Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Det är sååå underbart...

511868 · » Till forumet


Sv: Det är sååå underbart...
BROS4EVER:
 
Fotbollens grej är mer eller mindre en mediahyp, mest utvecklad i Stockholm. Började väl egentligen med att DIF:s hockey gick "kräftgång" efter ett suveränt avslut på 80-talet och ett lika fint inledande på det nya decenniet.
 
Då hade det plötsligt gått ett antal säsonger utan att den trogna publiken på ståplats nyrekryterats till glasiga Globen.
 
Sedan kom ett Fotbolls-VM som knappast någon av oss kommer att glömma.
 
DIF fortsätter ännu svagare under den sista hälften av 90-talet. Fotbollen lyckas samtidigt samla alla tre stockholmlagen i den allsvenska fotbollen. Det hör ju inte direkt till vanligheterna.
 
Aldrig någonsin har sportjornalisterna i 08-län haft hårdare ******
 
Ibland bara undrar man? Hur jävla kul är det att rapporterara från fotbollens U-land jämfört med en av hockeyns 5 bästa ligor.
 
I fotbollen namn måste man ju bara erkänna att det känns fattigt att numera sakna lag när det är CL. Mindre muntert är när man även får kika efter deltagande i UEFA-cupen. Varför är Djnorst och Tiblisi med när inget svenskt lag platsar?
 
Rent supportermässigt är det ändå ingen som gör något fel. När stockholmslagen samlas i tifon som inga andra i Sverige kan nå upp till någonsin. Ja, då gör de naturligtvis rätt när, de är så många på ett evengemang, som uppskattas av de flesta här i världen.
 
Fotbollen kommer att dippa grymt i år nu när inte AIK med.
 
Det bästa är egentligen all den skit som hockeyn tagit under fotbollens uppgång. Hockeyn har ökat i ständigt publikt antal sedan säsongen 97/98. Nu är snittet mycket högre och kommer att slå rekord i år. Sedan är det ju även C+ som kommit in under de sista åren. Det måste ju dra byst med publik från arenorna.
 
Nää, nu får det vara nog. Fotbollen är nog ändå det som intresserar flest.  Vare sig supportrarna är fulla och timida, eller....huliganer.
 
 
 
 
Kommentera

Sv: Det är sååå underbart...
Dragan 2k: Jo, du förstår väl lika bra som jag:

Fotbollen skulle egentligen fungera som utfyllnad medans hockeyn höll upp.

Det som hände var att dom underåriga "fans" som inte fick biljetter till Kållesseum började gå på fotboll istället.

(Nu råkar Göteborg åtmindstonde ha ETT riktigt bra fotbollslag!

Dessa fans som började gå på fotboll istället märkte snart att det gick att komma riktigt full till matchen, ja tillockmed ta med sig sprit in på arenan.
Detta ledde till att även dom med dåligt ölsinne hittade dit, och huliganismen var ett faktum.

Nu är det ju så att det även finns riktigt bra människor bland fotbollens supportrar, men dom blir färre i takt med att huliganerna blir fler!

Sålunda kan du inte räkna med ett objektivt och nyktert omdöme när det gäller att väga fotboll mot hockey!

Dom som slutade skolan innan 6:e klass dominerar tyvärr fotbollsarenorna, medans dom som faktiskt har något innanför pannbenet börjar fly fotbollens arenor!

Därför får du höra eller läsa sådana korkade inslag i media!

//BROS
Kommentera

Det är sååå underbart...
med krönikor där man vet vad man pratar om.

Läste precis en krönika på Svenska Fans. Jo, jag vet Svenska Fans men ändå. Författaren är mer fotbollsfan en hockeyfan.

"Det var länge sedan jag satte min fot i Scandinavium nu. Förr betydde Frölunda glädje och lidande, nu är det en show. Med mer eller mindre slagsmål, det beror på vad publiken vill. Det är fullsatt jämt. Antagligen för att det är så skönt när man slipper bry sig. En förlust spelar ju ingen roll, i praktiken gäller det bara att inte vara bland de sämsta fyra lagen fördelat över 26 hemma- och 26 bortamatcher. Sedan väntar ett slutspel i upp till 21 matcher till."

Min fråga är: Vart är de sista två matcherna i ..."över 26 hemma- och 26 bortamatcher"?

Sedan är väl ändå slutklämmen att ta i:

"Folk går på hockey för att se en show.
Folk går på fotboll för att det är något äkta."

Suck. När man talar om show och det finns italienska ligalag som numera satt i system att spela på showen för att vinna fördelar genom frisparkar och straffar. I hockeyn däremot ser vi ju det missnöje som finns bland spelare när det filmas.

Nej ska det vara äkta ska det vara hockey. Sedan kan jag förstå folk som tycker att det är för mycket med 50 omgångar. Däremot hade jag varit en die hard hardcore fotbollsfan hade jag gärna sett fler omgångar än de som spelas idag.
Kommentera

511868 · »