Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

canadianpress

453139 · » Till forumet


Sv: canadianpress
Hodde:

Det man inte ska glömma bort är den positiva effekt som detta har på de elitseriespelare som trots allt får chansen att spela i denna upphottade variant (man kanske skulle byta namn på den till SHL bara i år! ;-).

När NHL-proffsen försvinner så har ju dessa vant sig vid att spela i ett högre tempo mm. Jag tror att detta kan vara bra för elitserien även på lång sikt. I snitt handlar det väl om 5-6 spelare per lag som får finna sig i att bli petade eller utlånade till lägre divisioner. Det borde innebära att ca 15-20 spelare per lag får chansen att spela med (och mot) dessa "superstjärnor" som rankas bland de bästa i världen. Kan inte vara enbart negativt!

Sen tycker jag att det är kul att se att de bästa av våra inhemska spelare står sig väldigt bra i konkurrensen! :-)
Kommentera

Sv: canadianpress
Metal Guru:

Asså saken är den att några NHL-killar är ju alltid trevligt men om det kommer väldigt många så kommer det att komma ett tron-byte i svensk hockey, lag som Växjö och Oskarshamn får spelare från Malmö, HV71 och Linköping som just denna säsongen inte platsar, och om de får behålla de spelarna i några säsonger så kommer de lagen att ta över platserna som Malmö, Brynäs och Södertälje har. Kanske även att Luleå åker på en rejäl baksmäll!
Kommentera

Sv: canadianpress
Hodde:
Tror precis som du att denna säsong i det långa loppet är en förlorad säsong för svensk hockey. Ungefär som att ha kissat på sig.

Just nu är det varmt och skönt, och Marian Hossa har skrivit på hos oss, och ni har jänkarn på G, och Miffo plockar hem han, och dom har signat den...

Baksmällan kommer att komma, men just nu är vi glada och mysiga och lyckligt luddiga i konturerna och skiter i morgondagens pulserande smedjehammare...
Kommentera

Sv: canadianpress
Metal Guru: Mycket intressant :D
Fast frågan är om det är positivt för svensk hockey att alla proffsen kommer!?

Finns många ES spelare vars vardag förändrats kraftigt under denna säsongen, jag tror inte att det är positivt för deras utveckling.
Kommentera

Sv: canadianpress
Metal Guru: Intressant artikel.
Kommentera

canadianpress
En artikel från en Kanadensisk nättidning (?) om NHL-spelare i ES.
Kommentera

453139 · »