1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580184 inlägg · 6216 ämnen

Johan Ryno

« · 699683 Till forumet


Johan Ryno
Nu är de dags för "Nubben" att ta fram sina ess som han har i rockärmen, de är dags att försöka satsa en liten extra slant för att värva hit Sveriges mest lovande hockeyspelare Johan Ryno. Han kommer att utvecklas kanon i Timrå under ett par år, de kan bli Timrås viktigaste nyförvärv denna säsong, så snälla "nubben" lägg ner lite extra tid och pengar på att värva Sveriges bästa junior. De är helt klart värt pengarna.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
General_Moisio: Hade inte Ryno för avsikt att sticka iväg till NHL redan nästa år? Har för mig att jag läste det. Om så är fallet vet jag inte om det är värt att satsa några större summor på honom. Om han ska stanna ett par säsonger är han säkerligen värd lite pengar, men det är ju endast om han stannar fler än en säsong.
Kommentera

Sv: Johan Ryno

Kerstin_k:

Enligt denna artikel i Aftonbladet var hans plan att slå sig in i ett NHL-lag till säsongen 07/08, så förmodligen kommer den ES-klubb som får honom att bli av med honom till säsongen efter. 

Kommentera

Sv: Johan Ryno
Kerstin_k: Nej han ska spela i ES först och de är fyra klubbar som jagar honom, Timrå, MoDo, Färjestad och Djurgården. Jag förstår inte vart du fått att han ska spela i NHL på domustrappan kanske? :D

För vilket lag han än väljer som kommer han bli grymt nyttig.
De vore en kanon värvning för Timrå.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Poffa: Ni glömmer en liten detalj. Han måste lyckas i ES för att få chansen att sticka också. Kanske inte så lätt att göra på beställning?
Kommentera

Sv: Johan Ryno
General_Moisio: Nej, men han har för avsikt att bara stanna ett år i ES. Känns lite onödigt med en ekonomisk dragkamp om en spelare som kanske drar till NHL/AHL oavsett vad som händer efter en säsong...
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Frella: Han har som förutsättning att spela NHL, men han måste nå utvecklas ytterligare innan Detroit vill ha honom, så de kan bli 1-2-3 år här i ES. Beroende på hans utveckling, och han är bara 19 år, så de känns som kan kommer lämna Sverige när han är 21-22 kanske, han ska inte lämna Sverige om han absolut inte är redo för de.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
General_Moisio: Om du läser vad han skriver. Säsongen 07/08 vill han till NHL, det är en säsong dit....
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Rox: Ja han vill, men tror du Detroit vill ha en spelar som inte utvecklas tillräckligt mycke? Jag tror att han kommer stanna två säsonger, Detroit kommer inte värva en spelare som inte är utvecklad för NHL.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Förstår ärligt talat inte riktigt denna upphausning av Ryno, Är det bara för att han är en stor 86:a som det är intressant?
Det finns en del 86:or som åtminstonde gjort mer poäng än vad Ryno gjort denna säsong, går dom bort för att dom "bara" är 1.75 och väger 75 kilo?

Är det så att storleken HAR betydelse trots allt?
Kommentera

Sv: Johan Ryno
TIKbiff: Allt har att göra med att han är en lovande talang som man måste ta vara på. De spelar ingen roll hur lång eller stor han är, de beror på hans TALANG inget annat.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
General_Moisio:
Får bara för mig att den finns en hel del talang i andra 86:or oxå som vet var målet står och kanske inte har samma löneanspråk som Ryno kanske har.
Men vad fan vet jag, jag är ju bara en en läktarcoach :-)
Kommentera

Sv: Johan Ryno
TIKbiff: Jag tvivlar inte på att andra 86:or har talang, men jag anser också att dom inte har lika stor talang som Ryno, men jag hoppas och tror att fler 86:or ska få chansen att spela i ES inom nått år.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
TIKbiff: Är det snack om ett 1-års kontrakt kan det väl knappast vara något att satsa på.
Skulle inte skada om Tik skrev kontrakt som är längre än 2-år med de tongivande spelarna,
Måste säga att skellefteå imponerar både på isen och organisation.
Jag är otroligt glad att vi inte hamnade i Ks för Både Malmö och Saik har starkare lag än TIK.
Får Saik behålla de spelare de vill och Krydda med Hedström och ett per etablerade spelare har de ett lag för den övre halvan av ES.

