1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581912 inlägg · 6215 ämnen

Reseklubben

« · 292912 Till forumet


Reseklubben
Man upphör aldrig att förvånas. Vid det möte då Reseklubben bildades upprättades ett mötesprotokoll. Av detta protokoll kan man läsa att den nya Reseklubben avser "krossa Timrå IK Supporterklubb", att Timrå IK SK sysslar med ekonomiska oegentligheter samt att SK medvetet håller resepriserna uppe. SK har härefter tagit betydande initiativ för att upprätta ett samarbete med denna nya "supporterklubb". I samband med detta fick man reda på att Reseklubben redan ordnat en resa till Leksand. Resan har betalats av sponsring från en av medlemmarna i reseklubben som driver en ICA-affär i Mora. Reseklubben hade innan detta inte kontaktat Timrå IK eller dess SK. Eftersom det är Timrå IK som sköter inrapporteringen av antalet supportrar som kommer till respektive bortaarena innebar detta givetvis problem.

Att Reseklubben nu i dagens Dagblad gråter ut och pratar om att man blir motarbetade kan inte ses som annat än pajaskonster.Ett råd - nästa gång ni vill samarbeta - pröva med att sträcka ut en öppen hand istället för att hytta med knytnäven...

SK applåderar alla initiativ som kan innebära billigare resor till bortamatcherna. SK vill dessutom samarbeta för att nå detta. SK har den ambitionen även om Reseklubben har för avsikt att krossa SK.
Kommentera

Sv: Reseklubben
octagon:

Aj Aj... nu är du ute på tunn is! "Att Reseklubben nu i dagens Dagblad gråter ut och pratar om att man blir motarbetade kan inte ses som annat än pajaskonster.Ett råd - nästa gång ni vill samarbeta - pröva med att sträcka ut en öppen hand istället för att hytta med knytnäven..."

Är väl ändå att ta i!!!

Om det finns alternativ så ska man väl ändå inte följa alla direktiv bara för att det kommer från SK..

Om det finns billigare resalternativ tar man väl det fattar du väll intilligetnare än så måste man väl vara eller?????

Skärpning med smutskastning alla är timrå supportrar hur man än väljer att åka till matcherna!

Det är min åsikt, är man medlem i både SK och timrå ik så borde man väl betraktas som supporter eller? den står jag för! Ingen smutskastning tack!!!!!!!!!
Kommentera

Sv: Reseklubben
RöDa BaSkErN: Tunn is?

Jag tycker att det är jättekul om man kan resa billigt och om man vill göra det i en särskild reseklubb är det också OK.

Alla är Timråsupportrar - ja det förstår jag också. Man behöver inte vara medlem i ngt alls och ändå kan man vara TIK-supporter.

Det jag kritiserade var det faktum att man började sin verksamhet med att baktala och vilja krossa SK och nu går man till tidningen och säger att man är motarbetade...
Kommentera

Sv: Reseklubben
octagon:

Kanske beror på hur SK reagerade och gick ut i media med.. Värkade ganska desperat från deras sida om jag får säga det själv (påpekar syftar på ST)
Kommentera

Sv: Reseklubben
RöDa BaSkErN: I Dagbladet var det ju ett svar på Reseklubbens kritik. ST?
Kommentera

Sv: Reseklubben
RöDa BaSkErN:

Se länk! Är det inte jag som är allt för borta i dimmorna så verkar det som det...
Kommentera

Sv: Reseklubben
RöDa BaSkErN: Ja det var väl en saklig redogörelse för läget. Timrå IK samarbetar med SK. SK anordnar resor som är godkända av Hockeyligan eftersom det medföljer utbildade publikvärdar.

Reseklubben har

- bildat en reseklubb och i samband med detta bl.a. angett att målet är att krossa SK

- anordnat en gratisresa utan att kontakta SK och Timrå IK innan. I samband med detta har man förutsatt att SK skall upplåta plats på den sektion där man enligt överenskommelse med TIK och Leksand fått ett antal platser. Dessutom har man uttryckt att man kan använda sig av SK publikvärdar

- gått ut i tidningen och kritiserat SK för att de inte vill samarbeta

Än en gång - öppningar för samarbete finns givetvis trots allt detta...
Kommentera

Sv: Reseklubben
octagon:

Tror inte på det du påstår nu men skulle gärna villja träffa båda parter för en uppgörelse UTAN KNYTNÄVAR..
Kommentera

Sv: Reseklubben
Låt mig bara tillägga att även SK givetvis har en ambition att anordna billiga resor, vilket man också lyckats med. Det handlar inte om att SK försöker att tjäna pengar på resorna. De flesta resor är minusaffärer för SK. Att man kan ordna en gratisresa om man får spons till hela resan är inte så konstigt...
Kommentera

Sv: Reseklubben
RöDa BaSkErN: Vad tror du inte på?
Kommentera

Sv: Reseklubben
octagon:
LÄGG NER...
vi håller för f-n på samma lag,,det var inga problem alls med detta på läktaren igår, allt var som vanligt trotts det töntiga bandet som skulle skilja oss åt.

