1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1105410

Sv: Silly Season 09/10
Frella: Om Nubben värvar Pääjärvi TROTS att han går ut och säger att det inte är aktuellt så kan väl ingen förneka hans arsel-status.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 09/10
JimmyH:
Tycker inte att Nubben gör fel som försöker värva Päjjärvi när han är kontraktlös om inte annat lär fler klubbar vara med och bjuda på honom.

Timrå borde ju ha en fördel eftersom att han redan är i vår organisation men det är jag mer och mer osäker på man hör aldrig från spelarhåll att dom trivs och blir bra omhändertagen längre som har varit vårat kännetecken sedan flera år tillbaks vad ska hända med Timrå
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
JimmyH:

JimmyH:

När Nubben deserterade under högst obehagliga mellanhavanden, dessutom i ett läge som jag anser vara det absolut sämsta, där tappade föreningen minst ett år av scouting och värvnings arbete. Den händelsen ser vi frukterna av idag och tyvärr blir det nog ett år till innan Timrå fått stabilitet i spelar materialet.

Att Kent drog iväg kan jag bara mena bero på att han tog för mycket plats i T. J trojka, hans styrka och kunskap i den nisch han ansvarade för kan ha tagit för mycket resurser från andra visioner än sportsliga som styrelsen jonglerat med. Beakta att det inte är så många veckor sedan syrelsen informerade att man skjutit upp arena bygget, vilket i sig skulle ha påverkat den del av kassakistan som är ämnat för sportchefens arbete.

Detta avbräck, bedrövligt att säga, i en så viktig verksamhet som Linkan o Robban nu arbetar med är unikt i svensk hockey, jag kan inte påminna mig att en sportchef tagit sin Mats ur skolan på ett sådant förödmjukande sätt tidigare, å detta skall drabba TIK.

Nu är min frågeställning, är det en dålig ekonomi eller avsaknad av användbara spelarvärvningar på marknaden som är orsaken till att det går trögt med att förstärka laget. Ekonomin är ett globalt problem där inte bara Timrå kan komma att få kämpa hårt för att hålla likviditeten ren från skuldpapper, nu eller följande säsonger. Spelarvärvningar är en isolerad obehaglig status för Timrå, både idag och för nästkommande spelår. Att det är svårt att hitta spelare nu, kan jag ha en viss sympati till, men hur i fanken skall det gå att få tag i 10, 15 ja kanske till och med 20 nya gubbar till nästa spelår, det är för mig en blivande gränslös kamp gentemot alla penningstarka föreningar.

När Nubben gick förlorad försvann kanske det sista riktiga Timrå Hjärtat i den styrande delen av föreningen, att han nu plockar spelare från Timrå har intet att göra vart hans hjärtat klappar. Men jag anser till fullo att det som hände för ca ett år sedan enbart kan skyllas på den nu sittande styrelsen och det är Nubbens smulor vi får äta av idag. Om Linkan å c/o över huvud taget hinner med sina åtaganden att värva, nu och senare får framtiden visa, tyvärr ligger detta i andra händer att avgöra och innan rykterna blir sanna måste det komma någon information om nuet och framtiden för denna tystnad från T. J trojkan är inte acceptabel.

Vart står Timrå IK idag? Jimmy! Har vi några juniorer att hoppas på?
Kommentera