1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577964 inlägg · 6216 ämnen

Mikko Laine

812449 · » Till forumet


Sv: Mikko Laine
RocknRolf2: Gnäll kan absolut vara befogat. Och nej, marknadsekonomi ger knappast skalenlig avkastning. Men att sitta med taxeringskalendern och bedöma spelares prestationer känns lite väl Reinfeldskt.

Sedan finns det väl en annan drivkraft till gnäll som inte bygger på att man 'betalat dyra pengar för att se proffs'. Annars skulle man väl inte, exempelvis, kunna sitta gratis framför webradion och skriva spaltmeter med hätskheter om ledare eller spelare?
Kommentera

Sv: Mikko Laine
RocknRolf2: Ledordet här är väl "ibland", inte "hela tiden".
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Bragd-Birger: nej, men jag ser ingen motsättning i begreppen kund och supporter. Jag är både och.

Sport är sport ja. Överbetalt och överblåst som det är. Vi betalar dyra pengar för att se proffs. Således är gnäll tämligen befogat ibland.

Marknadsekonomi är som vi alla vet långt ifrån så statiskt att det ger skalenlig avkastning per satsad krona. I direkt jämförelse - sjabbar företagsledare, chefer och andra representanter så blir aktieägarna samt övriga rätt pisst off. Men det var inte heller riktigt min poäng.

Min poäng är bara att gnäll är tämligen befogat ibland, särskilt när sporten (oavsett om det nu "bara är sport") ser ut som den gör.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
RocknRolf2: Jag vet att det är så du ser på det. Själv gör jag inte det.
Därmed inte sagt att jag vill ha någon jävla lallarförening. Men sport är sport. Vore det så att det var en rent marknadsekonomisk historia, med förväntad avkastning per investerad krona vore det jättespännande. FBK vinner, Frölunda tvåa, HV och LHC delad trea...osv.

Fråga: rycker det mer i högertestikeln om du identifierar dig som 'kund' jämfört med 'supporter' ?
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Cyklob: Ja vi har ju Mikko Laine han kan kanske avgöra mot de som inte ville ha honom..
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Cyklob: Vad tror du själv ? Jobbar du på MQ i stan ? Eftersom du håller på MoDo ? Handen på hjärtat blir det 1-8 i vanlig ordning.
0-2 0-2 1-4
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Vinner ni i morgon ?, tänkte måste kolla ska spela på lången så måste få höra era tankar :)
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Bragd-Birger: intressant, för 'jag är en kund, jag förväntar mig en högkvalitativ produkt' är ganska på pricken hur jag ser på det hela. "Fuck it" hade funkat bra om biljettpriser, lönenivå mm hade varit typ som det var på 70-talet.

Hockeyn har samma spelregler som allt annat här i samhället.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Bragd-Birger: Högre krav ger med automatik högre förväntningar. Jag är inne på din linje.
Ett lag som harvat i lägre serier som nu skall prestera, med bättre spelare, i en högre serie, jag är på. Men att att jämföra som du gör...är att ta till.

Ibland är du också överjävligt positiv.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Bragd-Birger: Precis !!!!
"Noise is for heroes, leave the music for zeroes..."som eminta ThE dAmNed sjunger. "Kåkke" ÄR så mycket mer ..passion, utlevelse, fart, hängivelse, kultur, underhållning, REN GLÄDJE. Inte faan tänker jag på hur mycket Robert Carlsson lyfter i lön när han krigar på isen. Bifogar en kul länk för "räknarna". ASGARV
Kommentera

Sv: Mikko Laine
pettsson: Allt torde vara förhandlingsbart. Däremot tror jag inte att Ryno måste sänka sin lön. Antagligen kommer föreningarna överens om summan den klubb som tar över killen ska betala, inkluderat alla former av försäkringar etc.

Har ingen aning hur det egentligen förhåller sig, det är vad jag tror.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Bragd-Birger: Det är ju inte säkert att han kommer upp i samma nivå i frölunda som i timrå. Jag hoppas han vill stanna iaf. Sen om han får det är en annan sak.

