1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581825 inlägg · 6215 ämnen

Fotboll?

« · 113009 Till forumet


Fotboll?
Nu kommer jag bli hyfsat påhoppad när jag tänker gå mot strömmen och göra något gud förbjude, snacka fotboll??!!?? i Timrås GB. Imorgon spelar IFK hemma på (Grytan) kl.14 mot Bodens BK i herrarnas division 2 Norrland. Timrå nosar på en kvalplats till Superettan. Jaja jag vet hur troligt är det att "lilla" Timrå ska röna några större framgångar i fotboll??!!??

Jag menar när i helsike blev Timrå förknippat med fotboll? Har väl aldrig hänt utan det som varit och är synonymt med denna kommun är HOCKEYN!!! -T-I-M-R-Å -I-K- Vad f-n blir det? TIMRÅ IK (klapp-klapp-klapp) osv.

Tänkte i vartfall ta mig upp jag till päråkern för att se lite fiiiiin fotboll i sensommarvärmen. Pratade med en gammal lärare eller hur man nu ska definiera det hela (Patrik Johansson) per mobil. Lyckades efter som han har flyttat från stan (i somras) för kärlekens skull tillbaka till sina hemtrakter och spel i BBK. Lirade tidigare i GIF Sundsvall och har en säsong bakom sig i Selånger. Tanken var att han tillsammans med "Pelle Jacob" (Pär Jakobsson) denna säsong skulle vara spelande tränare i SFK. Men istället rev han kontraktet och flyttade "hem". Nu är han tillbaks.

Han satt på spelarbussen nu på väg ner. Förmodligen sover dom på Scandic Hotel i natt. Jag retades lite med honom och sa att det inte skulle bli någon lätt resa imorrn mot 3p och att jag höll inne med lyckönskningarna inför denna match.

Han trodde det skulle bli djävulskt tufft imorrn mot IFK särskilt med tanke på att Timrå hae 13! raka utan förlust bakom sig i serien. Tilläggas bör att BBK vann första mötet lagen emellan i våras med (4-1) uppe i Boden på Björknäsvallen.

Men Timrå är i sitt livs slag för tillfället och kan slå vilket lag som helst i denna serie. Det bevisas inte minst av den heroiska vändning som IFK gjorde (borta) mot ÖFK förra helgen då man låg under med 2-0 och vände och vann med 2-3 - starkt jobbat!

P. Johansson har hittills "pytsat" 4ggr i serien i år. Ett bra facit för att vara honom då han aldrig varit någon egentlig målskytt. Snarare en slitvarg som har en hög lägstanivå och sällan eller aldrig gör en dålig match.

Så där har ni förutsättningarna inför morgondagens match: två jämnbördiga lag som slåss på den övre halvan i tabellen och där varje poäng i slutspurten är av yttersta vikt.

Har ingen info om skador och avstängningar i respektive lag men mer om detta kan ni säkert läsa om i ST eller Dagbladet imorrn.

Då sticker jag ut hakan och tippar matchen:

IFK Timrå - Boden 1-0

Analys: Två lag som kommer känna på varann den första halvtimmen. Ganska krampaktigt och avvaktande spel där spelarna vill mycket men som i sin iver är lite väl ambitiösa. Det blir mycket långbollar och mycket bök och stök. Det blir ett individuellt misstag som bäddar för segern. Mikael Lundgren eller Björn Pettersson avgör. Segermålet kommer i den 2:a halvleken.

Stundtals en hafsig, trist, tråkig och småful tillställning där det syns att viktiga poäng står på spel. Henrik Westrin klistrar ALLA bollar som kommer i hans väg. Han stod INTE matchen i våras uppe i Boden då han var skadad. Nu är han tillbaks, hel och fräsch och grymt revanschsugen. Det bäddar för Timrå. Som av någon underlig anledning hänger med...

