Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #445877

Sv: Utbildningsersättningen - uppsats
bobbe:

Lobbyverksamhet är väl annars något man närmast kommer att tänka på när det gäller ensidigheten i rapporteringen om utbildningsersättningen. De ekonomiska särintressena förstärker dessa misstankar.

Själv kittlas jag av tanken på en fri marknad och vad det skulle kunna innebära i spelarväg. Däremot är jag ganska övertygad om att det skulle ställa till med ännu större ekonomiska besvär för flertalet klubbar och Cirkus Concurse är det sista jag vill veta av. Dessutom är det nådastöten för de mindre klubbarna. Ett sådant system garanterar ju att de inte får ett nickel. Skall vi följa EU-lagstiftning så är det minst lika olagligt med transfersummor nedåt i serierna som det är inom en och samma grupp.

Sedan har heller ingen lyckats lägga fram ett vettigt förslag till hur man enbart premierar i utbildningssyfte. Det hela är ganska diffust, hockeyskolan?, pojklagsklubben? Hockeygymnasiet? juniorklubben? första laget man gör seniormatcher med?. Här i Jkpg har vi numera också hockey på högstadiet. Friskolan Prolympia erbjuder hälften hockey av idrottstimmarna. Det är väl inte omöjligt att denna skola som drivs i vinstsyfte är intresserad av diverse premier?

Ola Svanberg, Johan Fransson är väl juniorer som redan förra säsongen spelade till sig ordinarie platser i A-laget? Det hela handlar ju om att hålla en viss nivå. Olika lag kan ju ha olika målsättning med pågående säsong. Svanberg och Fransson är duktiga därför spelar dom. Av någon annan anledning kan man inte matcha juniorer i ES. Det har väldigt lite med utbildningsersättningen att göra. Håller de inte måttet så ersätts de av någon annan...svensk eller utlänning.

Ja, Robert Nilssons 7 matcher i Fribourg är nog det enda jag kan komma på de senaste 8 säsongerna. Iaf om vi pratar "unga lovande".

Det hela är som demokrati, finns fan inget vettigt att rösta på. Ändå får man väl anse demokrati vara att föredra framför alternativen :-)
Kommentera