1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582992 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1192233

Sv: Apropå nånting...
Att spela Corso och Sonneberg med varandra i en kedja känns ganska självklart men vem ska vara tredjelänk:

B.Svensson?
T.Pärssinen?
N.Anger?

Jag personligen tycker Challe ska hålla fast vid som det ser ut nu!

En annan fundering jag har haft, Skogs (som jag fortfarande hävdar är mycket bättre än förra säsongen!), skulle inte han kunna agera fjärdecenter istället för Meunier?

Vad tycker ni?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Laken:
Skogs som center låter spännande, kanske skadan blir lindrigare att ha honom på den positionen. Fransosen har ju verkligen inte rosat marknaden, han förstör ju mest bara. Frågan är vem som förstör minst, Skogs eller fransosen...? Jag röstar på Skogs, han har bättre fart under rören.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Laken: Skogs är klart bättre i år men frågan är om det är så lyckat när man försöker göra om spelare från back till forvard el. tvärtom..kommer ihåg att det bara gick så där för tex. Jesper Matsson när han prövade att spela back för några år sedan även om det teoretiskt såg klokt ut....

det verkar ta tid lång för hjärnan att i praktiken ställa om det inprogrammerade spel man är van vid men visst ett försök kanske det är värt möjligen.

Kanske någon annan härinne kan ta upp ett exempel på motsatsen där det fungerat fint på den här nivån att byta så jag kommer inte på något sådant fall själv..
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Laken:
Pärssinen vrider, vänder, trixar, hittar lösningar på små ytor.
3 orsaker till varför han inte skall spela med Sonnenberg/Corso:

1) Han lyfter en kedja själv, det behövs i 2:a.

2) Timo är inte lika speedig i kontringar numera som Svensson/Corso/Sonnenberg och passar därför inte riktigt lika bra där som Björn. När det blir spelvändningar gäller det att hänga med Corso iom att han har sin styrka där.

3) 1:a kedjan producerar redan..


Iom att Hynning sumpat chanser som få så kanske man kan tänka sig:

Pärssinen - Gabbe - Anger

Hynning - Lander - MPS


Men kan även tänka mig att köra på med nuvarande kedjor (där 2:a faktiskt skapar en hel del trots allt).


Tror det är viktigare att fokusera på vårt PP än att möblera om just nu.
Är bedrövligt att se Timrås PP ibland där man verkar alldeles för nöjda med att etablera spel i offensiv zon och hålla i pucken. Det är ruskigt statiskt jämfört med exempelvis Djurgården och HV för att nämna 2 lag vi mött nyligen. Pucktempot är alldeles för lågt..
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Laken: Jag tycker att Björn skall vara kvar i första....Han visade ju också ifjol att han bev bättre o bättre under säsongen i första kedjan tills. med Pyörälä....Björn S är väldigt allmänskicklig o jobbar också hårt åt bägge håll...jag tycker den kedjan visat att den bör få fortsätta..
Kommentera