Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Namn

201930 · » Till forumet


Sv: Namn
Åkerman:
Jo, nu var ju detta inte en helt avgörande match, så Näsvall höll sig kanske lite i bakgrunden;-)
Men det blir kanske ett möte till i Ängelholm i år? Då får han gärna missa flighten eller nåt...hehe!

Sv: Namn
Jonas: Ja, ni fick era 2 poäng och det är väl bara att gratulera.
Näsvalls andra-assist på det kvitterande målet var väl en liten fortsättning på sagan om Näsvall och Ängelholm. Kanske ett lite mindre kapitel än förra gången...

Sv: Namn
Åkerman:
Du har helt rätt i ditt första antagande :-)
Men jag skulle inte lita på dig som experttippare. Det blir säkert jämnt och spännande som fan idag. Jag ska inte säga att jag skiter i hur det går, för det gör jag definitivt inte.
Men jag hoppas det blir en bra kamp, och som vanligt så blir det väl så att bästa laget vinner.
...bara inte Näsvall står för en avgörande insats till er fördel. Vet som sagt inte om jag skulle palla med det ;-)

Sv: Namn
Åkerman: 3 - 2 till oss (Rögle) idag.

Sv: Namn
Jonas: Ah. Börjar misstänka att du är en Röglesupporter...
Det målet 6min in i sudden i boxplay i avgörande match är ett underbart radiominne. Får hoppas att Näsvall har kvar Ängelholmsskärpan idag.
Jag förstår absolut problemet med AIK-debatten. Men det är svårt att ändra på begreppen bara för att Gnaget kommit till samma serie. Man ser ändå till de egna fansen och i Skellefteå är det så gott som "officiella" namnet på Skellefteå AIK "AIK".
Så är det bara. Jag kan dock ta hänsyn till övriga landet i ett så pass öppet forum och kalla laget för SAIK.
Jaha. får man höra ett matchtips angående dagens match?
Själv hoppas jag att SAIKarnas vrede över poängtapp mot Mora är större än Rögles vrede över Paulsson och slutsekunder. Jag hoppas också att "Stoffes" ersättare inte är helt varm i kläderna.
Så 2-3 med nr 24 som matchvinnare för 3:e gången på 4 år i Ängelholm. I år är det dock inte Näsvall utan David Lundqvist.

Sv: Namn
Åkerman:
Tack för klargörandet! Men nu är det inte bara Råttorna från Fjollträsk som blir förvirrade, utan även resten av Sverige.
Jag kan förstå om supportersiter och fans i allmänhet har sin uppfattning och skriver på sitt sätt. Men en officiell site (och en som i mångt och mycket är så proffsig som SAIK's) anser jag borde hålla sig till de "officiella" namnen på klubbarna.
AIK är AIK, hur mycket jag än ogillar det laget.
Skellefteå är Skellefteå, även om jag hade lust att strypa Näsvall för snart två år sedan ;-)

Sv: Namn
Jonas: Nej, det har nog ingenting med komplex att göra. Skellefteå AIK och AIK finns det nog inget samband mellan eller någon rivalitet heller för den delen.
Däremot har hockeylaget alltid förkortats AIK hos befolkningen häruppe, allt sedan starten 1943. Att Skellefteå fick efternamnet AIK beror väl på att ortens fotbollslag hette så från starten 1921.
Jag vet inte varför det förkortats AIK istället för SAIK men jag kan tänka mig att det från början inte spelades så många matcher mot andra AIK-lag och därför föll det sig rätt naturligt.
Angående webteamet så ser man till sina egna först. I Skellefteå har man alltid sagt AIK om Skellefteå AIK och det kommer man inte heller att sluta med. När sedan AIK från Stockholm stöts på så måste man ju kalla det laget för något annat för att undvika förväxling. Därför benämns stockholmslaget oftast för Solna AIK. Det har inget med komplex att göra, enligt mig. Det är bara för att slippa den totala förvirringen som skulle uppstå i exempel ett referat där man kallar båda för lagen AIK.
För att undvika denna förvirring kan man gå två vägar. Antingen benämna Skellefteå AIK för Skellefteå och AIK för AIK, vilket skulle vara enkelt för Stockholmsfansen. Alternativ 2 är att kalla Skellefteå AIK för AIK och AIK för Solna. Alternativ 1 underlättar för Gnagets fans och alternativ 2 underlättar för Skellefteås fans. Självklart väljer man då alternativ 2.
För min del så bryr jag mig inte så mycket om folkstormarna och diskussionerna hit och dit. Jag konstaterar bara att båda lagen kallas AIK och kommer alltid att göra så. Det viktiga för mig är att förstå vad som menas.

Sv: Namn
Jonas: ?

Namn
Det är beklämmande att Skellefteås officiella webteam inte har kännedom om vilket lag i Sverige som heter AIK och vilket som inte heter AIK.
Varifrån har detta komplex vuxit fram?

201930 · »