1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581749 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1238537

Sv: Silly Season 10/11
När man har tråkigt under OS uppehållet så får man ju börja fundera på nästa år. I och med att alla här inne förespråkar att man ska i princip ha en helt ny uppsättning av ytterforwards inför nästa säsong så får ju Laken och jag (och Linkan) börja EP-scouta redan nu. Det kommer ju garanterat bli lågbudgetsatsning med en ekonomisk kris som vänder i KHL och två negativa bokslut i rad och vikande publikintresse. För inte tala om hur lockande det är att gå till en klubb på dekis utan några egentliga vinnarambitioner (eller hur är det TJ?). Tyvärr så finns det ju inga jättelovande spelare i J20 att plocka upp heller. Sedan oavsett om vi vill ha en helt ny ytterforwardsuppsättning så är det nog inte så aktuellt p.g.a våra ekonomiska resurser och efterfrågan på marknaden. Det blir nog mer att tänka ”att man vet man har och inte vad man får” och behålla Björn Svensson och ett antal andra (några pratar ju om att dumpa Anton Axelsson och det kan man ju glömma).

Dagens första tips lågbudgettips är i alla fall en dansk 16 årig junior som tydligen Nubben och Frölunda visat intresse för och som producerar rätt bra redan i danska elitserien. Han spelar i Herning och där borde ju faktiskt Timrå ha en viss guldkantad klang fortfarande i och med att Regin och Fransen har gått till NHL via vägen över TIK.

www.eliteprospects.com/player.php?player=32422

www.sporten.dk/ishockey/god-nok-til-nhl

Dagens andra tips är ju igen att gå över ån som Nubben gjorde en gång tidigare för att plocka hit Oscar Sundh och Björn Svensson från de nordamerikanska juniorserierna OHL och WHL. Nu verkar det inte finnas så många svenskar som producerar där förutom William Wallén så det kan väl vara ett namn.

www.eliteprospects.com/player.php?player=6048

Nästa år kommer nog med stor sannolikhet tyvärr bli en ökenvandring också, då vår nya tränare får sätta sin prägel på stora delar av dagens lag. Året där på, då jävlar…
Kommentera