Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #482047

Sv: En nedläggning av NHL bra för svensk hockey?
Metal Guru: Jag har läst det första inlägget och förstår vad du menar, och som jag först skrev så vore det naturligtvis idealiskt. Jag kan bara inte se det hända.

Att Nordamerikansk hockey inte är med i IIHF medför att vi inte kan utöva några som helst påtryckningar på klubbar i Nordamerika eftersom de inte lyder under det regelverket. Just därför kan de plocka spelare hur som helst och vi får vackert titta på. Allt de behöver göra är att locka med en dollarbunt som är större än spelarens klubbkänsla, och det är i många fall inte särskilt svårt. Gilla det eller inte, så är det. Jämför med fotbollen där FIFA kan hjälpa lilla Habo IF att få sina vidareförsäljningspengar ifall Erik Edman skulle skutta runt i de mest obskyra småländer i världen. FIFA har den makten, IIHF har det inte när det gäller Nordamerika.

Det enda vi skulle kunna göra är att trycka på spelarna. Luleå försökte få Renberg att pröjsa ifall han skulle gå tillbaka till NHL. Renberg stack, Luleå fick inget pröjs. Allt som försökts har gått om intet.

Så, återigen, vad har du tänkt vi ska göra åt saken?
Kommentera