Har spelare som är utlånade som Ryno någon form av löneavdrag för att de inte spelar i "hemmalaget"?
Kommentera

Sv: Mikko Laine
RocknRolf2: Nog fanns det lite mer cojones förr i tiden. Folk som kunde skriva annat än 'värva! agera! byt ut!' i motgångens stund.
Jag har alltid haft svårt för hela den häringa 'jag är en kund, jag förväntar mig en högkvalitativ produkt'-grejen som fått allt större fäste på denna sida. Fuck it, det är hockey vi snackar. Inte våra pensionsfonder.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
RocknRolf2: VI...? Nu låter det precis som du har hela TIK HS-snackare bakom dig. Det mest intressanta tycker JAG är hur hela laget presterar och nu fick vi luft under vingar igen och du focusera ändå lika notoriskt på att döma ut spelare hit och dit. Men OK vi har alla olika intressen. Jag vill hela och du vill söndra... ;-) Rocka på Rolf x 2 Ha en skön dag, läste du om Sundsvallsdomarn se mitt länktips ?
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Sune: När det gäller Hedström så är han även när han spelar sämre som just nu ändå bra nog för förstalinen...det jag skulle önska av honom nu är att han ta mer skott själv..har ett mycket bra sådant men passar istället oerhört osjälviskt
nästan till överdrift när han har fina lägen framför kassen. En annan bra sak med jonte är att han numera har mer självbehärskning än förr o därför håller sig mer på isen.

Jag vet naturligtvis att det finns supportrar som tycker han blivit FÖR snäll
själv tycker jag det är mer fördelar med självbehärskning som tex. Robban
haft genom åren. Jobbat kopiöst o fått många smällar men sällan gett tillbaka el. lagt sin energi på att fightas...
Kommentera

Sv: Mikko Laine
iggy: Jo, jag förstår din poäng. Men likväl... Vi kommer alltid bedöma spelarnas prestationer i relation till vår - oftast intuiva - uppfattning om deras löner. Det är lätt att bedöma spelarnas förmåga på isen, men när det gäller löner gissar vi oftast utifrån spelarnas meriter. Det närmaste fakta i den frågan är väl just taxeringskalendern.... hur missvisande den nu må vara.

Bragd Birger: Själv tror jag inte direkt att det ens funnits några gamla glorydays of gästboken. Och vad är det egentligen som stör dig nu? Såvida det inte är rena dagisnivån så beklämmer det knappast om det är lite tjurigheter, gnäll eller svordomar i gästboken. Finns det motiv bakom så varför inte? Låt folkets (fansens) röst få tala.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
God morgon HSkamrater, lästips om en kväll som linjedomare i eliteserien och bo i Sundsvall.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
RocknRolf2: åså...med taxeringskalendern i ena näven och den andra på snabbkommandoknapparna fiasko, bort med, avgå....gäsp.
Annars kan jag pigga upp med en liten historia om mitt besök på O´learys i Övik på lördagen. Drällde in helt ensam och fick precis se reprisen.. på 2-0 när jag stod vid garderoben och halvsprang in och spontantskrek ut JAAA !! rakt ut vid Hallins 3-0 pärla och hela restaurangen vändes sig om och tittade på mig. Det kändes riktigt bra ! Olearys "better than live" slogan kändes relevant då ASGARV ! Att ha Robban på isen igen känns underbart.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
TD:
Strålman lär spela NHL hockey nästa säsong, ja ett kontrakt kan man alltid skriva med honom men det lär vara till ingen nytta.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
TD: NHL där va?
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Sune: Vem/vilka?
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Patrick Polly: Skule tro att ingen är missnöjd med sin lön i TIK, ska man vara med och konkurera med dom "stora" måste man betala hyfsade löner.

Men jag tror dom fick ett lönelyft jämfört med vad Wennnerbeg och Warg hade i Modo. Dags för Nubben att skriva kontrakt med ex vis Strålman eller är det nåt lurt med tränarstaben och spelarna följer efter dom?
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Ambroo:

Sätt Hedström i någon annan kedja tills han har blivit sig själv igen. Som det är nu så finns det bättre spelare som borde spela i en första femma.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Patrick Polly: Så det kan inte vara så här då... Den skrala istid som han fick under den tunga perioden (som vi förhoppningsvis har bakom oss...) gjorde att han var ganska ensam om att vara pigg och fräsch och när han då väl fick chansen så var han således en av de få som överhuvudtaget orkade jobba sig till en målchans och därefter producerade han?
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Patrick Polly: Vad gäller Hedström så måste man se till den oerhört bristfälliga försäsongsträningen han haft i år. jag minns första året Gunno var här med bristfällig försäsongsträning - inte speciellt bra - men sen började all träning ge resultat.. Samma sak med Warg....

Så vänta er inga stordåd från Hedström än men i slutspelet kanske han kommit i kapp ännu mer...
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Patrick Polly: Varför svara så till mig angående Wennerberg när du sen svarar som du gör till RR2?