Känner lite oro över att det inte presenterats mer än ett starkt Nyförvärv.
Med lite tur kan pärsinen komma upp i samma klass som Mandy.
Känns som om det skulle behövas 3-4 etablerade Lanslagsspelare för att få en bättre trupp än i år.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
General_Moisio: för Timrå har ju också tagit kontakt med Linus Klasén, forward från Huddinge född 86. Samt att dom vill knyta till sig Björn Svensson, forward från Moose Jaw Warriors bägge född 86.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
TIKbiff: Ryno är säkerligen en jättetalang men jag håller lite med dig. Det är inte bara att kliva in i ES och dominera. Det lag som vinner dragkampen om nämnde spelare och sedan tror att man fått en fullfjädrad storstjärna får nog tänka både en o två ggr till.

Eftersom hans plan är NHL efter en ES-säsong så får väl ES-klubbens roll snarast bli ett avstamp på vägen, frågan är vem som vinner mest på den affären, Ryno eller klubben. Är inte så säker på att det är en så jättebra affär för en svensk klubb att erbjuda ett förhållandevis guldkantat 1-årigt kontrakt för en spelare som bara ser det som en tid att utvecklas...

Skillnad då om man kan skriva ett längre kontrakt och också då givas möjlighet att njuta frukterna av den förväntade utcvecklingen. Som det ser ut nu blir det den ev. NHL-klubben som får det stora nöjet. Det finns ju en rad exempel på upphaussade talanger som fått lite för stora förväntningar lite väl tidigt, Johannes Salomonsson och Robban Nilsson är väl två lysande exempel...
Kommentera

Sv: Johan Ryno
RTS: Manar till lugn...Nubben har säkert en plan. Säsongen är ju inte ens slut och i år skall köp av grisar i säckar så långt som möjligt undvikas! Frustrerande för oss fans, visst...men kanske bättre att värva noga genomtänkt ist. f som förraq året ett halvt lag på ett bräde!
Kommentera

Sv: Johan Ryno

General_Moisio:

Två lägen alltså, endera så tillför han redan i år enormt mycket, är värd pengarna redan nu men kommer då också att sticka till NHL redan nästa säsong. Något som innebär att alla de där slantarna trots allt inte var en så bra investering.

Eller så tillför han inte speciellt mycket i år, är därmed inte värd pengarna och kommer bli kvar ytterligare ett år i ES. Låter som en loose - loose situation.

Kommentera

Sv: Johan Ryno
Poffa: Tänk dig detta då, han spelar en säsong, känner sig inte motiverad för NHL stannar både en och två säsonger och gör succé.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
General_Moisio: Inte motiverad för NHL? Men nu läser du ju inte, alternativt blundar för vad det är som han själv säger. Nej, Johan Ryno känns som en spelare klart jämförbar Alexander Steen iaf vad gäller inställning, som även fast han kanske inte på förhand riktigt tros ha en chans att ta en plats, väljer att ta chansen ändå. För Steen vet vi att det slutade rätt så bra. Räkna med att Ryno handlar på ett liknande sätt. Att försöka "linda in" Timrå som något extra på den här vägen mot NHL för hans del är bara dumheter.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Saxat från dagens Sydsvenskan ang. Björn Svensson;

