1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581612 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1104131

Sv: Silly Season 09/10
fredriko74: Så här är då läget, enligt uppgift, om vi tittar till de tongivande utan kontrakt:

*Målvakterna är ett stort frågetecken. Backlund var t ex nära att flytta redan i våras och Åkerlund vill nog ha ett löfte om mer.

*Lehtonen har tidigare deklarerat att detta enbart är en mellanlandning på vägen mot NHL och inget talar för motsatsen.

*Pyörälä lär få ett anbud från andra sidan och nu står det alltså klart att han kommer att nappa på i stort sett vad som helst.

*Wandell blir som bekant en än större stjärna kommande säsong och honom är det bara att lyfta på hatten för.

*Hynning är förlorad sen en tid tillbaka och det är Lener och Linköping som gäller där till 90-95%.

*J.Andersson riskerar även han att lämna då hans agent erbjuder hans tjänster åt andra lag.

Även hos fler än en av dem som har utgående kontrakt bakom dessa så finns det frågetecken:

*Lotvonen börjar bli gammal och grå och här har också hemlängtan kommit smygandes med tiden.

*Pääjärvi kan vi givetvis glömma och inte bara för att det kommer att dyka upp anbud från annat håll utan också för pappas skull.

Sen finns det givetvis också spelare som man inte överväger att förlänga med, men det är en annan femma.

Nåt positivt att nämna då? Tja, det finns väl några bra grabbar som man vill ha kvar och som själva vill stanna. Tenkrat och Bogg är två.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 09/10
Ambroo: Vill Tenkrat stanna ? De är isf en skitbra nyhet !! sen Sonnenberg ser ja redan nu att ja vill ha kvar.Men nu gäller de att lyckas hitta nya guldkorn, Pyörälä kommer jag sakna skiiiiiitmycket.
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
Ambroo: Det är bara att inse att lagbygget inför nästa säsong förmodligen kommer att innebära att vi tappar en hel del klasspelare.
Så en spelare jag hoppas TIK hör sig för med är Fredrik Warg. Har från en säker källa hört att han inte trivs i MoDo. Om det beror på istid eller matchningen av centrar eller nåt annat låter jag vara osagt. Men i TIK trivdes dock han väldigt bra och han skulle nog sämst bli andrecenter i TIK.
Och varför inte en återförening av duon Warg/Nordgren i TIK? Det skulle då inte jag tacka nej till. Sen vet man ju inte hur det sociala livet (tjej/barn) skulle funka i TIK. Sen har jag för mig att han har ett år kvar på kontraktet i MoDo. Men vill han därifrån borde det gå att lösa.
Det är i alla fall viktigt att så fort som möjligt att försöka få klart med någon sk "stjärspelare" till nästa säsong så att vi därigenom kan locka ytterligare spelare till oss, för annars kan nästa säsong bli en obehaglig upplevelse.
Så det är bara hoppas Linkan/Robban kan trolla fram gedigna nyförvärv!
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
Ambroo: Jävligt upplyftande sammanställning. Får vi ihop tre femmor nästa år?
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
Ambroo: Satt ju bredvid Ottawas scouter på SSK-TIK tidigare i år. Enligt dem var Pyrre inget ämne för NHL. "För osnabb för att vara så liten" menade dom. Dvs, om han inte har storleken måste han ha speeden. Pyrre är grymt bra, men enligt Ottawas scouter för slätstrukenoch utan spetskompetens.

Ska väl tillägga att nu pratar vi bara tre NHL-scouter, men jag skulle inte vara för säker på att den där agenten har torrt på fötterna. Mer oroande då att han inte ens vill diskutera fortsättning med TIK

Ska väl slutligen också tillägga att han naturligtvis är grymt bra (top 3 i Timrå) och att jag bara återger andras åsikter
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
Ambroo: Muntert. Jag tar en wirre till.
Kommentera