Nu menar inte jag att man ska ha stjärnor i alla fyra formationerna, även om det är en dröm, men vi är inte FBK. Jag menar bara på att jag föredrar unga hungriga spelare som är på väg uppåt i dessa positioner.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Laken: Haha, nä jag verkar vara ensam som gillar Laine =) Tur att han har några supportrar! =)

Själv tycker jag inte Hedström klev fram och tog ansvar i motgången. Det tycker jag Warg t.ex och Strålman gjort bättre.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
RocknRolf2: Om det är så att Wennerberg har bra betalt så är det förstås en flopp. Jag trodde han värvades in för att lira i 3:e-4:e linan. Men om han har bra betalt ska han antingen bort eller sänka sin lön rejält!
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Ambroo: Nja jag tycker inte det är fel att ha Wennerberg i 4:e linen. Om priset är rätt. Tycker han har de kvaliteter som krävs för att spela 4:e fjolen. Åka skridskor och checka motståndare. Vi kan inte ha stjärnor i alla 4 linorna...
Kommentera

Sv: Mikko Laine
htikare: Håller med om att Nylander är mer teknisk än MW, men det är iofs inte så svårt =)
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Ambroo: Tja mer sniper än de flesta andra skulle jag säga. Om det är tillfälligheter att han gör lika mkt mål som de andra på 1/5 del av isttiden så är det bra tillfälligheter får jag säga! Själv tror jag inte på tillfälligheter i längden dock. Då är det ingen tillfällighet per definition.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Bragd-Birger: tja, mina sågningar av Wennerberg står i relation till att t ex hacka på Hedström (som ju uppenbart är ganska populärt).
Dessutom försvarades just Wennerberg som "perfekt" av en annan skribent.

Självklart är det relevant att bedöma honom nu, efter skadan.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
RocknRolf2: Du är lite smålöjlig i din kritik mot Wennerberg. Han värvades på tvåårskontrakt och hoppades blomma ut. Så blev det inte, förra säsongen. I år var han - enligt egen och Kentas utsago - i kanonform och trodde på ett genombrott. Det blev ett benbrott istället, strax före seriestarten. Hur han spelar nu är knappast något att bedöma honom efter.
Nä, han är inte bättre än i fjol. Förvånande? Nä. Blir det ett problem när Pärssinen och Nilsson är tebaks? Nä, då blir det bänken. Kommer han att erbjudas nytt kontrakt? Knappast. Så vad är poängen med att hacka på honom?

Apropå Ryno: jo, han tillhör fortfarande Frölunda - och propsar dom stenhårt kommer han gå dit, oavsett sin vilja. Däremot finns det sannolikt en gentlemen's agreement, med hänsyn till såväl Timrås som Rynos vilja.
Blir intressant att se vad som händer. Klart är i a f att Kenta är grym på att plocka fram potential hos lirare. Ryno trivs garanterat alldeles ypperligt med sitt hockeyliv just nu.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Patrick Polly: Hedström producerade igår (en assist)! Det räcker för mig. Dessutom får vi inte glömma att Hedström har dragit ett oerhört tungt lass beroende på alla skador som varit.
Ingen verkar hålla med dig angående Laine, alla kan väl inte ha fel heller?
Nylander är grymt bra nu när han är tillbaka med Regin och Sundh!
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Mattias Wennerberg, taxerad inkomst 451 927. Nåja, säger inte allt, men "billig" tror jag inte ett smack på. Han sysslar vad jag vet med hockey på heltid

Så, nog om Wennerberg nu - Men bort med karln!
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Faktum är att Wennerbergs målskytte är bland det absolut sämsta som setts bland Timråforwards i elitserien. Wennerberg tillsammans med kanoner som Jinman, Fredrik Sundin, Simons och Sloan.

Men visst, han är säkert en perfekt spelare för sina 450 papp
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Patrick Polly: trots allt leder Hedström interna poängligan med 8 poäng. ...Alltid nåt?

Wenneberg värvades inte som nån spelare för 4:e kedjan. Nubben uttryckte att det var en spelare man suktat efter länge och att Wennerberg bland annat skulle tillföra bra målskytte. Resultat? vagt spel och hela 3 baljor på 56 matcher i Timråtröjan.

Ser man till skattad inkomst så ligger faktiskt Wennerberg rätt högt i Timrås löneliga. Visst, spelarnas skattbara inkomst säger inte allt men ändå rätt mkt.

Den här säsongen kan ses som Wennerberg sista chans. Det har varit ett fiasko (igen) och han förtjänar definitivt inte att stanna. Finns verkligen ingen anledning att hålla kvar vid kassa spelare även om laget nu består av fler än 2 femmor
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Patrick Polly: Wennerberg och Laine kommer inte att ges en minut i speltid när vi fått tillbaka de skadade. Ambitionen måste vara högre än att ha en 30-årig vagabond och en fd talang i en fjärdeline och att vi sen har spelare som konkurerar ut dessa känns tryggt...
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Patrick Polly: Håller med till viss del..vi behöver absolut fler tekniker Regin-Rynos med "handleder"...
dock är Nylander inte alls lika oteknisk som tex. M.W.
utan jag tycker som många att han höjer sin kedja rejält! Han är rätt så allsidig på isen.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Patrick Polly: I vilken kategori skulle du sätta in Laine i då? Sniper?! Han är ju en grovjobbare som tyvärr inte räcker till fullt ut som en sådan och därför får han heller inte mer istid än han förtjänar och duger till. Han är en avlastningsspelare i brist på annat... Att han sen stänkt ditt en och annan puck får ju ses som tillfälligheter för du tror väl inte, med tanke på hans tidigare statistik, att han gått och blivit en målspottare av rang på gamla dar?

