1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1079769

Sv: Apropå nånting...
Blizzard: I ett anfall av självnostalgi vill jag posta om mitt inlägg om talangscouter, eftersom jag lite sårat upptäckte att ingen tycktes bry sig senast.
----------------------------------------------------

Jahaja...På plats i Axa Arena igår - Ingen kul upplevelse sportsligt. Kan vara bland de mest tragiska jag någonsin varit på faktiskt.

Vi går på två femmor och ett gäng junisar. Sarg ut och icing sista fem, när lag som jagar kvittering skall bita sig fast i zon. Tycker synd om killarna. Tycker synd om mig själv...

Nåväl - i alla fall - Nått annat som var bland det roligaste jag varit med om:

Bredvid mig på läktaren satt ett NHL lags Svenske scout, deras vice general manager och en amerikansk scout. Lovade dem att inte berätta vilket lag (ni fattar i vilket fall ändå): Sålunda var det informationsmässigt bland de roligaste matcher jag varit på. Här kommer lite info från snacket med dom gubarna:

- De var där för att bevaka Timrå spelare - hemligt vilka "Men dom har galler"...(slutar på ettor...)
- Bad om ursäkt för att de plockade Regin. Hade velat att han spelade kvar i TIK, men var tvungna pga kontraktssituationen
- Grymt impad av Regin. Sa att han spelar i Senators om två månader. Enda anledningen till att han spelar AHL nu är att de vill att han ska tugga taggtråd. "Han är tre år efter de andra när det gäller tuffheten". Påminner om Sundin i hur han äger isen.
- I vilket annat NHL lag som helst hade han tagit plats direkt, "men vi har ett ruggigt bra lag".
- Tycker att TIKs powerplay var det absolut, absolut bedrövligaste mest groteskt sämsta de sett i år - och då hade de ändå sett 60 (!!!!) matcher i år
- Tyckte att TIKs boxplay var det mest stillastående de sett i år.
- Förstod inte hur man tänkte med backar och centrar. "TIMRÅ kunde verkligen ha vunnit guld ifjol med lite flyt. Hur fan kunde man värva sig 5 klasser sämre i år?".
- Fick faktiskt intrycket att de tyckte seriöst synd om Timrå, men antydde att framgången berott på chansvärvningar av skadebenägna spelare. "Något är helt enkelt inte rätt om man har denna mängd skador tre år i rad. Glöm slumpen"
- Tycker att svenska lag tar allt för lätt på scouting. "Vi har tretton man som jobbar full tid med scouting - Inget Elitserielag har en enda. Innan de har det kommer de aldrig vara i närheten av oss".
- "Om jag scoutade en kille som har ryggproblem skulle jag få sparken dagen efter om det visade sig att detta var kända fakta. Om det visade sig att det var okända fakta skulle jag få sparken en dag senare..."
- Frågade lite om de äldre TIKARNA - ska inte nämra några (finska) namn, men generellt var de för långsamma på rillerna för sin storlek. "Ska man var av den storleken måste man vara mycket rappare. De kommer inte att få speltid tillräckligt högt upp i femmorna i NHL för att få ut något - och det vet vi tyvärr".
- Berämde bredden på Elitserien. "Fjärdefemman i NHL platsar antagligen inte ens i Allsvenskan. De är bara där för att ge dig mardrömmar i mörka sarghörn".
- Berömde verkligen svenska juniorer. Tydligen är det klart mest scouts i Sverige just pga av vår förmåga att få fram duktiga Päjärv... förslåt, menar juniorer....

Vidare så utvecklade han snacket mycket kring hur de bygger ett lag. Han var oerhört förvånad över hur felbalanserat Timrå var i år. Sa tex att när han scoutar tittar han mest på hur de ser ut i kroppen, hur de åker riller, rörelsemönster etc.

Detta var bara några citat etc. Som jag sa - Det var en av de mest tragiska tillställningar jag sett, men shit vad det var spännade och intressant att snacka med dom här killarna. Tragiskt att höra TJ berätta att det inte finns ett öre till värvningar. Jag undrar igen - vem fick pengarna för Hahl????

Jamen forza TIK i morrn då....igen...

Heja...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

lincoln:
Läste ditt inlägg första gången, alltid intressant att få läsa dylika inlägg, varför skickar du inte det till dom det berör? Challe, Linkan etc!!

Kommentera