Detta verkar vara en prestige sak mellan några personer och inget annat.

Kan man gissa att du missade artikeln dagen innan i ST där Supporterklubben "gråter ut" och reseklubben inte får en syl i vädret..

dags för några människor att växa upp och inse att det alla gör är att vi HEJAR PÅ TIMRÅ IK..

ps det du skrivet att det står i protokoll att syftet är att"krossa Timrå IK Supporterklubb" och att det även påstås att "det sysslas med ekonomiska oegentligheter" tror jag faktiskt inte ett dugg på, reste med dessa människor igår då den vanliga bussen var full, jag har tidigare rest med supporterklubben och kommer att göra det igen,,om jag nu inte är "bannlyst" som svartfot vill säga

Jag har desutom sett de protokoll medmera som du syftar på och det du skriver är inte sant,,,thats it.

att denna klubb nu kommit till borde gagna ALLA,,,konkurens innebär billigare resor, busshyror m.m
är du inte intresserad av detta???
det är jag, det innebär att jag kan åka och titta på bortamatcher oftare och göra det jag vill nämligen STÖDJA TIMRÅ IK.

Jag tror nog att laget TIMRÅ IK skiter fullständigt i vilken buss man åker i,,det är väll trevligare med 2 bussar som skriker i stället för 1,,eller tycker du inte.

Vi som var på resan i går till Leksand hade trevligt i hop, det var inte minsta surr om detta när vi stod tillsammans i hallen,för vi var där av exakt samma anledning...eller hur ??

Om nu detta är en prestige sak mellan några människor, jag ser det inte som något annat,,då kan ni banne mig logga in på Lunarstorm, för där anser jag att denna debatt hör hemma.
Kommentera

Sv: Reseklubben
octagon:

har inte påstått nått annat heller men jag säger bara låt dom åka i en "reseklubb" om dom vill och lägg inte näsan där den inte hör hemma! Alla är supportrar hur dom än åker och tror inte dom strävar efter att utnyttja SK som du nämner ovan... Vad är det för problem egentligen och vart tycker du dom gör fel???? Har inte hört utalande om att dom ska "krossa SK" har du det???
Kommentera

Sv: Reseklubben
matsby:

Bra uttalande om jag sett ditt inlägg innan hade jag inte brytt mig att klicka på "send" knappen, tycker din skrift talar för sig själv.
Kommentera

Sv: Reseklubben
RöDa BaSkErN:
tack,,tycker att detta bara är patetiskt.
Kommentera

Sv: Reseklubben
RöDa BaSkErN och Matsby: Jag vet vad som står i det protokoll som Reseklubben skrivit. That´s it!!!! Men vi stryker ett streck över detta.

Jag har inga som helst ambitioner att underblåsa konflikter. Jag älskar TIK och det är jag övertygad om att vi alla gör. Jag har inte heller ngt mot att man startar diverse SK. Timrå IK SK har inget monopol på detta.

Jag beklagar om jag uttryckte mig drastiskt men utifrån vad jag vet om Reseklubbens angivna mål och det jag läste i Dagbladet i morse kokade mitt sinne över.

Jag tycker att man skall samarbeta och inte försöka konkurrera med varandra. Tillsammans är vi starka - söndrade vi falla.
Kommentera

Sv: Reseklubben
matsby:

Håller med! Om SK vill ta åt sig credits för resorna som dom lägger ner tid på förstår jag gott å väl Den tid som dom lägger ner är nog (förhoppningsvis och troligtvis) stort nog för ett elitlag för sig själv men för den delen kryper jag inte i alla lägen.. Jag säger som jag tycker och så är det bara..
Kommentera

Sv: Reseklubben
matsby:

Som sagt, bra skrivet matsby, med det hoppas jag att denna onödiga disskussion läggs ner.
Kommentera

Sv: Reseklubben
octagon:

Självklart men kanske du måste börja analysera och sätta dig in i frågan innan du yttrar dig annars blir det bara massa pajkastning av det hela...
För den delen "Tillsammans är vi starka - söndrade vi falla." talar för allt!
Enade ska vi stå när segrarna rullar in =)
Kommentera

Sv: Reseklubben
RöDa BaSkErN:

