1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581256 inlägg · 6216 ämnen

Nästa säsong

369500 · » Till forumet


Sv: Nästa säsong
Mr X: Varför tror du att finnar spelar i elitserien, pengarna. Sverige har betydligt högre löner än Finland, speciellt i hockey. Han var ju på väg hem redan till denna säsong pga ungarnas skolgång. Man vill inte slippa Finland, dit återvänder man när man utnyttjat svenska förmåner tillräckligt länge. Livet är härligt som bidragstagare, man kan ju se det som att många svenskar jobbar åt mig.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Såg du på sporten ikväll?
Vem vann matchen TIK-MIF?
Vem fick snacktid i tevesporten?
Har det varit så förut?

Ett otroligt intresse av ett köplag på väg ner...
Ingen frågar en Timråspelare som vann matchen...

Jag ser ett mönster, men det skiter jag i, för vi kommer att förvåna dom, igen!!!

the beat goes on...
Kommentera

Sv: Nästa säsong
orion: Ofta är det inte journalisten som skrivit texten som sätter rubriken utan någon redigerare. När redigeraren är en slarvpelle så blir det sådär.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Johan J:
Ja och...
Fel är fel om än i TT-telegram!
Sex förluster är inte samma sak som "sex förluster och en seger"

Füra bröllop och en vadå?
Kommentera

Sv: Nästa säsong
orion:

Rubriken är måhända en aning missvisande men lite längre står att läsa "... Timrå tog andra raka hemmasegern med 1-0 över Malmö efter sex tunga förluster i rad".
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Portello: Yepp, och båda är skrivna av Ove Byström, som om jag inte minns helt jävla galet är en gammal Västernorrlands Allehanda-snubbe. Han borde lägga sin bias åt vårt håll, men TT kanske kräver sydländskt uppförande...
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Johan J: Pardon my french:
"äntligen vinst efter sex raka förluster".
personligen skulle jag tolka det som om Brünäsmatchen aldrig hade ägt rum!
Kommentera

Sv: Nästa säsong
orion: Både Expressens och Aftonblades artiklar är hämtade från TT.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
orion:

Andra raka vinster efter sex raka förluster framgår av texten.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Krueger: Heder också till Riihijärvi som ju fakiskt gav Kapanen en komplimang efter idioträddningen han gjorde, (ett leende och uppskattande ord på finska?? "du är inte klok din jävel", eller nåt!)
Och han är ju inte klok den jäveln..: )

Manderville borde klonas! Transatlantiskt beteende: man gör mål när man får chansen!

Powerplayet lider enbart av prestationsångest: när ett lag som spelar bra i 5-5 spelar sämre i 5-4 är det ett ledarproblem. Vi behöver inte vara överjävligt snygga, men vi måste vara smarta. Styf hade ett fint exempel på för många passningar ikväll, gamla klapp-klapp...inga mål, som jag sett många vintrar på nittitalet i Timrå. Det ska ju vara så jävvla snyggt...

Kolla gärna in Aftonbladet och Expressen, dom har samma match"referat"...lite Malmövinklat förstås. Men visst fan är det nån som har räknat fel?
Kommentera

Sv: Nästa säsong
talangscouten:
Som jag sa tidigare:
Efter 700 NHL-matcher...tror ni inte manderville bara tycker att det här är en kul grej en halv säsong! inte blir han kvar här. Måste ju ha hur många miljoner som helst på banken och sikta på nhl eller lägga av.

Däremot är han ju grymt proffsig och sliter som ett djur. Missförså mig inte. Jag skulle ge vad som helst för att få ha kvar honom, men jag tror inte att det är stor chans...
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Krykov håller minst 2 säsonger till. Han lever på sitt spelsinne, vidare snabb är han ju inte. En spelare som lever på sin skridskoåkning måste lägga av mycket tidigare, "stålmannen" verkar bara bli bättre och bättre...

Manderville vill jag se nästa år också.

