1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581776 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1182670

Sv: Apropå nånting...
...så tänkte jag berätta en liten historia som kan tituleras på fyra olika sätt, minst...

1. HV71 - Timrå IK!!!
2. En helg i Örnsköldsvik!!!
3. Abstinensbesvär och dess lösning!!!
4. Tack för den, Televerket!!!

Efter Torsdagskvällens hemmamatch där försiktigt krampaktig inledning i den tredje byttes ut mot islossning och tre sköna in i poängsamlingen kände man sig ju riktigt sugen på att bevittna nästa motståndare i matchserien.

Dilemmat var dock att man ej var på hemmaplan utan tillsammans med fru'n hemma hos svärföräldrarna i Örnsköldsvik. I denna geografiska plats ligger inte alls problemet och inte heller sällskapet ställde några ouppnåerliga krav. Tvärt om så hade jag allas fulla välsignelse att söka lycka på det sätt som behagade för att tillgodose mitt intresse för Timrå IK's korståg nere i Jerusalem.

Sagt och gjort. Med glad min slogs telefonkatalogen upp för att anmäla en sittning på någon av stadens sportrestauranger. O'learys blev mitt val och det enda möjliga visade det sig efter att ha frågat servitrisen i den andra änden. Inte utan att det känns lite märkligt i denna "heart of..." ...nåväl.

Det var först nu man började inse svårigheterna med att få bevittna händelsen eftersom hon mycket riktigt berättade att restaurangen visst hade den tekniska möjligheten att sända flera matcher samtidigt men att man trodde sig kunna få ganska så full beläggning innan nedsläpp och då inte ville ta den striden med lokalbefolkningen ifall nu någon tyckte att en TV i något hörn visade upp "fel lag".

OK, ingen TV-underhållning tänkte jag och funderade vidare på vart och framförallt hur jag skulle kunna följa detta bättre än att lyssna på måljinglarna i radiosporten.

-A,ha!!! kläckte jag ur mig lika snabbt och triumferande som jag slogs av den idéen och sedan blev det ett stunds telefonerande för min del. Den geniala plan som nu med berått mod sattes i verket var noga genomtänkt och bestod av följande,

Min mobiltelefon var med dit upp och även mitt headset och lurar.
Min dotters nalle var med den också men den är av ett annat märke.
Mina föräldrar bor i Söråker och har tillgång att se matchen dels med rätt abonnemang av TV-kanaler men kombinationen av rätt kanaler samt rätt telefonbolag gjorde detta till en given vinnare av flera skäl.

Jag ringer mina föräldrar och ber dem lägga telefonen vid TV'n innan matchstart.
Vi har alla samma telebolag men min dotters kontantkort är bäst eftersom det vid rätt insatt mängd pengar ger hela 1000 fria minuter till annan telefon i samma bolag.
Jag skiftar således simkort och får för bara 69 öre ett telefonsamtal helt utan konversation men istället direktsänd hockeymatch inkl intervjuer mm(dock utan bild).

Nu grusades denna plan också eftersom mina föräldrar just denna eftermiddag skulle fara iväg på annat skojsigt. Jag hann dock med att berätta om min plan ifall de nu skulle ha varit hemma eftersom mon mor nyfiket undrade vad jag hade för idé.
Hann nästan inte lägga på förrän min far ringde upp och sade att även om dom nu inte var hemma så får väl telefonen ligga framför en påslagen TV med rätt kanal inställd ifall jag fortfarande var intresserad.

Snabba simkortsbyten, uppringningar, ljudvolymskontroller och saken var biff.
Från 14.40 var det tyst i luren men lagom till 15.55 kom sändningen igång och då även mitt intresse att lyssna. Det var helt underbart att kunna få gå omkring inne, ute, sitta eller stå, helt enkelt göra precis vad man ville med matchen i öronen från början till slut. Mitt enda bekymmer var om något batteri skulle lägga av men efter nästan 4 timmar långt telefonsamtal kunde jag konstatera att slutresultatet visserligen inte gick som jag ville men att allt i övrigt funkat ypperligt och detta för bara 69 öre.

Jag lovar att jag i och med detta hade betydligt roligare för billigare peng än dessa stackare som fyllde den lokala sportbaren och säkert försökte dränka sorgerna och den enormt hurtiga stämningen som 0-5 måste ha inneburit mot de södra 08'orna.

Tack för det, Televerket!!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
pratarn: Ja det var ju ett spännande sätt att lösa det hela. Om du har wap på telefonen kan du ju nästa gång surfa in på radiosportens hemsida och välja Timrå matchen i helhet. 9 kr brukar ju vara max på internetsurf i mobilen per dygn så det är ju ganska billigt det med plus att det är en lite enklare lösning.
Kommentera