IFK TIMRÅ IK - Hhhmmm lite rörigt det där va? Vi ska inte bland ihop begreppen nu =)-

TIMRÅ IK - EN DEL AV MITT HJÄRTA!

HEJA TIMRÅ!
Kommentera

Sv: Fotboll?
ernie eagle: Jag fattar inte vad du skriver... Obegripligt.
Men vi lär synas rätt mycket i vinter ändå.
Hörde att du avgått som sportchef för supporterlaget... Hört något om vem som kan tänkas bli ersättare? Jag gillade i alla fall dina passningar från båset.
Kommentera

Sv: Fotboll?
IFK Timrå äger, alla timråbor som är/varit sportintresserade har väl någon gång spelat knattefotoll med IFK Timrå, hehe goda minnen :)
Kommentera

Sv: Fotboll?
dr-nix: Fotbollsskolan 1979... ljuva minnen :-).
Kommentera

Sv: Fotboll?
ernie eagle: Inte ens Westrin hade nog kunnat rädda Timrå här uppe :)
Kommentera

Sv: Fotboll?
RedEagleJkp: yep :), bästa minnet är nog från GIMO (i umeå) där vårat lag kom 2:a efter ett lag kaxiga finnar :(.. loosade med 2-1 vill jag minnas..
Kommentera

Sv: Fotboll?
dr-nix: Så ni slog cykelbuden från Gimonäs ni :-)... eller spelade ni bara där?
Kommentera

Sv: Fotboll?
RedEagleJkp: vi spelade bara med i fotbollscupen -_-
Kommentera

Sv: Fotboll?
Jens: Jag var förvisso inte på plats där uppe bland lappar och kanoner i våras och har ingen bild av händelseförloppet.

Så säg så här: Osvuret är bäst! "Tala är silver, att tiga är guld".

Men imorrn då jävlarna ska ni få löpa upp o ner, ner o upp så ni stinker kasa om tröjorna efter 90 evighetslåååånga minuter och ett grymt taggat Timrå. Hoppas materialarn eran tog med ett reservställ annars blir det kinkiga tongångar i Lapplandslaget. Tur att ni får sussa sött i natt i vartfall. Det kan behövas för morgondagen blir ett helvete utan dess like!

Nu ska ni få sota för det förgångna...

HEJA TIMRÅ!
Kommentera

Sv: Fotboll?
ernie eagle: På min tid var IFK Timrå hatlaget att möta i Medelpads elvamannapojkserier. Det var IFK Timrå, IFK Sundsvall och, för en enstaka generation Kovlands IF, som tampades i serietoppen. Just Timrå mötte vi ofta i cuper och "vänskaps"-matcher och det var alltid gosig stämning. Timrå hade de enda spelarna som sparkade på hälsenorna och tog skamgrepp i straffområdet vid hörnor och såna grejor. Känner igen ett par killar från det laget i klacken. Jag har förlåtit er... Men får jag chansen kanske jag nyper tillbaka, så här tolv-femton år senare. Be aware...

Annars kan man väl på sätt och vis förknippa Timrå med fotboll. In the good ol´days var väl Fagervik bra va? Tror de var bäst i Medelpad ett tag. Fagerviksgiffarna slogs ju ihop med W/Ö:s fotbollslag, bildade WÖF som så småningom Timrå IK. Tror inte Fagervik hade hockey på programmet då? Så utan Fagervik hade vi väl fortfarande hållit på W/Ö antar jag... Ge mig ett W!

