1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581811 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1223218

Sv: Apropå nånting...
JimmyH: Har vi det lag vi förtjänar? Tja, först spikas ju en spelarbudget och sedan byggs laget under försäsongen. Under säsong är det bara möjligt med smärre kompletteringar på spelarsidan. Har sillyplanen brustit så är det oerhört svårt att kompensera i efterhand. Så är det för i princip alla lag. Och i princip alla lag har överlag en medgångspublik. Publiksiffrorna vi ser den här säsongen visar på att Timrå inte tappar särskilt mycket trots undermåliga resultat. Det diffar mycket mer för många andra klubbar. Men det är inte heller den direkta kopplingen publik - resultat som vi bör fokusera på, det intressanta är istället hur väl Timrås budget har spenderats i förhållande till hur andra lag har disponerat sina cash. I förhållande till det så borde snarare frågeställningen bli nåt i stil med; förtjänar Timrås publik och sponsorer att få ut mindre av sina investerade pengar än andra klubbar? Det svaret är ju tveklöst nej. Så därmed kan man dra en slutsats att vi har det lag vi förtjänar under förutsättning att vi är 10:a i lönebudget i Elitserien. Och det tror jag vad jag vill på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Här har du rätt i åtminstonde en punkt som jag påpekat förut.

Man kan sammanfatta den här säsongens "fiasko" på det här sättet.

* Man har missbedömt truppens styrka och kapacitet, även missbedömt skadepåverkan och JVM ordentligt.

Att publiken sviker har med tabellplaceringen att göra som kommer av punkten ovan.

Jag tror inte på någon annan anledning till att det blivit ett "fiasko" för Timrå i år.

I början av säsongen påpekade jag att flera lag hade en bredare och stabilare trupp än Timrå och jag föreslog att åtminstonde någon till spelare borde värvas med tanke på att skadeproblemen som Timrå haft i såå många säsonger nu och med tanke på JVM, då visste jag inte äns att Pääjärvi och Lander skulle bli två av de mest framträdande spelarna i Timrå.


Men som sammanfattning så kan jag passa på att svara dessa "inbitna fans" som var så nöjda med laget i början och som ansåg att det var "idiotiskt att anse att Timrå behövde värva fler bra spelare"

Var det kanske bättre att vänta långt in på säsongen när krisen kommit och när de bra spelarna är borta och att då panikvärva och låna in spelare som inte egentligen tillför laget något?

Den frågan har ju ett självklart svar men jag lämnar den öppen, speciellt för de som påpekat "TIMRÅ ÄR INTE GJORDA AV PENGAR!!" varje gång man påpekat att truppen är för tunn.... Suck.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Där kom dagens bästa inlägg (: Något du vill säga Huge, näe tänkte väl de....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...

RocknRolf2: Publiksiffrorna var dåliga redan från start och ökade inte ett dyft när laget väl gick bra. Vi hade klart mer publik förra säsongen och 05/06 då vi varit i liknande situationer.

Huruvida pengarna i budgeten spenderats bättre eller sämre än hos andra lag är en annan fråga. Men att kalla en klubbledning som gör den ekonomiska satsningen man gjorde inför den här säsongen för snåla och snikna, det har jag svårt att förstå.

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Mycket bra skrivit, håller med dig till 100%...

Redigerad kommentar

Kommentera