Nemecek borde också få kontrakt.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Tyvärr är det marknaden som styr, TIK får ta det som blir över, hur många som helst försvinner varje år, men visst är det hyfasad klass i år också men det är väl bara Hirsch, Nemecheck och Manderville som har meriter, Hagos är en framtidsman men behöver lite rutin syntes mycket idag men det kommer en dag då han är en klasspelare. läste i ST att Sjödin Brynäsbacken (sportchef) var impad av Manderville så TIK bör nog knyta igen säcken inan det är för sent, Kapanen var grym mne det visste vi ju.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
wesse: ja de va de ja mena... ha lä stanna...
Kommentera

Sv: Nästa säsong
hockey*flickan: Inte flyttar Kryckan, ganska säker på att han blir kvar även nästa säsomg.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
En sak som jag funderat över...:

TIK har ju faktiskt större omsättning än Luleå, Mif, ssk etc. Varför kan dessa knyta till sig etablerade namn på försäsongen men inte Timrå?

Det verkar också som att det varit en medveten strategi att lämna truppen ofullständig i början för att komplettera senare och på så sätt kanske spara några lönekronor. Kan det vara så, månne? För truppen kan väl ändå inte anses varit fullständig när säsongen började?
Kommentera

Sv: Nästa säsong
pasi: Dom har ju finsktalande lärare på skolan där han går åsså...
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Ja, det verkar onekligen som den värsta back-svackan är över, men det är fortfarande inget snack om att det är tiks sämsta lagdel.

Visst måste det gå att hitta en finsklärare åt hans barn. När jag bodde i sundsvall skickade mina grannar skickade sina barn på finskspråkig undervisning. Han måste bli kvar!!!
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Mr X: Hans äldsta son går ju redan i skolan här, så varför skulle det inte gå ett år till..men de är väl mycket socialt o om orken finns som spelar in..
Men jag hoppas han kör ett år till
Kommentera

Sv: Nästa säsong
pasi: Av vilken anledning skulle dom villja gå i finsk skola ??
Varför flyttade dom hit tror du, jo för att slippa finland såklart!!
Kommentera

Sv: Nästa säsong
lincoln: Tycker backspelet ändå varit stabilt nu de senaste två matcherna, får de bara fortsätta spela ihop sig de nya backparen kan detta bli bra. Hansson har varit riktigt bra tex.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
lincoln: Tror faktiskt att Krykov försvinner till nästa säsong, om inte TIK ordnar en finsktalande skola åt hans ungar, tyvärr.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Frella: Hmmm

Backarna är en vacklande punkt...

Koskinen / Styf /Memecec är våra klassbackar. Sanny upp och ner. Vad har hänt med Raja i år?

Kanske att backarna kan höja sig om laget får tillbaka självförtroendet.

Tyvärr hade dock Expressen årets citat: "Kapanen kan ta Timrå till semifinal. Timrås backar kan inte ta Timrå till final..."

Tyvärr ovanligt klarsynt av en kvällstidning...
Kommentera

Sv: Nästa säsong
lincoln: Tycker de enda backarna som var lite under isen idag var Koskinen samt Sanny som var lite vilsen emellanåt.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Hur var backarna idag?
Lika yrt som senaste matcherna?
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Mange:
Bara att konstatera att vi är i vår stora svacka den här säsongen. Lyftet är dock på väg. Starkt att vinna nu utan att ha hittat flytet i spelet. Betänk att vår förstafemma spelade 1,5 säsonger utan en enda svacka. Till och med Jönssonligan har ju svackor. Bara mänskligt!

Inte speciellt orolig över Luleåmatchen. Vi såg ju i trettio omgångar vad TIK kunde, så jag tror bara att det kommer att bli bättre from nu. Risken mot Luelå är om de börjar grisa för hårt, vilket i och för sig inte är helt otroligt.

Tror inte att det är stor chans att få behålla Kent M. Han är väl mer här för att han ser det som ett äventyr.? eller? Annars är det ju kanske årets fynd i ES!!!!

Glöm inte..... KRYKOV!!!! Skit i att han är gammal. Han håller minst en säsong till. FÖRLÄNG, NUBBEN!!!!

Alla till sydkraft på tisdag.
Första matchen på hemmaplan jag ser sedan förra hemma mot MIF. Tufft för oss i exil det här....
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Skarin: Manderville och Kapanen är herrarna som får ta på sig rollen som matchvinnare ikväll. Som Manderville kämpar och sliter är ofattbart, han är hur grym som helst nu, blir bättre och bättre ju fler matcher han spelar. Så helt klart en väldigt bra värvning.

Kapanen lysnade i kassen. Ett par riktigt fina och svettiga räddningar fick vi se, mycket bra. Dessa två herrar är väldigt viktiga för timrå i dagsläget och det kommer dom att vara längre fram också.

