1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1189320

Sv: Stoppa nedmonteringen av Timrå IK

mikenomad:

Ja, är man sugen på att leta "systemfel" hos Challe och ledningen, så är väl detta något som man kanske skulle vilja ha förklarat.

Det läggs ju ett allt för stort ansvar på orutinerade målvakter, som inte är vana vid att prestera under längre psykisk stress.

Alla gör ju grova tavlor emellanåt som exempelvis Liv och Honken. Dessa har ju dock ett härdat psyke och kan göra årets räddning 30 sekunder senare. För den som inte har den erfarenheten är det ju lätt att bli skitnödig resten av matchen och sådant speglar ju av sig på hela laget. Ju prekärare som tabelläget är desto mer ökar pressen.

Timrå har hittills gjort 26 mål. Det är fler än MoDo, SSK, BIF, RBK, LHC och FBK. Bortsett från MoDo och SSK har övriga lag 3-7 vinster fastän man producerar sämre än TIK framåt.

Däremot är det inget lag som släpper till mer än TIK. Det blir svårt att vinna matcher och ta poäng annat än i undantagsfall om man släpper in 3 i snitt. Så offensivt behöver man nog inte gnugga så mycket mer. Det gäller väl först och främst att lyfta det defensiva och ge Lindbäck och Åkerlund bättre moraliskt stöd.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Stoppa nedmonteringen av Timrå IK
Et tu Brute: Spelar man offensivt så tappar man i defensiven också.
Kommentera