1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581346 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1070064

Sv: Apropå nånting...
rödovithockeydy: Mikko lehtonen
Mikko lehtonen
Mikko lehtonenMikko lehtonenMikko lehtonen
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Cartman: Eller inte... läs på Dagbladet så ser du
Kommentera

Sv: Apropå nånting...

En bra säsongsinledning av Timrå. Det måste man ändå säga. Teoretiskt sett om alla lagen spelat 7 matcher har Timrå 14 poäng och lägger sig därmed på en tredje plats, strax bakom Linköping och överaskningen Brynäs.

Jag utgår från att Timrå tar full pott mot nykomlingen Rögle i imorgon på hemmaplan.

Vad som däremot känns mindre bra är alla dessa skador. Vi går med kort om folk match efter match, vi får ingen kontinuitet i kedjeformationerna, spelare kommer inte till sin rätt när de saknar sina kedjekompisar (läs Fredrik Hynning). Risken för ytterligare skador blir större när vi spelar med decimerat antal utespelare.

Igår tyckte jag dock att Timrå spelade helt okej. Modo - sett över 3 perioder - var det bättre laget men ändå, Timrå gjorde en okej match mot ett förväntat topplag. Timrå ska ju enligt all expertis hålla till i de nedre regionerna och vara glada att undvika kval. Utifrån det och med tanke på skadeeländet kan man inte ha större förväntningar på laget. Samtidigt stör det mig.

Timrå med fullt manskap skulle mycket väl konkurrera med vilket annat elitserielag som helst om de 2- 3 första platserna i elitserien. Timrå har ett spännande lag som mycket väl kan nå långt, under förutsättning att laget får vara helt.

Jag har varit en av skeptikerna till spelare som Dennis Persson och Thomas Skogs. Två spelare som inte alls kom upp i den standard jag hade som förväntning. Men dessa två herrar har kommit igång. De känns bättre redan nu och Skogs kommer tillhöra en av de bästa backarna i hela elitserien när serien summeras framåt vårkanten. Dennis behöver stöd för det han gör på isen. Han måste känna att han får göra "fel" även om det renderar i något negativt. Här har jag ett ansvar, att stötta killen i hans sätt att spela. Jag tror att Dennis skulle kunna lyckas bara han får chansen av oss supportrar och ledningen i Timrå.

Just nu känns allt väldigt ovisst. Det är alldeles för många skadade spelare redan för att jag ska känna lugnet. Laget kommer aldrig att orka om man ska gå på så kort manskap. Det är nog läge redan nu för herrar sportchefer att sondera terrängen. Det är hög tid för Thomas Johansson att inse fakta. Laget måste rustas upp, detta även om budgeterade pengar redan använts. Det kostar mer att åka ur än att rädda situationen kortsiktigt.

Detta har säkert dessa herrarna redan insett och ligger redan nu och bevakar allt av intresse. Hoppas bara att antingen skadade spelare kommer tillbaka eller att föreningen finner lediga, kompetenta spelare, på marknaden.

Annars kan det bli en ångestfylld tid vi går till mötes.

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Njaa..
Kommentera