Titta lite mer då... Nyllet är topp tre när det gäller våra mest utpräglade rollspelare. Han är ett nav som likt Robban får sin kedja att fungera.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
RocknRolf2: Wennerberg gör väl sin roll i 4:e kedjan tycker jag. En perfekt spelare för 4:e linen skulle jag säga. Hur mkt han kostar har jag ingen aning om men han borde ju vara rätt billig.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Ambroo: Ja nån defensiv kille är han ju inte. Men alla kan ju inte vara grovjobbare. Det har vi 13 av på dussinet. Carlsson, Wennerberg, Sundh, Nilsson, Hahl, Hedström tex. Alla kan inte vara stöpta i samma form. Som jag tyvärr många i TIK är. De som sticker ut är väl Pärsinen, Regin och Ryno som inte är grovjobbartyperna. Jag anser att vi behöver fler typer som inte är grovjobbare.

De matcher jag sett Nylander har han inte höjt kedjan, men jag har inte sett alla matcher som sagt.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Kattiz: Bra fråga, vi kanske är mer objektiva än ni som är inne i "smeten" i Timrå med omnejd =) Jag har sett hyfsat många matcher och jag tycker Laine varit ok de matcher han fått lite speltid. De matcher då han får spela 5-6 minuter per match kan man ju såklart inte ge honom nått överbetyg eftersom rollen då bara är att jag livet ur sig 30 sekunder och sen byta.

Håller fast vid att han borde ges chansen, han har visat att han kan göra mål. Vilket det är många som "inte" kan i TIK.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Laken: När gjorde Hedström sin senaste balja? Hur många poäng av de han har nu kommer från de sista 15 omgångarna? Hedström har inte varit produktiv på länge. Men han får fortsätta i första kedjan. Jag tycker det sänder ut felaktiga signaler.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Patrick Polly: Laine är ingen särskilt bra spelare, trots att han gjorde poäng i början. Aldrig att han får fortsätta i Timrå, finns annat mer intressant att satsa på.

Men en som faktiskt är ännu sämre, och antagligen betydligt dyrare, är Wennerberg. Han borde få gå nu omedelbart
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Patrick Polly: Du sammanfattade det ju rätt bra själv... Statistik är inte allt. Sen är det så att Laine väger för lätt, är för dålig i defensiven och han har definitivt inte förmågan att höja sin omgivning som exempelvis ett av dina exempel kan göra. Wennerberg rankar jag som 11-12:e forward i dagsläget tillsammans med just Laine. När det gäller Nylander så höjer han hela kedjan med Regin och Sundh. Han har bidrar med det driv och den skridskoåkning som saknats där under den tunga tiden och ett bevis på det är kemin de hade innan alla skador. Sen om man ska jämföra med den tredje som du tar upp så tycker jag Svensson klickar bra med Andersson och Regin, men han är väl ändå en av de som är på vippen att sitta då Robban är riktigt hel och Mange kommer tillbaka.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Patrick Polly: Jag undrar varför det mest är supportrar utifrån, tex Stockholm, som anser att han bör få mer speltid?

Kanske beror det på att swehockeys onlinerapportering inte förtäljer hela sanningen om en spelares kvalitet.

Men, Mikko Laine är ändå ett godkänt nyförvärv som fyllt sin roll men någon toppspelare i någon främre kedja är han i mina ögon dock inte. Det väger han alldeles för lätt för.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Patrick Polly: Hedström producerar det kommer du inte ifrån.
...Och ja, till exempel Nylander är mycket bättre än Laine, tycker i alla fall jag.
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Laken: Håller med om att det finns andra spelare som är bättre, helt klart. Men jag tycker det är märkligt att han inte får chansen att visa upp sig mer. Hedström kan ju vara dålig hur länge som helst utan att han petas från första kedjan....
Kommentera

Sv: Mikko Laine
Ambroo: 10 friska forwards som är bättre? Wennerberg? Nylander? Svensson? Ställer mig tveksam till det faktiskt. Statistik är inte allt men om vi bara tittar på den är Laine en av de bättre i TIK.
Kommentera

812449 · »