Dessutom, enligt seriestatistiken har ju även Timrå IK spelat i näst högsta serien ett par gånger innan fotbollen bröt sig ut och bildade IFK Timrå. Som jag konstaterat förr, fotbollen i Timrå har spelat på lika hög nivå som hockeyn i Boden nått som bäst. Apropå vad man förknippar orter med.
Kommentera

Sv: Fotboll?
El Maco: Jaså det var sånt dom ägnade sig åt gossarna är ute i Timrå. Tja det ante mig att det kunde att gå till så. Nu tänkte jag bara skriva fotboll i denna GB högst temporärt med anledning av att IFK faktiskt mot alla odds slåss i toppen av Norrtvåan. "Ruinernas serie" har den allmänt kallats av elaka tungor mycket p.g.a. alla helvetes resor norrut respektive söderut som kostar pengar. Så visst är det kul att höra ljuva minnen från -79 om "Kalle Anka Cup" i Gimonäs om snedsparkar, cykelsparkar, cykelbud, mål, utvisningar, varningar, dobbar, tacklingar, kokkaffe, Sibyllakorv osv.

Men risken är att det hela spårar ur då egentligen detta ämne i hör hemma här. Jag har alltså tagit mig friheten att skriva några rader om IFK och deras framfart och med anledning av matchen imorrn (hemma) på (Grytan).

Så för att det INTE skall bli "kaika" utav alltihopa så ber jag er vänligen att endast diskutera morgondagens match annars faller hela grejen och då kan vi lika gärna låta den här tråden självdö...

Jag fattar nog säkert poängen..

HEJA TIMRÅ!
Kommentera

Sv: Fotboll?
ernie eagle: Ni fattar säkert poängen skall det givetvis vara =).
Kommentera

Sv: Fotboll?
ernie eagle: Klart att man ska få diskutera fotboll och IFK Timrå lite löst då och då.
Att komma in på exempelvis ett ämne som musik kan heller inte vara förbjudet. Det är väl ändå inget dagis det här.
Det är min åsikt i alla fall.

Inte långt kvar nu innan vår nya fräscha supportersida dyker upp här på nätet.

Hoppas att alla ser fram emot ett spännande internet-år tillsammans med TIK Supporterklubb.

Vi går mot bättre tider, tro mej.
Kommentera

Sv: Fotboll?
Skarin:Satt precis och tittade på text-tv och fick se att IFK Timrå ligger två poäng efter UMEÅ FC som leder serien och imorgon spelar Timrå hemma mot Boden och det vore skitkul om oxå Timrå vann serien och fick kvala till Superettan.
Tänk vilket önsketänkande:Timrå IK i ES och IFK Timrå i SE i fotboll.......tänk lilla Timrå.
Högt upp i två stora sporter..
Vad kul det skulle vara..eller hur!
Kommentera

Sv: Fotboll?
Alla:
Har inte någon statistik men jag tror inte det är så många Nykomlingar i sveriges Div.2 serier som kan skryta med att förnärvarande ha två j-landslagspelare som mer eller mindre är givna i respektive start elva i sina nuvarande allsvenska klubbar.

Pelle Nilsson i AIK & Stefan Åhlander i GIF är båda fostrade i IFK Timrå.

Fotbollen kommer alldrig att konkurera med GIF vilket är nyktert och sunt. Men att fortsätta att producera unga tallanger som kan nå vidare genom GIF och att bli ett etablerat lag i Div.2 norrland ser jag som möjligt och mycket glädjande.

TIMRÅ - Deceniets plantskola!
Kommentera

Sv: Fotboll?
SgtD: ser hellre att IFK Timrå blir ett etablerad Division 1 lag och att IFK Sundsvall blir ett etablerat Division 2 lag
Kommentera

Sv: Fotboll?
SgtD: Låt IFK Timrå spela i 4an eller satsa på Superetten?men jag tror inte det finns pengar för det, dom har 1 mille i omsätning med inkl spelarförsäljningar detta året, så att spela i Tvåan är ruin.
Skulle dom gå upp?måste omsättningen öka 500 % Föresten inget lag norr om Solna kan omöjligt kliva upp i Allsvenskan så lägg ner spekulationerna. Gefle IF har
satsat men är
chanslöst det är ett stort steg.
men Giffarna
på väg att etablera
sig men det är mycket fotbollkultur i Sundsvall.
Kommentera