"Malmöjunior flyttar hem från Kanada.
-------------------------------------------
Redhawkprodukten Björn Svensson flyttar i sommar hem till Sverige. Men det är inte säkert att det blir till Malmö.
-Vi har fått ett kontraktsförslag från Timrå, säger Gunnar Svensson, hockeyagent och dessutom pappa till Björn.
19-årige centern Björn Scensson har producerat 55 poäng på 62 matcher för Moose Jaw Warriors i den professionella kanadensiska juniorligan WHL.
-Malmö Redhawks?
-Jag hade en diskussion med Peter Andersson (sportchefen) i julas. Och hör Malmö av sig igen kan de säkert vara med i leken, säger Gunnar Svensson."
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Dream Team: De enda jag vill ha sagt är att jag tor att Ryno inte kommer bara stanna en säsong, de är väldigt få spelare som bara stannatr en säsong, de är bara de, jag vet att han vill bara stanna här en säsong, men för mig känns de som han kommer stanna minst två säsonger. Punkt slut för mig
Kommentera

Sv: Johan Ryno
General_Moisio: Nielsen verkar ju sticka för att dra ett närliggande exempel...och han har då allt annat än imponerat.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
General_Moisio: Värst vad du vet om alla talanger i åldersgruppen -86. Kanske ska byta ut Nubben och sätta dej på hans plats.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
epa: haha väldigt roligt, de enda jag vet som jag skrev tidigare var att Linus Klasén,Björn Svensson, verkar vara två spelare med potential, bara för de ska jag inte bli sportchef.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
General_Moisio: "Jag tvivlar inte på att andra 86:or har talang, men jag anser också att dom inte har lika stor talang som Ryno"
-Jag anser att dom inte har lika stor talang: detta innebär ju att du sett Ryno och en himla massa andra talangfulla och mindre talangfulla -86or. Och förmodligen oerhört många gånger för att kunna säkerställa en sådan "diagnos".
Personligen tycker jag att det känns bortkastat att värva en oetablerad spelare som har siktet inställt på att bara stanna en säsong, för att sedan dra vidare. Det är skillnad om man värvar en etablerad elitseriespelare för att få spetskompetens, med vetskapen om att han försvinner efter en säsong.

Men bäste General, om du har dom scoutegenskaper du utger dej för att besitta tycker jag definitivt att du skall försöka hjälpa till att unga talanger åt Timrå...
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Kevin O Shea: Nej jag har inge scoutegenskaper, jag säger bara vad de stod i tidningen de är allt, har inte sett nån av dom spelat. De finns dom som gör ett betydligt bättre jobb än mig.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Kommentarer från WWS...
Kommentera

Sv: Johan Ryno
T T: iaf kommentarer från WWS besökare.... :)
Kommentera

Sv: Johan Ryno
mok: Kommentarer på WWS?
Kommentera

Sv: Johan Ryno
T T: Onekligen intressanta reflektioner som görs...

Men en del skribenter verkar ju ha gröt i huvudet med sina mindre begåvade kommentarer apropå det faktum att Ryno snart är förlorad för VF.

Det är så skönt att se Göteborgarna får lida lite också. De har börjar bli alltför uppkäftiga i takt med gulden de senaste åren och dansat runt i en gigantisk såpbubbla som nu har spruckit.

Glöm inte historiken Kalle & Ada!

Folk gnäller över att det är mörkt ute på gatorna nuförtiden men det var mörkare förr!

Varje gång vi lyckades iscensätta våra strategiska kupper i praktiken och omvandla det till regelrätta rån så är det underbart!

Jag njuter verkligen!
Kommentera

Sv: Johan Ryno
ernie eagle: Alla bubblor spricker förr eller senare bara frågan hur länge dom håller. Men vi har iaf svävat bland molnen några år vart var ni då?

Se man kan visst va uppkäftg ändå :)
Kommentera

Sv: Johan Ryno
ernie eagle:

Ryno hoppas jag på allvar Kjellgren skänker bort till er gratis, maken till värdelös spelare var det längesen jag såg i Frölundas A-trupp, killen har ju inte ens målat i allsvenskan efter att ha varit utlånad till AIK.

