AIK för Solna. Alternativ 1 underlättar för Gnagets fans och alternativ 2 underlättar för Skellefteås fans. Självklart väljer man då alternativ 2.
För min del så bryr jag mig inte så mycket om folkstormarna och diskussionerna hit och dit. Jag konstaterar bara att båda lagen kallas AIK och kommer alltid att göra så. Det viktiga för mig är att förstå vad som menas.