Sv: Fotboll?
TD: Lägg ner spekulationerna..?
Vilka spekulationer..?
Kommentera

Sv: Fotboll?
TD: Visst kostar det en hel del att flytta upp i Superettan OM det nu mot alla odds skulle bli aktuellt. MEN det är absolut INTE mycket billigare att spela i Norrtvåan med tanke på alla resor norrut som det är tal om. Tänker då på Övik, Umeå, Skellefteå, Piteå, Boden och Kiruna. Okej att åka till Övik kostar kanske inte så mycket pengar så dom kan vi retuschera bort men dom övriga anhalterna längs Norrlandskusten kostar kosing och jag hävdar att Timrå OM (med betoning på om) det är låååångt kvar och mycket att spela om innan någonting definitivt är klart att dom faktiskt borde pröva lyckan i SE även om det skulle bli respass direkt för då kan vi Timråbor åtminstone stoltsera med att vi minsann har vart uppe och vänt i näst högsta serien i fotboll samt att vi har ett ES-lag i hockey i en sketen kommun med 18000 innevånare... oj oj oj

Bara tanken på att få se Cafe Opera/Djursholm på (Grytan) får ju en att rysa av välbehag. Vilka matcher!

Är säker på att näringslivet också ställer med några kronor om detta hela skulle bli aktuellt!

Ja det ska sannerligen bli intressant att gå på fotboll imorrn i vartfall.

Skäms att säga detta men jag har faktiskt inte vart på en enda fotbollsmatch denna sommar trots värmen.

Har bojkottat Giffarna sen dom byggde om IP (eller Sundsvall Park Arena) eller vad fasen det numer heter?

Biljettpriserna är åt helvete för hög med tanken på Sundsvall är studentstad nr.2 efter Ume...

Jag tycker man borde lägga sig på lägre nivå då (tror) jag t.o.m. att Norrlandslaget skulle få utsålt vissa matcher. Faktum är ju att vi "fattiga studenter" har inte råd med 100-150kr per match för att få se som regel målsnåla matcher.

Hade jag kapital skulle jag inte tveka att pynta dom pengar som Giffarna eftersträvar men jag tycker ändå inte att jag och flera andra med mig ska ta smällen av vad några klantiga slipsnissar gjorde i början av 90-talet när man körde ekonomin i botten. Det är trots allt inte vårat fel att det gick som det gick.

Jag MÅSTE kolla i plånboken vad jag har råd till och i dagsläget har alltså INTE Giffarna högsta prioritet i mina ögon - så enkelt är det!

Därmed inte sagt att jag bojkottat Giffarna som lag. Jag tycker det är skitkul att det går bra för Hagblom Boys och jag rattar in P4 och "Sportradion" när det vankas match och följer med i tidningarna vad som händer och sker i föreningen.

Så nu ska jag koka lite Earl Grey the ja och suga i mig en kopp varmt för halsen skull och sen slumra en stund innan det är dags att gå ut med morgontidningarna.

Ha det gött kära GB-skribenter!

På återseende nattinatti!

TIMRÅ IK - STÅR NÄR DOM ANDRA FALLER!
Kommentera

Sv: Fotboll?
ernie eagle:
jag som Hammarbyare..skiter fullständigt i vad Giffarna tar
betalt för att stå eller sitta på IP... jag skiter också i om dom blir kvar i Allsvenskan..;0) är det ett lag jag har vissa känslor för så är det IFK Sundsvall...

IFK Timrå struntar jag också i..dom kommer bara att sno pengar av TIMRÅ IK...för mig räcker det att BAJEN klarar sig kvar så är jag otroligt nöjd..(fast Hammarby blev Svenska Mästare förra säsongen..) men vi Hammarbyare är glada för jävligt lite..

FORZA TIMRÅ IK O HAMMARBY FOTBOLL...
Kommentera

Sv: Fotboll?
gud: Du skall vara tacksam att du fick uppleva ett guld för nu dröjer det över 100 år till.

