1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1189251

Sv: Stoppa nedmonteringen av Timrå IK
Som supporter ska man stötta sitt lag absolut, det tror jag även dom flesta gör på matcherna. Men när man uppenbart ser brister i spelet så måste man få kritisera. Man är ingen dålig supporter för det, snarare tvärtom.

Sedan tycker jag flera supportrar undervärderar sin egen hockeykunskap. Man behöver inte ha varit landslagspelare för att kunna ishockey.

Challe är bra på att sticka ut hakan och även kritisera egna spelare i media. Däremot verkar han inte lika bra på att ta emot negativ kritik. Han var bra som spelare, men jag tror ärligt att han inte passar som tränare. Han vill verkligen, men får inte ut det till spelarna.

Tycker överlag att det spel som presteras under Challe Berglunds era i Timrå har präglats av individuella prestationer från vissa stjärnspelare. Ett bra grundspel med en bra spelidé har lyst med sin frånvaro. Jämför med när vi hade Kenta Johansson, när spelarna hade hög forchecking med snabba spelvändningar. Man hade både fart framåt och bakåt. Med Challes så kallade system så är det mest burskydd, långt mellan lagdelarna, och för lite tydlighet. Ett exempel i matchen senast är ju när vi ligger under med 3-1 så låter vi Djurgården bygga upp spelet i lugn och ro medans vi själva backar hem i mittzonen med något försök till styrspel. Vi har en forward som liggger lite högre i banan, men där gör han ingen nytta själv. Skulle denne råka vinna puck så är spelaren i fråga alldeles för ensam för att kunna åstadkomma något. Vi blir för stillastående helt enkelt.

Ett annat exempel är pp spelet där pucktempot är alldeles för lågt. Hur ofta ser man pass, pass mellan backarna och ett direktskott? Sedan förstår jag inte varför man har Daniel Corso framför målet, i stället för att använda honom som spelfördelare. Ett tydligt exempel på Challes oförmåga att coacha ett hockeylag.

I väntan på Kenta Johanssons återkomst, så ser jag i dagsläget bara ett alternativ som ersättare för Challe denna säsong. Nämligen Leif Boork. Ett tråkigt namn kanske. Men han skulle med lätthet styra upp dagens vilseledda Timrå IK.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Stoppa nedmonteringen av Timrå IK
Läs The great ones inlägg ifrån kl. 14:28, riktigt bra!
Kommentera