Södertälje SK

2611 inlägg · 374 ämnen

Inlägg #1035842

Sv: Lagbygget 08/09
Där kom bekräftelsen från SSK:s officiella hemsida. Stefan Nyman gick efter Kajsa Wargs princip: man tager vad man haver. I stället för Henrik Karlsson, Johan Thalberg eller andra målvakter som nämnts så väljer man att flytta upp den gångna säsongens 3:e-målvakt Pontus Sjögren ett pinnhål.

Pontus tillbringade säsongen i Huddinge och gjorde väl inget större väsen av sig (hade faktiskt sämst räddningsprocent av alla de allsvenska 1:a-valen) men laget som helhet hade ju ingen bra säsong och Pontus fick väl inte den bästa hjälpen av sina medspelare.

När Leif Strömberg konfronterats med påståenden om att ”SSK har två bra målvakter” så har han alltid svarat ”nej, vi har tre” och nu får Pontus chansen att leva upp till det omdömet. Jämfört med värvningarna av Hyvönen, Benoit och Jaakola känns väl detta ändå som något av en budget-lösning.

Klart är att Björn Bjurlings arbetssituation nu ändrats ganska drastiskt. Från att ha varit en av två jämngoda målvakter går han nu mot en säsong som ett av ligans mest gjutna 1:a-val. ”BB King” kommer att få axla ett stort ansvar i vinter.
Kommentera