Iövrigt känns det väldigt skönt med dessa 2segrar vi fått nu. 2 matcher till som är väldigt viktiga kommer nu till veckan , tänker på mötena mot våra norrländska konkurenter, luleå och modo. Det är 2matcher som är väldigt viktiga för våran del, men även för våra motståndare, tuffa, målsnåla kamper skulle jag tippa på att det blir.

Kapanen fortsätter vara den väg han visat upp att han kan vara och linen med Nordgren, Krykov och Robban får tillbaka sitt flyt och spel så ska detta gå vägen.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Kent Manderville blir ju bara bättre o bättre för varje match som går!!
Han var helt grym idag... jobbar kopiöst över hela plan!
En otroligt nyttig spelare! Hoppas han blir kvar även nästa säsong!!

Skööönt med 3 pinnar... men det satt hårt åt.

Vi måste få till vårt powerplay... har ju varit bedrövligt hur många matcher som helst nu...

Lule blir tufft o tätt på Tisdag... hoppas turen håller i sig! :)

En stor eloge till Kapanen... han var oxå grym idag!!

En stor eloge till de små hockeykillarna oxå som drog "Andra sidan är ni klara" KUL som faen!!
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Bragd-Birger: Han plocka ju en puck när han stog i målet :)

Och angående mandervilles kontrakt.. FÖRLÄNG!
Kommentera

Sv: Nästa säsong
På tal om transatlanter, hur såg Hirschen ut i båset i afton? Lika engagerad som alltid månne?
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Skarin: För ovanlighetens skull är en transantlantisk import jävligt bra i Timråtröjan. Visst var väl Ed Ward nyttig på sitt sätt. Men han var inte ens i närheten av det Manderville visat upp så här långt. Vilken arbetskapacitet och vilken spelglädje. Det är förbannat skönt att se att det finns gentlemän även i Kanada som inte enbart spelar för pengarna utan faktiskt gör en uppoffrande insats för laget och helt klart gör skäl för sin lön.

Om ALLA vore som Kent vore det ingen sak här i världen. Då skulle allt vara så mycket enklare.

Tyvärr är det ju bara en hypotes. Man får vara överlycklig varje gång man lyckas sila fram ett guldkorn och en oslipad diamant som Manderville.


THANK YOU FOR THE MUSIC!

TIMRÅ IK - SKÄRET FÖRE!
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Skarin: Nästan så att man tycker synd om FBK som liksom bara seglar runt där uppe och undrar över vad alla yvas över. Fatta om SSK och Mif tagit några fler segrar mot LHC & DIF, då hade det varit total jävla kalabalik med 2/3 av serien indragen i streckkamper.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
BlackBay: Dom har försvunnit totalt. Förmodligen bara tillfälligt.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Skarin:
Manderville blir bara bättre o bättre för varje match... om bara resten av laget kunde vakna till liv o spela enligt tidigare Timråmanér så skulle vi återigen bli grymt slagkraftiga.
Vart är anfallstrycket från förstafemman nuförtiden?
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Swordster: Nä, inte jag heller. Serien är äckligt jämn...
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Skarin: Japp, transportstäcka? Tror inte det jag!
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Manderville var hur jävla grym som helst idag. Tror han gillar den här typen av hockey också.
Kan nästan häva ur mig att hade inte Kent varit med idag, då hade det blivit förlust.

Givetvis var Kapanen femstjärnig han också.

Underbart skön seger!

Nu är det bara att blicka fram mot nästa nyckelmatch, Lulä på tisdag.
Kommentera

Sv: Nästa säsong
Dared: Bara att hålla med. En klockren värvning. Bara att hoppas att han vill vara kvar. Som han spelar nu skulle han nog ta en plats i många 3-4:e kedjor i lag på den nedre hälften i NHL.
Kommentera

Nästa säsong
Jajaja, jag vet. Grundserien är inte färdigspelad än. Men jag kan ändå inte låta bli att fundera.. Har man redan nu börjat arbetet med att förlänga kontrakt med spelare vars anställning går ut efter den här säsongen. Jag tänker närmast på en viss Mr Kent MAnderville! NUBBEN, FÖRLÄNG KONTRAKTET med #28 !!!!!
Kommentera

369500 · »