1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581991 inlägg · 6215 ämnen

Blä för Birsta

87003 · » Till forumet


Sv: Blä för Birsta
Nike89: Kom in i matchen nu. Du tror väl inte att man bygger en arena i Birsta och använder sig av IKEA's parkering. Självklart får hallen en egen jätteparkering.

Det finns massor med problem med Birsta. Infrastrukturen behöver t.ex. rekonstrueras. Som det är nu så har man byggt byvägar som inte klarar trycket. Tänk hur det skulle bli en matchkväll med 7500 åskådare som ska bort från det nya templet. En av de vägar som går förbi området har man tom. smalnat av (vad tänker dom med?).

Förlåt om jag kommer off-topic! Men jag föredrar det västliga E4-alternativet förbi S-vall (Njurunda-Birsta) där man ansluter nuvarande E4a i Birsta med en maffig motorvägskorsning. Då får man 3 motorvägsriktningar till området och kan i samma veva lösa trafikproblemen i Birsta. Att lägga en arena där skulle då vara väldigt lockande. Men som El Maco skrivit tidigare så blir det knappast TIK.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
Nike89:

Spela på påsklov, näää,,,,Naturligt vis skall alla matcher flyttas till runt semestern i Juni - Augusti, och alla IKEA Campare får naturligtvis istället för färskt morgonbröd, köpa Match biljett till dagens match till rabbaterat pris, allternativt rabat på Hennes & Marits,
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
Sen om det ska bli en aréna vid IKEA så måste man bygga massor av nya parkeringar!Tänk om det är Final där och det också är typ Påsklov eller så för Skolan och äkta Shopping febern i Sundsvall (Ni vet hur mycket folk det brukar vara där på Skol-lov.)
Då tror jag knappast att alla parkeringar räcker till direkt!
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
Marcus: Jag har ett svagt minne av att jag har hört historien om kommunsammanslagningarna berättas på följande sätt:

Grunden för att sammanslgningarna på 60-talet till storkommuner var att kommunerna skulle bli stora nog att ha underlag en egen gymnasieskola. Det ursprungliga förslaget var att Timrå köping skulle gå upp i Sundsvall på samma sätt som t ex Njurunda. Hässjö kommun skulle gå upp i Härnösad. För att undgå detta oblida öde bestämde sig politikerna i Timrå och Hässjö att gå samman i "Timrå storkommun" och därmed slippa slukas av grannarna. Gymnasieskola blev det också så småningom.

Det finns säkert de som vet mer om detta.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
Bygga en ny hall? Ja.
Tillsammans med Sundsvall? Nej
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
Borde väl annars finnas något ställe i Timrå Kommun där man kan bygga en ny hall?Eller varför inte riva ladan och skaffa en ny?
Timrå kommun ska väl nästan kunna skrapa ihop pengar till att bygga en ny aréna.Sen att göra en aréna vid IKEA är det nog inga planer på skulle jag tro!Men undrar hur det skulle se ut med en aréna breve IKEA?Och Jimmy skulle ju få det mycket nära till Timrås Aréna från sitt jobb på mcdonalds:P.Men allmänt får dom som har vana att äta där efter matchens slut nära dit också.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
Papa Maco:
Ska man snacka kultur och tradition, som gammal Boxare fick jag alltid lära mej då inget funkar gå tillbaka till grunderna,,,,

Så det messt idealiska för en placering av Hall borde varken vara Birsta, eller tunadal,,,Utan idealet borde vara nere vid Östrands fabriken vid stationen, ger man f-n och förstör med massa sand så går det säkert fåtill en parkering alá Björklöven med lera till knäna, och jätte hål som man snavar i,,,,,