Forza MFF
Kommentera

Sv: Fotboll?
gud: Skit påre rå. Kom inte på nått bättre att skriva.

Rösta inte på gud
Kommentera

Sv: Fotboll?
65 Selander:
taskigt för dig så vinner Örgryte skiten i år...
skulle iff iff vinna så då j#vlar får jag stå för
en bärsa kväll i Gävle.. bara mike66 får vara med...
Kommentera

Sv: Fotboll?
gud: Nja ÖIS, ICKE
Kan nästan känna hur du har haft det med Bajen, MFF har levt i darkside länge nog nu!
Kommentera

Sv: Fotboll?
65 Selander:
hehe..det blir ÖIS som tar hem det...

MFF får vänta ett tag till..i mörkret..
men för oss andra gör det inget..
dom kan vänta...men som jag skrev
tidigare så står jag för ölen för dig,
mike 66 o mig om skånelaget skulle
krypa fram från mörkret...bara du fixar
sängplats till mig o mike66??
Kommentera

Sv: Fotboll?
gud: Taget!
Kommentera

Sv: Fotboll?
gud: Du älskar mig va? Går nästan att läsa mellan raderna ;O) Ska bli mysigt att få krypa ner bredvid en riktig gud.

Rösta inte på gud
Kommentera

Sv: Fotboll?
65 Selander:
gött att höra..

mike66...
är det någon som har sagt till dig att du är sjuk...;0)
puss på dig allafall...
Kommentera

Sv: Fotboll?
gud: Borde inte du vara GAISare ?
De enda fotbolls intresse jag har, är att skjutsa dottern till träningar och matcher . Fagervis BK. Sist fick dom stryk av Selånger med 18-0 tror jag det vart. Hitils har dom bara vunnit en match.
Hade det varit elitidrotts män , hade dom lagt av för länge sedan.
Men vem skulle inte det när man alldrig vinner .
Kommentera

Sv: Fotboll?
gud:
Ja. Min fruga.

Rösta inte på gud
Kommentera

Sv: Fotboll?
Helg Ernest: Det är det kanske som gör att dom fortfarande tycker det är kul att spela, gemenskapen i ett idrottslag som som slipper elittänkandet är överlägset det är t o m roligt att gå och träna.

Själv så harvade jag i Vemdalen upp till YJ och ÄJ, största skalpen tog vi mot Ope på Torvallas blöta å skitiga grusplan vi vann med 1-0, en snedspark från hörnflaggan Ope hade säkert 100 skott på mål vi slutade 3 i serien och tänk då på att vi hade Östersund, Ope, Frösön och alla andra lag som spelade med samma elittänkande.

Vi hade inte ens spelare i samma årskull så vi fick varva varannat år för att komma i samma lag igen, men vi hade roligt! (ja ja en j-a masa svammel blev det)
Kommentera

Sv: Fotboll?
Helg Ernest:
GAISARE...jag??..näpp..ingen fisklycka här inte..
dom går inte upp i år från 2an..(skitlag)
Kommentera

Sv: Fotboll?
65 Selander, Helg Ernest & gud:
Ni vet väl att det viktigaste inte är att vinna, utan med hur mycket man vinner med. Lika bra att lära barnen hur det funkar från grunden direkt.

Rösta inte på gud
Kommentera

Sv: Fotboll?
65 Selander: Du har nog helt rätt ! Det verkar vara Kompiss andan som håller ihop dom. Dom har inga krav, utan får förklaringen .
Det släpper nog snart, ni har ju nyss börjat. ( Andra året nu )
Men det syns dom trivs och blir tuffare och tuffare.
Så snart vinner dom nog också.Då kommer själförtroendet ( c :
Kommentera

Sv: Fotboll?
mike66: Eller låt dom födas upp i storstäderna och bli avpolleterade innan dom är 12 år.
Kommentera

