Södertälje SK

2604 inlägg · 372 ämnen

SSK-Leksand 090409

1151847 · » Till forumet


SSK-Leksand 090409
Tack för den här säsongen, SSK!

Som väntat blev det lite pajas mot Leksand. Det är svårt att hålla uppe energin när det inte gäller något. Man kan intala sig själv att man spelar för sin heder, man vill avsluta snyggt, man vill vinna Kvalserien osv, osv - när det kommer till kritan fattas det ändå något.

SSK lekte hem den 1:a perioden i ren glädje över att kunna spela utan kniven på strupen men sedan tog soppan slut. Bjurling bjöd in Leksand med ett par tveksamma ingripanden (varav det ena var en riktig Rembrant) och vips så var det match. SSK skärpte åtminstone till sig så pass att man kvitterade både till 4-4 och 5-5 innan man som goda värdar lät Karlberg avgöra straffläggningen i sin sista match.

I sista perioden bytte SSK faktiskt ut Bjurling mot 16-årige Johan Mattsson som normalt spelar i J18-laget (!) Han fick en inte helt lyckad start med mål i baken vid första ingripandet men han spelade upp sig och gjorde en helt OK insats. Även 18-årige forwarden Andreas Gröndahl fick en del istid och såg riktig pigg ut.

På tal om målvakter så lär SSK behöva hitta en ny, eftersom både Henke och Bjurling ser ut att lämna klubben. Det kan bli en tuff Silly Season för gamla Sport.
Kommentera

1151847 · »