1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582419 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1119310

Sv: Apropå nånting...
DJ Hemp: Varför? uhmm dialekten är lite störig tycker jag, dom är duktiga på att höras skåningarna också! Väsnas och skriker! Jag vill ha lugn och ro som en äkta norrlänning... Uhmm det är min erfarenhet iaf, även fast jag har många skåningkompisar så smymobbar jag dem för dialekten när jag kan=)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Yellowcard:

Okej. Nu ska vi kanske inte ta den diskussionen här, men jag kan störa mig på att det är helt legitimt att såga skåningar och danskar (och Ö-viksbor!) allt medan det tycks vara tabu att tycka illa om t ex araber. I alla fall offentligt. För "off the record" får man ju höra hur mycket som helst om detta folk. Vi svenskar är ett fruktansvärt hycklande släkte, kan jag tycka. Håller du med?

Personligen anser jag att skånska är en ganska charmig dialekt. Beroende på vem som talar den naturligtvis...

John K:

Den åsikten är helt okej. Jag älskar Alperna och särskilt de franska. Att susa ner för pisterna i Chamonix är en riktigt grym känsla. Faktiskt ännu skönare än att ligga på en beach någonstans i södern...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Så sa jag förövrigt upp vänskapen med en klasskamratsskåning en gång i tiden när jag träffade honom på nollningen... Jag fattade inte vad han sa - han kom såååå långt nerifrån att jag bara förstod 20% av det han sa.. Svarade "jaså? aha" på typ allt.. Han verkade positiv och trevlig, men men.. Var som att snacka med en vägg.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
actionleif: Det går ej heller :P
Kommentera