OK DEAD END!
Kommentera

Sv: Reseklubben
RöDa BaSkErN: Krypa - har SK försökt få ngn att krypa?? Det är inte meningen att SK vara ngn negativ auktoritet.
Kommentera

Sv: Reseklubben
octagon:

Helt ok...det är samma lag som vi älskar....
i såfall så måste det finnas två stycken protokoll, för i det jag läst så står inte de hårda ord som du pratar om, OM det hade varit så, då skulle jag inte rest med dem, jag har inte för syfte att "krossa" någon, jag är en 33 åring som bara vill se på hockey.

så enkelt är det,,skall jag se om jag kan få fram ett protokoll som du kan få läsa så vi kan lämna detta bakom oss ?

ENADE ÄR VI STARKA...
Kommentera

Sv: Reseklubben
octagon:

Ehh... *vaknande ur dimman* krypa.. vem har nämnt krypa?
Kommentera

Sv: Reseklubben
Kan inte nån starta en positiv tråd? denna verkar skena iväg så tömmarna ryker tyvärr... Inget som jag vill blanda mig i (trots att jag verkar vara inne i gröten).

Älska timrå i alla väder...
Kommentera

Sv: Reseklubben
RöDa BaSkErN m.fl.: Mitt sista inlägg i den här förvirrade konversationen.

Jag står fast vid mitt första inlägg även om jag inte menade att vara onödigt hård i orden. Dock har jag den info jag behöver för att dra mina slutsatser.

Nu är det bra för min del - jag har sagt det jag vill säga.

PS: Du skrev krypa!
Kommentera

Sv: Reseklubben
octagon:

Jo det var det du skrev precis.. So what?
Kommentera

Sv: Reseklubben
Faan jag skulle ju lägga ned - nu gör jag det...

RöDa BaSkErN: Du skrev:

Den tid som dom lägger ner är nog (förhoppningsvis och troligtvis) stort nog för ett elitlag för sig själv men för den delen kryper jag inte i alla lägen..
Kommentera

Sv: Reseklubben
RöDa BaSkErN:
Hörde jag någon nämn "dimman",,är han klar ;-)
Kommentera

Sv: Reseklubben
matsby:

He he man kan ju undra, utan att vara elak ;-)

---------
Personligen så åker jag hur som helst med den "officiella supporterklubben" har aldrig vart med om nått strul och tycker dom gör det kanon! Vad vore vi utan en bra organiserad SK men tycker ändå att alla måste få välja vilka dom åker med..

nu har jag sagt mitt i denna fråga...

=)
Kommentera

Sv: Reseklubben
Octagon!!
Hur många supporterklubbar har inte Real Madrid & Man United?

Tycker att det ser ut som om Timråreligionen sprider sig över landet.

Timrå IK Supporterklubb, 1962
TIK 031
TiK 08
TIK Bergslagen

Och nu Timrå Reseklubb.

Varför inte välkommna dom in i gemanskapen? Det är väl inte hur man tar sig till bortamatcherna som är det viktiga, det är ju att man är där.

Men, jag kan ju ha fel, fast det är väldigt sällan.
Kommentera

Sv: Reseklubben
RöDa BaSkErN:
Brukar även jag göra, men nu kunde jag inte få besked förrän dagen innan och då var den bussen full, därför det andra alternativet.
har dock inga problem att resa med dem igen, trevliga människor som man känner igen.
Kommentera

Sv: Reseklubben
Jag förstår inte vad problemet är egentligen. Många har sagt det och jag säger det igen, vi håller alla på samma lag, spelar det någon roll hur vi tar oss dit?

Jag har ett exempel från igår, där två stycken sa till mig när vi pratade: "Förra året åkte vi med SK och det var inga problem, men vi har en hel familj som är intresserad, och finns det ett alternativ där hela familjen kan åka för samma pris som för två så är det jättebra, man har inte råd att åka annars. Vi har ju alla något gemensamt ändå, vi åker för att titta och heja på Timrå, och inget annat."

Reseklubben satsar i första hand på att kunna erbjuda hela familjer att åka på en borta match utan att det ska kosta dem skjortan. De riktar sig även till de som är lite äldre. Jag tycker det är bra att det finns ett alternativ för dem.

Octagon: Ville bara passa på att säga att Reseklubben var faktiskt intresserad av ett sammarbete med SK om det sköttes snyggt. Vilket det inte har gjort, blir man dessutom erbjudet ett "sammarbete" helt på SKs premisser så blir man faktiskt lite tvär. Det säger ju en hel del, och då är det ju lika bra att lägga ner allt. Och det är inte aktuellt!
Kommentera

Sv: Reseklubben
Halo Gordie: OM ReseKlubben skall anornda fler resor, SKALL dessa ske enligt Timrå IK:s premisser...