Sv: Fotboll?
gud: Vi har två "Fånar" på jobbet , en Gaisare och den andra Trollhättan. Där är det krig ! Fast Gais var upp till trollhättan och vann med 6-2 trorjag . Så nu har allt lagt sig. Han håller på Gripen nu . ( Bandy)
Kommentera

Sv: Fotboll?
65 Selander: Ja, tänk att du har rätt igen ! Min son spelade Hockey i en inte helt främmande klubb här i byn från de han var 7 till att han var 12-13 år.
Då fick han nog , det var elitsattsning från det han var 10-11.
Hur jävla roligt var det att sitta på bänken. Men Ok Mats Sundin kunde inte åka skridskor förren han var 12.
Alla mognar ju olika. Jag har sett att dom som var "Stjärner" då .
är knappt medelmåttor idag. Av det laget är det bra om det är 2-4 st kvar.
Kommentera

Sv: Fotboll?
65 Selander:

Jag håller med dig i allt: De j*vlarna i Frösön sparkade ut mig ur fotbollslaget när jag var 12 år. Fotbollen vet inte vilken talang som gick förlorad!

Se länk. (En gammal käpphäst jag aldrig kommer sluta tjata om...)
Kommentera

Sv: Fotboll?
westerlind: Öh har du ramlad igen som i N-tälje eller, länken är kaputt
Kommentera

Sv: Fotboll?
65 Selander:
ge "göbben" en blindkäpp...;0)
Kommentera

Sv: Fotboll?
65 Selander:
Precis, helst i trånga burar ska dom sitta, inga fria sprättbarn vill vi ha. Vi vill ha barn som inte har någon fri vilja utan lyder vår minsta lilla vink.

Tur att det ändå finns klubbar som Nolby Hockey - Passar Alla. Där kan man spela hockey fast man är 13 år fyllda, och aldrig kommer att bli en riktig hockeylirare.

Rösta inte på gud
Kommentera

Sv: Fotboll?
mike66: Var det inte där du har spelat? *asg*
Kommentera

Sv: Fotboll?
mike66: Samma när jag var yngre i Nedasjö IK och Stöde IF
Kommentera

Sv: Fotboll?
65 Selander:
mike66 har aldrig spelat fotboll..vi kallade
honom för kaparen o kvisten när han var liten...;0)
Kommentera

Sv: Fotboll?
mike66: Nedansjö skall det va, då var vi ner och spelade mot Nolby och Njurunda.
Kommentera

Sv: Fotboll?
65 Selander:
Håll käften;) Men så blev jag inget heller. Blev utkastad som 18 åring från Njurunda SK. Men se då satsade jag på bandyn i Heffners/Ortviken (HOIF) istället. Blev tyvärr bara en säsong eftersom bandy är en kärringsport. *ASG* Ska bli kul och se kommentarerna om detta nu;)
Kommentera

Sv: Fotboll?
Rösta inte på gud
Kommentera

Sv: Fotboll?
mike66:
men lilla gubben... och vad har jag gjort dig???
är det för att du inte har någon BMW?? för att
du kör en gammal sur Audi så behöver inte du
bli en suuuurgubbe...;0) lång näsa pysen...
Kommentera

Sv: Fotboll?
mike66:

Du ska vara glad att vi inte har språktest än: Då skulle vi aldrig släppa in dig i Sverige!
Kommentera

Sv: Fotboll?
mike66: Det får du säga till Alf Svensson ,
Nu går jag och sover. Natti Natti !
Kommentera

Sv: Fotboll?
Helg Ernest:
Trevligt, då kanske vi har träffats och slagits på rinken någongång;) Nedansjö var jag och spelade mycket emot under de glada 80-talet. Spelade själv i Njurunda IK då.

gud:
Kom du ihåg när jag hade motorsågen med på en träning, snacka om avverkning;) Körde på Aspen miljöbränsle, snacka om att vi körde så att det rök. Säger bara Finsta ABK - ganska när Timrå-.

Rösta inte på gud
Kommentera

« · 113009