1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1199794

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy: Vi kan mycket väl vinna över Färjestad imorgon, Mot brynäs gör vi ALLTID dåliga matcher det gjorde vi även när vi var bra, bottennappen kom typ jämt mot brynäs. NU är det även hemmaplan enda stället timrå kan spela på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rapporter från dagens träning säger att bara 9 stycken deltog, var av 2 var målvakter.... "Nygge" Skötte träningen, Challe var inte närvarande....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Så jämförde JimmyH Challe och Kentas prestationer i sin blogg för ett tag sedan. 2a nov: ” Jämför man dessa två tränare rakt av så tycker jag väl att det är skrällsäsongen 02/03 som sticker ut i Kentas favör men annars är det ganska jämnt.”

Intressant synsätt. Jag tycker det är ett väldigt bagatelliserande över det som Kenta faktiskt åstadkom i Timrå. Han förvandlade Timrå från en nervös nykomling till ett stabilt slutspelslag. 05/06 när det gick tyngre, men när vi ändå slutade på en inte alls så usel 9:e plats, hade vi det i särklass tunnaste laget sedan vi gick upp, mycket tack vare en katastrofal försäsong av Nubben.

Vad har Challe att kontra med då? Vad gör Challes prestation i mångt och mycket likvärdig med Kentas? Inga positiva förvandlingar av klubben i alla fall… Snarare har Challe varit ytterst delaktig i den utarmning av Timrås spel och slagstyrka som vi sett de senaste säsongerna. Timrå gjorde ett jätteskutt med Peo, Timrå gjorde ett jätteskutt med Kenta, med Challe ramlar vi däremot baklänges. Ingenting blir bättre.

Men två saker ska Challe dock ha cred för i sin Timråtid:

1. Han ger juniorerna någorlunda bra med speltid.
2. Timrå slog ut Modo i kvarten 07/08.

Summa summarum så är tränarexperimentet Charles Berglund ett fiasko. Det hade varit en sak om vi redan hade något stolpskott som Abris i båset när Challe tillträdde, men det hade vi inte, vi hade möjlighet att förlänga med den bästa tränaren i modern tid. Istället satsade vi på en kille som aldrig har tränat ett elitlag tidigare. Man chansade och i längden höll det inte. Det finns dock en brasklapp för Challes prestation i Timrå, det är att han räddar laget till slutspel i år. Men det känns ju sådär lagom troligt, och även om han gör det så tror jag inte det finns många, om ens någon som vill att Challe ska få förlängt kontrakt. Det lät annorlunda när Kenta drog.

Hur ska Challe rädda det här laget då? Tja, om vi absolut ska ha kvar samma tränare hur kasst vi än spelar så finns det bara en lösning; värva fler och bättre spelare. Trist att det ska behöva vara så med tanke på att vi inte har någon billigare trupp än många av våra konkurrenter som spelar bättre.
Kommentera