1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581760 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1189382

Sv: Stoppa nedmonteringen av Timrå IK
Det här med spelidé kan man tycka mycket om men det är spelet utan puck som jag tycker brister. Jag minns ifjol när vi låg under med 0-5 elr nåt mot fbk och i tredje höll vi på att gå i kapp då Sundh sa efter matchen "När vi spelar timråhockey då är vi svåra att tas med". Då checkade vi hårt, lyfte upp laget i banan, låg nära motståndarna tack vare bra skridskoåkning och vips så fick de problem att komma ur egen zon och vi kunde styra spelet. Så har det sett ut i 3:e perioderna i år oxå men varför inte starta matcherna så både hemma och borta. De får ju alltid uppförsbacke med en par tre mål i arslet.
Jag tolkar det som att ordern från tränaran är att ligga lågt och invänta deras misstag för att snabbt göra en spelvändnig men problemet är ju att de blir så passiva och stillastående, lite gammal 1-3-1 hockey a la Falk om ni kommer ihåg... och att spelarna inte alls är bekväma med taktiken. Så tycker jag det verkar i a f.
I stället blir det ytor lite varstans och motståndarna kan väldigt lätt ta sig in i anfallszon och vi får tryck på oss när det borde vara tvärtom åtminstone lite mer ofta.
Sen är det ju så här att kvaliteten på främst backarna med några få undantag är för dåligt för denna taktik och då snackar vi fysik o tuffhet o spelsinne.

Så summan av mina läktarobservationer blir:
Mer skridskoåkning, mer fysiskt spel , checka hårt och trumma på upp med laget i banan, högre försvarsspel, och att alla jobbar till 100% - Alltid!!
Då kommer oxå målvaktspelet att förbättras!! Elr som lill-kenta sa:
"vi ska våga framåt men inte glömma bakåt"
Jag förväntar mig förändringar!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Stoppa nedmonteringen av Timrå IK
sarg ut: Håller med. Det som tidigare var synonymt med Timrå och det som åtminstone gav mig vällustkänslor innan match var de 5-10 minuter av intensiv offensiv hockey som oftast gav 1 eller två mål upp. Årets avvaktande inledningar med efterföljande uppförsbacke är inte lika kul, inte lika Timrå liksom.

Vi kanske inte är bättre men jag vill inte tro det. Hoppas att alla i Timrå orkar vända detta. Jag vill inte ha några huvuden som rullar. Det finns jättemånga duktiga motivationskonsulter som kan tas in och stötta/komplettera dem som redan finns i Timrås organisation. Det gör många företag med mycket mindre omsättning än Timrå. En ny röst behöver ju inte betyda att den gamla försvinner. Dyrt? Tja! Säkert mindre än en snabbvärvning av någon "mirakelspelare" som inte levererar.
Kommentera