1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582259 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1191184

Sv: Sparka Challe!!!
Förra säsongen var det Stormare.....kanske Challe kan ta in svärfar som kan prata vinnarskalle?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Sparka Challe!!!
Simmalugnt: Stormare????...Nää! Mark levengod, finne som kan lära spelarna att ta motståndarna hårt och konsist i hörnorna. och lära pojkar ta på anndra pojkar....utan myyyyys;)
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
AVGÅ NU!
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Jag var själv en av dem som var besviken när man bestämde sig för att göra sig av med Lill-Kenta. Men jag kände ändå att det känds rätt med Challe som jag ansett vara en glad gamäng. Men jag börjar undra om jag hade fel. Mest för att:

- Challe verkar vara lite "Stockholmsdryg"
I en stad som Stockholm råder ett annat klimat. Kanske skulle Challes offentliga sågningar ses som ett sätt att få spelaren att skärpa sig funka i Stockholm, men jag har svårt att se att det skulle fungera i Timrå. I långa loppet tror jag det är på människor som växer av offentlig kritik. Nä, håll denna kritik inom omklädningsrummets väggar. Och måste du promt uttala dig onegativt om insatsen så heter det i min bok inte "... och där går Sebbe bort sig minst sagt (eller något sådant)" utan "... och där går VI bort OSS minst sagt".

- Challe verkar vara för stolt för sitt (eller ska man säga lagets?) bästa
Var det inte två säsonger sedan man började säsongen riktigt dåligt. Efter ett tag bytte man till ett annat spelsystem som laget reagerade positivt på något som Challe öppet konstaterade... för att i nästa sekund säga något i stil med "... men det tar tid att införa ett nytt spelsystem så nästa säsong återgår vi till det vi startade denna säsongen med". If it ain't broken, why fix it?

- Challes något otydliga syn på vikten av ett bra PP och BP
Har inte sett att Challe sagt annat än att PP och BP är viktigt och att det är där man vinner matcher i den täta hockey som spelas idag... för att sedan svara på frågan om man har tränat PP och BP något extra med kommentaren "nej, det ska vi nöta på efter SCA-cupen".

Sedan verkar han vara rätt så ensam om bland tränarkåren att specialnöta vissa PP- och BP-uppställningar. Här kanske man kan ställa sig frågan: If it's broken, why not fix it?

- Challe kanske ändå är för orutinerad och smal i sina rfarenheter
Att Challe har stora och meriterande erfarenheter som spelare är det väl knappast någon som motsätter sig. Men hur är det egentligen med hans bredd vad gäller rutin? Han har, som påpekats mycket tidigare här på HS, obefintliga erfarenheter av huvudtränarsysslan.

Att hans erfarenheter som spelare sedan består i att ha spelat i ett Djurgården som, mig veterligt, inte direkt rosat marknaden vad gäller hockey sedan deras senaste SM-guld. Att kalla dem för lindansargäng är väl hårt, men visst har man väl allt som oftast varit ett lag som lyckats roffa åt sig plats 7-8 efter grundserien varit avslutad?

Ja, det var några av mina personliga synpunkter kring detta med Challes vara eller inte vara i Timrås bås. Jag tror inte att det bara är att sparka en tränare utan att ett alternativ finns att tillgå. Men kanske det är dags ändå att fundera i de banorna. Inte en korttidslösning som Molin som kom in med en handfull omgångar kvar, utan en mer permanent sådan. Namn som nämnts är Boork och Bäckman, men där ställer jag mig tveksam då det för mig är namn som inte skiljer sig sådär jättemycket åt jämfört med Challe i sitt sätt att leda laget. Men det är min högst personliga åsikt som säkerligen delas av en del och sågas av en del andra.
Kommentera