OK streck i debatten!
Kommentera

Sv: Reseklubben
Försöker en gång till: Jag tycker också att Dagbladets repotage var mycket bättre sansat än det i ST här om dagen. Man är inge sämre än någon annan om man åker på annat vis. Tyckte det såg lite konstigt ut igår, då de som tog sig dit med sin bil fick stå där SK hade "sin" plats, men för Reseklubben var det avspärrat..
Kommentera

Sv: Reseklubben
octagon: Tydligen vet just det, alltså vad som står i protokollet.
Synd det inte går att lägga upp en fil, så skulle du få det komletta protokollet. För det du säger låter som en fabrikation av SK.
Kommentera

Sv: Reseklubben
Milo: För att göra saken enkel.
I den information som vi fått från Timrå IK .
Är ingen nämd supporterklubb aktoriserad av TIK
Endast TIK 08 rapporteras som kommande supporters om "SK" åker.
mao. TIK 08 åker som "Svartfötter" också på de matcher som inte SK åker på.
TIK 031 existerar inte alls enligt TIK.
Kommentera

Sv: Reseklubben
octagon: Jag förmodar att det är detta Protokoll du reffererar.
För något annat finns inte
Mötesprotokoll 11/8 20.00 Timrå IK Old Boys & Girls

1. Mötets öppnande.
Närvarande: Torbjörn Bosk ”HelgErnest”
Annelie Öhman ”Kvasthilda”
Hans-Erik Johansson ”HH”
Magnus Aune ”Gluypto”
Anette Andersson ”Selina”
Henrik Selin ”Lillhinken”
Anders Jonsson ”Quaker”

2. Godkännande av dagordning.

3. Val av mötesordförande.
Torbjörn Bosk vald.

4. Val av mötessekreterare.
Anders Jonsson vald.

5. Målsättning.
- Anordna billiga resor till Timrå IK:s bortamatcher.
- Resorna ska inte genera någon ekonomisk vinst..
- Resorna ska ske till självkostnadspris + buffert.
* Bufferten ska diskuteras vidare, ev. engångssumma eller sponsring.
Är till för att täcka skador osv.

6. Namnförslag.
Timrå IK Reseklubb valt.

7. Ålderspolicy.
18 år eller i målsmans sällskap.

8. Alkoholpolicy.
Alkohol tillåtet i ”måttliga mängder”.

9. Regler för resandet.
- Missköter man sig får man 1 varning, missköter man sig igen blir man nekad resor resten av säsongen.
- Exempel på misskötsel:
 Spyor i buss (förutsatt att det inte beror på sjukdom).
 Rökning i buss. Rökstopp kommer att ske varannan timme beroende på tid till match och passande plats.
 Bråk och ”störigt” beteende.
 För full.
- Ovanstående bedömning av misskötsel görs av resevärd/na för resan.
* Bedömningsfrågan ska diskuteras vidare

10. Hur gör vi för att locka till oss fler att välja att resa med oss, förutom med priset.
Får framtiden utvisa. I nuläget får vi förlita oss på ryktet om resorna går bra.

11. Regler för ekonomiska biten ang.resor.
- Resan ska betalas på bussen kontant.
- Anmälan och ev. avanmälan måste ske minst 1 vecka i förväg.
- Anmälan är bindande om du inte avbokat 1 vecka innan matchdag.
- Inbjudna icke medlemmar ansvarar anmälande medlem för, såväl
ekonomiskt som för misskötsel.
- Bufferten nämnd i punkt 5 ska diskuteras vidare.
* Ska diskuteras vidare

12. Vilka resor ska vi åka på? (12 matcher föreslagna nu).
Vi startar med anmälning till följande resor för att se hur stort intresset är:
25/9 Leksand-Timrå IK
27/9 Luleå-Timrå IK
Går detta bra kommer vi att diskutera vidare upplägg.

13. Medlemsavgift
Medlemsavgift med 50:- . Detta är en symboliska summa och kommer eventuellt att läggas i tidigare nämnda buffert (punkt 5.)

