1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582413 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1217563

Sv: Peter Nylander tillbaka i Timrå
Mackelito: Först och främst så handlar det väl om vad som är realistiskt att värva med dagens förutsättningar. Värva målskytt? Gärna för mig, men vem och med vilka pengar? Sedan drar du så klart upp Nylanders poängsämsta säsong för 4 år sedan och det känns ju väldigt relevant i dagsläget, särskilt när du av någon obegriplig anledning jämför med Skogs (?!). Dessutom undrar jag om du förstår att Timrås trupp inte är den fetaste direkt, särskilt inte när två av lagets bättre spelare drar iväg på JVM-turnering framöver - Nyllet är väl en perfekt truppbredare med tanke på det? Sedan förstår jag inte heller att du inte tror att killen klarar Elitserien, nähä, men KHL gick tydligen bra i två säsonger...

Långt svammel följer om vad "alla" på forumet tycker, i min värld är det inte alls någon favorisering här av "grovjobbare", snarare tvärtom, det har väl gnällts rätt mkt genom åren på att vi saknar producerande spelare, eller? Unga spelare vars utveckling har stannat upp har vi redan i Starkov och Jeppe Samuelsson, de är väl exempel på att alla såna killar inte direkt passar jättebra in i Timrå även om vissa slår väl ut. Just nu så vill i alla fall jag hellre ha in rutin, som Nylander med över 500 matcher i bra ligor, än någon som aldrig har smakat på hetluften.

Tro vad du vill, men Timrå är i akut behov av att bredda truppen. Annars får du gärna komma med förslag på andra spelare, gärna utpräglade målskyttar, som är lediga och möjliga att få spel lagom till juldan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Peter Nylander tillbaka i Timrå
RocknRolf2: Någon som vet hur det går för Jonas Andersson i Dynamo minsk,
det kanske vore nåt om han är ledig ?
Kommentera

Sv: Peter Nylander tillbaka i Timrå
RocknRolf2: Ja realistisk, om du nu tänker realistiskt, tror du en spelare som Anger spelade gratis eller? Det här är en snål värvning, om de har gett han lika mycket i lön som Anger så har Linkan gjort bort sig.

Ja Även fast det var han sämsta säsong så står ju de faktum att han bara gjort 10 mål i hela sin karriär en enda säsong och den i Timrå, inte det bästa statsen jag sett direkt. Han höll i KHL i två säsonger ja, men inte sista? och det visar ju att han kanske håller på att bli gammal, han orkar kanske inte längre, men då är det ju perfekt läge att värva honom?

Jag vet om att vi behöver/behövde bredda truppen men Nylander var inte den bästa vävningen i dagsläget enligt mig, jag kan inte direkt lägga fram en massa förslag direkt men jag är helt ok med en grovjobbare, men då skulle det vara bra om denne spelare hade mycket kvar att ge och att han presterat lite bättre på senare år. Glöm inte att spelaren som lämnade var en kille som värvades för att vara en toppspelare i en av de två första kedjorna, och när dessutom lagets enligt mig TVÅ BÄSTA SPELARE, blir borta en lång tid framöver och man väljer att ersätta alla tre med en skadebenägen 33 åring som fått sparken för att inte hållit måttet av sin senaste klubb, ja då förstår jag inte hur man kan vara nöjd, men det kommer visa sig framöver, då kan de komma en del kritik, men glöm inte att det var frid och fröjd innan matcherna satte igång igen, och att det var endast jag som inte hade förväntningar på att Nylander skulle täcka upp för tre st. spelare av klass.

Det är inte så lätt att hitta spelare som är lediga eftersom det inte finns så många och därför skulle det vara lättare med att man hörde med någon klubb som skulle kunna släppa en viss spelare för en del pengar, alltså en spelare som kanske inte presterar tillräckligt, dessa pengar skulle komma från Angers lön och en eventuell insamling från sponsorer att finansiera en toppvärvning, men är alla nöjda över den här lösningen nu så ska jag inte orda mer, jag tycker vad jag tycker och jag är SÄKER på att de jag nu påstår kommer visa sig efter jul när matcherna drar igång igen.

Ett exempel på en värvning av klass som jag tror klubben skulle kunna släppa om även spelaren ville lämna är ju Niko Kapanen, Kontiola lika så (En spelare som inte presterat) Om vi skulle leta mer efter en spelartyp liknande Nylander så skulle en utlåning från AHL vara perfekt, ett lån av antingen Oskar Osala eller Jesse Joenssu.
Nicklas Lasu skulle man säkert kunna få loss från Frölunda och det skulle också vara en bättre värvning enligt mig, han skulle nog inte förbättra målskörden men under kategorin Grovjobbare tror jag han skulle göra ett bättre jobb.
Och btw, att "jag ska hitta en spelare lagom till juldan" är ju inte riktigt hur jag resonerar, jag anser att de hellre kan spelas några matcher innan vi får tag på ett riktigt bra förvärv istället för att panikvärva en spelare bara för att göra fansen nöjda inför julen.
Kommentera

Sv: Peter Nylander tillbaka i Timrå
Det måste vara länge sedan HS är så positivt till ett nyförvärv på förhand som lill-nyllet. Kul!

Detta blir kanon. Annars blir jag det.
Kommentera