1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581219 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1216630

Sv: Rögle BK - Timrå IK 2009-12-12
Mackelito: Vilken rensning. Angående Pärssinen är jag beredd att hålla med. I grund och botten är det en riktigt bra spelare, men skadorna har förstört karriären, tyvärr. Det som känns så jobbigt är att han antagligen kommer topp tio i Finlands poängliga nästa säsong, helt enligt lagen om all jävlighet.

Hynning producerar mycket poäng, men jag har en känsla av att han kostar en del också. I hans fall är jag kluven, känns som om jag inte kommer att jubla oavsett vad som händer med honom efter säsongen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Rögle BK - Timrå IK 2009-12-12
Pätr: Pärssinen har, tyvärr, varit blott en skugga av sig själv så här långt in på säsongen. Magin är helt borta. Nu har jag visserligen inte sett alla matcher, men än har han inte kommit upp i mer än en trea i den birgerska betygsboken någon enda match. Det är jävligt opärssinskt.
Om inget radikalt händer ska han givetvis inte vara kvar nästa säsong. Det tror jag han själv håller med om.

Angående matchen i går är jag fortfarande lätt chockad och förbannad. Att Pärssinen och Hynning skulle utmärka sig negativt i den typ av match det blev (icke-resoluta spelare i en match som helt bygger på kamp) var kanske inte förvånande. Eller borde inte ha varit det. Sonnys nervikning var dock oväntad. Precis den här typen av match borde passat honom som hand i handske.

Men, självklart är det så att det mentala spelar in. Man har levt under konstant press från omgång 5 och framåt. Och, under senare tid, presterat jävligt bra. Någon gång tar soppan slut. Förjävligt bara att den gör det just mot Rögle, och att det är förstafemman som drar ner dom andra.

Nu känns det löjligt skönt med ett uppehåll. Jag vill ha tebaks Erixon, Gabbe och Frenchy. Samt en ny forward in. Frågan är vilken typ av forward man vill se, dock. En komplett lirare likt Pyrret är ju bara att glömma. Någon 'vek' målspottartyp behöver vi inte heller. Den enda platsen som en sådan spelare skulle passa på är den Hynning har i dagsläget. Då får vi en hyperfarlig, men defensivt vek förstakedja. Problemet är att det inte finns någon alternativ plats för Hynning.

En elak, superintensiv brunkare vore lite skönt. Tänk en blandning av Frenchy och Mäkiaho, med respektive spelares bästa kvaliteter i en.
Alternativet är att satsa än mer på spelskicklighet och snajdighet. En Piros-typ, med förmågan att hålla puck och ge lugn och längre anfall.
Kommentera