14. Övriga frågor
A. Bussrutten för match söderut kommer att vara Timrå islada - Navet Sundsvall – bortahall – Navet Sundsvall – Timrå islada.
Går resan norrut kommer resan starta i Navet Sundsvall?
Bussen kommer inte att avvika från denna rutt, bor man däremot på vägen så kommer bussen att stanna för av och påsläpp.
* Ska diskuteras vidare

B. Annelie Öhman ”Kvasthilda” kommer att ansvara för bokning av buss
Och kommer även att undersöka ett öppnande av bankkonto.
Torbjörn Bosk ”HelgErnest” kommer att ansvara för bokning av biljetter till
föreslagna matcher.
* Ska diskuteras vidare

C. Matchvärdar, behövs detta?
* Ska diskuteras vidare

D. Styrelse?
* Ska diskuteras vidare

E. Hur ska anmälan ske? Bara via Internet?
* Ska diskuteras vidare

15. Kaffe
Bosk sörplar.
”Kvasthilda” Hade bakat Blåbärsmuffins, ”Negerbollar” och Typ Chokladkaka?

16. Nästa möte, tid och plats
8 September, 20.00 ,samma plats: Corona control Timrå.

17. Mötet avslutas

Timrå 030812
Sekreterare för mötet Ordförande för mötet


Ander Jonsson Torbjörn Bosk
Kommentera

Sv: Reseklubben
Helg Ernest: I ST kunde man ju läsa:

"Patrik Svedlund är den inom Timrå IK som sköter kontakterna med supporterklubben. – Timrå IK Supporterklubb har funnits sedan 1962 och det är den och dess undersektioner, TIK08 och TIK031, som är våra samarbetspartners. Vi har ett bra samarbete och det är det som gäller för oss till 100 procent..." (ST 2003-09-25)
Kommentera

Sv: Reseklubben
octagon: NU vill jag veta VEM det är som snackar en massa skit !
Är det DU eller JAG ?
Kommentera

Sv: Reseklubben
Redax 2:
Tyvärr sa han inte det till oss.
Utan det är bara SK och 08 när SK åker.
Kommentera

Sv: Reseklubben
Helg Ernest: Ta det på messen! Börjar bli trött på allt gnäll om detta.
Kommentera

Sv: Reseklubben
Helg Ernest:

Detta är exakt samma protokoll som jag oxå sett,,
mig vetligen så existerar inget annat där man skall"krossa supporterklubben"

allvarligt,,det hör väll alla hur patetiskt det låter,,finns det någon som tror på det (tydligen )...
Kommentera

Sv: Reseklubben
rådbjer: Är du rädd att folk skall inse sanningen ?
Kommentera

Sv: Reseklubben
Helg Ernest: Vilken sanning? Det är ju bara en massa gnäll om ord o vara eller inte vara!
Ta det på mess istället för offentlig pajkastning!

ps. Jag bryr mig inte om varken det ena eller det andra. Jag håller på TIK!
Kommentera

Sv: Reseklubben
matsby: Ja, det är patetiskt.
Bara för att vi sätter oss i en Buss istället för att ta 20 bilar.
Är vi icke önskvärda supporters.
Kommentera

Sv: Reseklubben
inser ni hur barnsligt ni allihopa beter er ??

Jag ser ingen anledning varför inte SK och denna TIK Reseklubb inte ska kunna sammarbeta, är vi inte alla TIK fans här inne eller ? Ju mer ju roligare tycker jag.
Kommentera

Sv: Reseklubben
dr-nix:
sant...

skall försöka hålla mig fortsättnigsvis..

Nu överöser jag rådbjer med mess istället ;-)
Kommentera

Sv: Reseklubben
Alla: Lyd ett billigt men gott råd från en klok äldre man. Lägg ner den offentliga pajkastningen i denna tråd NU! INGEN tjänar på den! Ta istället personlig kontakt med varandra från ansvarigt håll, och samtala om eventuella meningsskiljaktligeter, med mål att reda ut det hela.

Att läsa gnabbet här på forumet är tyvärr väldigt nedslående, och skadar berörda parters förtroende. Skrämmer bort marginalsupportrana som inte är hardcore, istället för att verka inbjudande för dom. Och det är ingen bra början på supportersäsongen.

Så ta några djupa andetag och förnuftet till fånga och lägg ner det offentliga bråket NU!

En bra grundregel är att låta bli att skriva det man tycker i ett dygn, för att sova på saken och verkligen tänka igenom vad man vill ha sagt, och hur. Det brukar man tjäna på...
Kommentera

Sv: Reseklubben
matsby: Tack för det polarn :))
Kommentera

Sv: Reseklubben
Granloboy: TACK!
Kommentera

Sv: Reseklubben
Granloboy: Hear, hear..!
Kommentera

Sv: Reseklubben
Granloboy: Problemet är inte att inte "Habba" och jag pratar.
För det gör vi. Problemet är dessa förbannade påhopp och lögner som Typ Octagon här tidigare. Allt sådant beror på att folk inte vet fakta.
Kommentera

« · 292912