Men en ihopbyggnad med IKEA låter intresant, rent affärsmässigt, tänk att i periodpausen gå och köpa sängen "Timo" eller fotöljen "Kapanen" och då natuligtvis med rabbaterat pris på den satans insexnyckeln,,,,
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
Blä för Birsta: Jag undrar jag? Är jag felprogrammerad? Åka till stan för att se på Timrå IK. Tveksam. Vi delade i familjen under ett antal år ut ett pris till bäste poängplockare i min fars namn. Det gläder mig att se att många av pristagarna idag fortfarande är aktiva TIK-anhängare., t.ex. Bo William "Bulla" Berggren, Joakim Nilsson och #30 Roland Westin. Prisutdelningen upphörde genast som sammanslagningen med Tunadal blev känd.
Nä, lyckan är att sitta fast i gyttret på en oplogad eller lerig parkering på tallmon i Timrå. Det är hockeykultur det!
Birsta, det är en asfalterad parkering vid IKEA, med samma gytter.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
Nike89: Hallå, det var ju det vi/du diskuterade. Att Timrå skulle ingå i Sundsvalls kommun.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
Marcus:Njurunda och Kovland hör till Sundsvall kommun det gör inte Timrå.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
Nike89: Så du tycker att ifall Njurunda eller Kovland går upp i elitserien så blir det fånigt att dessa inte heter Sundsvall? Nä kom in i matchen nu Nike89!
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
För er som är intresserade av folkmängder i våra församlingar så kommer ett länktips här. Noterbart är att Skön församling där Birsta ingår har lika stor befolkning som hela Timrå. Men lugn, det är bara statistik.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
Men om Timrå blir ett Sundsval-lag så borde man ju nästan byta namn!Om man spelar i Sundsvall och Sundsvall kommun äger arenan så låter ju det nästan lite fånigt med Timrå!Men egentligen vore det bättre om man bygger om ladan fast det har ju inte Timrå Kommun råd med.....Eller varför inte bli ett Ånge-lag?Nej men ärligt så är och förblir Timrå ett Timrå-lag!
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
Frågan är den varför inte Timrå införlivades i Sundsvall vid sammanslagningarna? Det var före min tid så ifall någon har mer information om detta så skriv gärna ner det. Vad var det som gjorde att Timrå inte gjorde som Selånger, Njurunda, Alnö och de andra? Var det den starka hockeyn som gjorde att Timråborna hade mer egen identitet och gemenskap än de andra. *spekulerar* Eller den mer trista varianten: Att Timrå hade en mer fråstående arbetsmarknad baserad på skogsnäringen.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
Nu är det skillnad på om kommunerna slås ihop och om Hockeylagen slås ihop.

Kommunsammanslagning har jag inget emot. Om det visar sig vara bra för samtliga.

Lagsammamnslagning är jag emot. Medan utökat sammarbete mellan klubbarna är mer naturligt och borde utökas ytterligare.

Men det där med att flytta hemmaarenan.
Det skulle vara sjukt om TIK hade hemmaarena i Sundsvalls inre medan Sundsvall hockey har hallen 3 km utanför.
Birsta låter som ett korkat alternativ och innebär att alla måste åka bil till matchen. Ingen kan gå.
Hemmakänslan skulle för mig försvinna något om man blev tvungen att ta bilen till birsta eller Sundsvall för att se TimråIK.

Nu avgör ju pengar och publik och jag accepterar det mesta även om jag anser att laget heter Timrå och ska spela i Timrå.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
oraklet: Hur många av dagens besökare går till hallen och hur många åker bil? Kan tänka mig att gemene man högst går 1 km. Då har vi en radie på 1 km för gångarna. Hur många bor inom detta område och hur många av dessa går till matcherna? Dina 10% kan nog stämma. Dvs. 550 personer på en fullsatt match. Resten är bilburna.