Sen vem är det som lider i GBG?
Vi är på väg med stormsteg mot slutpel och sist jag kollade var det just Timrå som åkte hem från Götet med 4-1 i baken.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
dj: Han fick ju aldrig en riktigt ärlig chans killen tror och hoppas han blommar ut vart han nu än tar vägen.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Ryno, Ryno?? Jag vet inte varför jag hela tiden får associationer till noshörningar??
Kommentera


Sv: Johan Ryno
Captain Crash: Hur höga är oddsen att han blir skadad i kvällens match mot Sundsvall? Typ 1,10 eller nåt.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Captain Crash: Enligt det blev det ju ännu så länge ingen övergång utan bara en utlåning... så se till att lär upp han väl sån tar vi tillbaks han 31 Januari :)
Kommentera

Sv: Johan Ryno

dj:

Med tanke på att Frölundas form så skulle ni ha pissat på Timrå som med 7 man borta spelade jämt med ditt lag..

Även om Frölunda vann med 4 - 1 så speglade inte slutresultatet hur det såg ut i matchen.. 

Kommentera

Sv: Johan Ryno
gud: Utan er herre i målet då hade matchen vart körd mycket tidigare för er del.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Vill man se honom live redan i dag så möts Sundsvall Hockey och AIK ikväll i gärdehov.

Blir spännande att se vad han går för i Timrå.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Captain Crash: Länk till Expressen.
Kommentera

Sv: Johan Ryno

mok:

Med tanke på att Lathi bestämde sig för att bara plocka ut Timrå spelare för en massa skitsaker som han blundade för när en Frölunda spelare gjorde samma sak..

Så ni fick ganska logiskt ett övertag i matchen men det var fan inte mer heller..

Du kanske tom tyckte att Lathi var bra i den matchen??

Kommentera

Sv: Johan Ryno
mok: Ja men det är väldigt ovanligt att spela match utan målvakt....

Tror inte att ni heller hade vunnit utan målvakt.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
gud: Nej mycket sällan jag tycker en domaren är bra överhuvudtaget numera men minns jag rätt så fick nu 7 utvisningar och Frölunda 5. Ni fick dom flesta på raken i första perioden men Frölunda lyckades inte specielt bra med att utnyttja detta så förstår ändå inte hur du kan försöka lägga förlusten bara pga detta. Så ta av dej cyklopet nu :)
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Hmm, jag är skeptisk och då handlar det om lånet... Stämmer uppgifterna så får man ju nästan hoppas på att han inte gör nåt väsen av sig före den 31:a januari. Hade det här varit innan säsongen så hade jag enbart jublat, men med tanke på utveckling så är det ljumma känslor... Upp till bevis!
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Ambroo: Gillar inte heller när det handlar om lån....
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Ambroo: Håller med. Om han nu, mot rimlig förmodan, gör succé och verkligen bidrar till Timrås offensiv lär knappast Frölunda behöva skador för att anse att han 'behövs i truppen' inför ett slutspel.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
Bragd-Birger: Precis... Nu vet man ju iofs inte hela sanning bakom det hela och med tanke på hockeyligans ställning i frågan så var det väl tvunget. Förhoppningsvis så är det dock så att Frölunda och Ryno är helt färdiga med varandra och med tanke på att han lånas ut till en annan elitserieklubb och dessutom förhandlar om ett "riktigt" kontrakt så känns inte de spekulationerna så värst avlägsna...
Kommentera

Sv: Johan Ryno
gud: Lahti är känd som hemmadomare.

Ryno på lån? jahopp. En av årets stora floppar i hockeysverige... men känns väl rimligare som lån än han den där tjecken iaf.
Kommentera

Sv: Johan Ryno
RocknRolf2: Tycker det är kanon med Ryno jag - liksom alla andra som hamnar i Timrå kommer han nog att blomstra ut rejält!! Hoppas vi signar upp han på många år framöver!
Kommentera

« · 699683