Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #445849

Sv: Utbildningsersättningen - uppsats
Et tu Brute: ...och sannerligen ett imponerande svar! ;) Jag är impad över att du tagit dig igenom uppsatsen så pass grundligt.

Givetvis finns det (som alltid) massor att utöka med och vrida och vända på i snudd på oändligt mycket, en jämförelse med fotbollen hade t.ex. varit intressant. Jag skulle gärna forska inom ämnet, men en kandidatuppsats räcker tyvärr inte särskilt långt... ;) Jag ska i alla fall försöka besvara några av dina åsikter i alla fall, kommer säkerligen att missa massor.

* Utbildningsersättningens syfte är, enligt skaparna, att ersätta småklubbar. Att det sedan inte fungerar så i verkligheten konstaterar jag, liksom du gör.

* Aspekten med ekonomisk styrka hos de olika föreningarna är en annan sak jag i själva verket hade med i ett stadium av uppsatsen, men tvingades sålla bort av olika skäl, ex. för att mitt syfte inte inkluderade sådana resonemang.

* Gällande utbildningsersättningens effekt på Elitserien konstaterar jag att den har varit begränsad, precis som du säger. Däremot i hockeyallsvenskan har effekten varit tydlig.

* Gällande att föreningarna inte vill ha in juniorer så tror jag inte att så är fallet. Exempelvis har jag bevittnat ett föredrag av LHC:s sportchef Johan Hemlin där han betonade vikten av ungdomsverksamheten, inte minst för att det är mycket billigare att få fram egna produkter till A-laget än att värva utifrån.

* Robert Nilsson är det kända fall jag exemplifierat med när det gäller unga som tvingats "bort". Det finns säkerligen fler, jag vet några "halvgamla" f.d. LHC:are som lämnat landet av detta skäl.

F-n, jag borde lobba för att Hockeyligan, SIF och SICO bekostar en forskarutbildning åt mig, så kan jag studera massa intressanta saker mer i detalj. :P

Keep it up, jäkligt skoj att du bryr dig!
Kommentera