För övrigt så gillar jag sammanslagningen av kommunerna. Skön kommentar som någon hade yttrat för länge sedan.
"-Slår vi ihop Sverige till en enda kommun så blir det ändå två kommuner - Sverige och Timrå".
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
oraklet: hmm... jag vidhåller att det är lika lätt att ta sig med bil till Ladan som till Birsta. Den stora rondellen vid Vivstavarstjärn är en bättre avfart än den i Birsta. Birsta är inget alternativ till Sörberge

Det skulle vara en vits med att bygga en modern hall centralt i Sundsvall, nämnligen att en stor del av publiken skulle kunna ta sig till fots eller med kollektivtrafik till hallen. Tomtpriset är en mycket liten del av den totala investeringen - även centralt i Sundsvall. det är ingen större skillnad på Birsta och ett centralt läge så till vida.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
mika: Finns visst en perrong i Tallnäs, men den heter
Solbacka station.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
mika: TIK är ett Sundsvallslag på samma sätt som att det är ett Timrålag. Timrå är en del av Sundsvall eftersom Sundsvall är huvudorten i distriktet. Om det var en fråga att ha "laget för sig själv" så vore det givet att spela kvar ute i Sörberge ( där jag också för övrigt kommer ifrån.). Att jag ser Birsta som ett alternativ beror inte på att det ligger mitt emellan. Jag tror inte att exempelvis IKEA etablerade sig i Birsta för att det ligger mitt emellan. Snarare är det för att det är billig mark, det är bra kommunikationer och okej det ligger mitt emellan olika bebyggelsekoncentrationer.
Jag hävdar att fler måste ha närmare till arenan för att det skall komma mer folk. Det skulle vara intressant att veta hur många som åker bil till en match idag och hur många km de åker för att se matchen. Jag skulle vilja tippa att 20 % åker 50 km enkel resa, 50 % åker 15-20 km enkel resa, 20 % åker 5-10 km och högst 10 % går till matchen. Det är klart att det sedan spelar roll huruvida besökarna kommer norrifrån och får en längre väg eller om det kommer söder eller väster ifrån och får en kortare eller fortsatt lika lång väg.
Det finns saker som möjligheten att på ett enkelt och snabbt sätt kunna ta sig till och från arenan. Detta är något som dagens lösning inte erbjuder. Jag ser också stora utmaningar i att försöka lösa ett sådant problem utan att bekosta allt för stora belopp i parallella vägar och kanske egen motorvägsavfart.
Det finns saker som möjligheten att kunna dela en arena med andra evenemang. För att detta skall vara möjligt måste det gå att ta sig med buss till arenan. Det går inte att kräva att besökarna skall ta buss 610 till en hållplats 1,5 km ifrån arenan. Det går inte heller att kräva att Dragons skall dela hall med TIK om de spelar 20 km ifrån den normala hemmaarenan. Speciellt inte då de flesta måste resa samma väg för att ta sig dit.

Att sedan lägga hallen mitt inne i stan, med dyra tomtpriser är helt främmande !!

Att ha arenan i Sörberge skapar bara en massa intäckter till bensinbolagen och håller besökare borta från arenan.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
swen: Det kanske finns potential för en liten perrong i Tallnäs?
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
mika: Bäst vore en placering vid Sundsvalls C. Då kan Ulf Dahlén ta tåget från Östersund, när han ska in och träna/spela. Och Brynässupportrarna kan boka ett helt tåg, när de ska åka och se slutspelshockey mot Timrå. För att inte glömma DJ Hemp och TIK08, som kan ta nattåget hem från alla hemmamatcher.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
El Maco: Håller med dig. Birsta har inga fördelar jämfört med Sörberge annat än att det i någon sorts filosofisk mening ligger "mitt emellan Sundsvall och Timrå" En ny arena centralt i Sundsvall vore läckert på sitt sätt, men skulle göra TIK till Sundvallslag
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
mika: Håller med. Man blir helt stum.
Kommentera

Sv: Blä för Birsta
El Maco:
Kommentera

Blä för Birsta
Vill bara ha en tråd med den här rubriken.
Kommentera

87003 · »