Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Klassperspektivet på hockeyn

676340 · » Till forumet


Sv: Klassperspektivet på hockeyn
znugge:

En annan förklaring till bristen på synpunkter kan vara att det diskuterats förr på HS. Folk kanske känner att de gjort bort den diskussionen redan.
Kommentera

Sv: Klassperspektivet på hockeyn

znugge:  handlar detta kanske om Allas Rätt att praktisera viss sport? Att alla småtjejer får sin egen häst och utbildning i ridteknik på Strömsholm och varje Håla bekostar ishall till småkillarna (dom som frivilligt avstår hockeyutrustningen och ägnar sig att spela bandy, får en portfölj och termos, yllekallsingar och öronmuffar; till familjen, ja som utjämningsgåva av kommunen). Sen har vi ju simhall att finansiera. Go-cart-bana till blivande formel1 förarna att betala. Spendera på att bygga fjäll och hoppbacke kanske är att ta i…

Ja ja, jag fattar problematiken. Och vi borde kanske sluta med att gilla detta orättvisa materialsport. Ägna oss att följa fotbollsmatcher på bakgårdar. Där bollen är gjord av garnnystanen (den som mynta den fabeln har inte en susning om var garn kostar) och barnen saknar skor. Eller så kan man följa våra finska nationalsporter (Finland=Fattigfolk) Kärringkånk och Kast Med Gummistövel (man kan ta gamla och avlagda ena). Det känns säkert mera solidariskt och rätt på någe vis..

:-)

 

Kommentera

Sv: Klassperspektivet på hockeyn
znugge: Jag vet inte riktigt vad man ska ha för synpunkter. Du berättar ju hur det ligger till i verkligheten. Det är inte ett påstående utan substans. Men vad ska vi diskutera? Lösningen? Ja, det torde väl vara att alla företag som producerar och säljer materialet tar fram ett billigare alternativ. Att skydden, klubborna och avgifterna blir billigare. Det vet vi ju att det inte kommer att hända. Mycket vill ha mer liksom.
Ytterligare en lösning vore om förbundet kliver in och hjälper till att finansierar ungdomsklubbarna och på så sätt driver ned totalkostnaderna för föreningarna. Och det är ju säkerligen något som kommer att hända...
Att klubbarna tar skyhöga avgifter kanske har att göra med kostnaden för att driva ishallar och övrig verksamhet. Man inbillar sig i alla fall att föreningarna inte tar ut några överpriser från sina ungdomar. Men gratis är det inte att driva en förening.

Det är ett välkänt problem som är svårt att råda bot på. Speciellt när marknaden är som den är. Finns ju ingen som inte vill tjäna pengar. Därför är också skydden och övrig material väldigt dyrt.
Otroligt beklagligt. Vi tappar säkerligen massvis med talanger på grund av kostnaden. Men jag ser ingen lösning på det, inte en realistisk i alla fall. Tyvärr.
Kommentera

Sv: Klassperspektivet på hockeyn
znugge:
Att ingen har några synpunkter kring detta säger också en hel del!
Kommentera

Klassperspektivet på hockeyn
Tänkte ta upp det här med klassperspektivet på ishockeyn, dvs vad ska man göra åt det enorma problemet som ligger ishockeyn i fatet, alltså att väldigt många unga talanger aldrig får chansen att bli dom hockeystjärnor dom skulle ha blivit. Helt enkelt pga av att hockeyn är för dyr, föräldrarna har inte råd att betala för utrustningen. För nog är det väl en klassfråga. Medelklassens barn får chansen att börja med ishockey medans arbetarklassens ungar tyr sig till fotbollen eller andra billigare idrotter. Rätt eller fel? Det råder dock inga som helst tvivel om att väldigt många potentiella framtida hockeystjärnor faller bort redan i detta tidiga skede. En stor förlust inte bara för arbetarungar utan framför allt för ishockeyn.
Kommentera

676340 · »