1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582742 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1089571

Sv: Apropå nånting...
Så skriver ST idag att inte heller vårt kära TIK undgår de ekonomiska kristiderna....nä, varför skulle de? Fast det som redovisas är ett publiktapp på knappt 200 pers/match vilket totalt innebär ett bortfall på ca 1/2 miljon kronor. Jaha ja....publikbortfallet beror alltså på krisen.....det undermåliga spelet och de uteblivna resultaten samt all negativ turbulens i klubben denna höst har alltså inte alls med detta att göra?

Själv tror jag krisens påverkan på de förlorade publikintäkterna är gravt överskattad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Men man sålde väl inför i år fler säsongskort än vad man gjort tidigare. Detta måste såklart vara ett plus för föreningen. Att man sen tappar marginalåskådare kan nog endast tillskrivas resultaten och läget på hallen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Jag tror också att publiktappet inte har så mycket med den ekonomiska nergången att göra.
Men man skulle kunna gissa några andra faktorer som påverkat.

Det verkar vara en trend över hela landet med minskad publik, och det började innan man talade om den ekonomiska krisen. Där har Timrå ändå klarat sig bra.
Spelet har inte varit det bästa under hösten, men trots detta så får man nog vara nöjd med bara ett tapp på 200 personer hitills. (Om man tittar på andra klubbar som dalat i tabellen tidigre år.) Nu tror jag att en längre period av svagt spel kommer att påverka publiksiffrorna mera.
En annan sak är säkert turbulensen kring arena bygget/flytten.
Där föreningen i media har sagt att den nuvarande arenan inte håller måttet för att öka publiksiffrona .
Vilket jag tycker var idiotiskt innan man visste om de var möjligt med nybygge eller inte. Indirekt så säger man ju då till publik och sponsorer att bygger vi inte en ny arena i Sundsvall så är vi inget att satsta på.
Som jag ser det så är det i detta läge viktigt att lägga focus på att höja produktens värde maximalt med dom resurer som finns att tillgå i dagsläget.
Och inte stanna upp och hamna som i ett vakum för att det inte blir någon ny arena innom överskådlig tid.
Vi ligger trots allt i topp i Svergie på att fylla den billiga arena vi har. Så våra ekonomiska muskler ska nog inte underskattas
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Vi har väl klarat oss bra i jämförelse med många andra lag. T.ex FBK som har ett riktigt ordentligt publiktapp...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Ska det ta så lång tid för ett finger att läka på Styf.?????..
Kommentera