1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582742 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1035784

Sv: Silly season 08/09
Efter att ha läst dagens inlägg tycker jag inte att diskussionen har kommit framåt. Det är samma rundgång om samma backar som kan vara aktuella. Finns det inga fakta?
En sak till som jag saknar är en "kort långsiktighet".
Jag är övertygad om att det finns ett stort antal spelar till salu som inte kommer att bli bättre nästa säsong om de byter klubb. Jmf. "hoppjerkorna" som byter jobb i ett för att få högre lön. Jag är helt övertygad om att det tar minst två år för en bra spelare att komma till sin fulla rätt i ett lag. Jämför med viket svårt jobb som helst. Hittills har Tik varit suveräna på att hitta spelare på uppåtgående som börjat tämligen anonyma och efter 2 år tagit landslagsplats.
Så länge Tik ligger säkert på slutspelsplats bör man satsa på sådana nyförvärv. SM-tecknet kommer när det kommer. Alla storlagen med alla dess åldrade "stjärnor" har blivit utan SM, utom ett varje år.
Sedan hoppas jag att man "rättar mun efter matsäcken" (obs! metafor). NHL hade en kris för ett par år sedan när spelarlönerna spräckte all ekonomi. Man kan ej i längden gå över intäkterna på matchena. Mer publik ger bättre spelare!!!!
Ett av de sämsta spelarköpen som jag känner till var värvningarna av Jantonen och Rosa för att nå slutspelet. Ryktet sa att de fick en miljon var för resten av säsongen. Jag som är långt ifrån Tik:s värvningar sa att de borde ha gett dem 100 000 kr för varje mål istället. De hade lönat sig för Tik. Jag tror att de gjorde 4 mål eller något sånt!!!
Tyvärr känner jag inte till spelarmarknaden som många av er andra, men jag läser gärna.
Mvh
Kommentera