1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580935 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1245666

Sv: Luleå - Timrå IK 2010-03-13: Slutspelet om slutspelet
För att räta ut en del frågetecken i biljettfrågan/Bussfrågan!

Biljettfrågan:
Så här är överenskommelsen mellan Hockeyligan och HSU.
Bortasupportrarna har 150 platser bokade till en ev. organiserad resa. Om bortasupportrarna önskar utnyttja dessa så ska dom meddela detta och ett ungefärligt antal till arrangörsklubben sju dagar innan. Den sista veckan kan arrangören sälja resterande biljetter till den dom behagar. Dom får, om dom kan, dela på läktaren och sälja till hemmapublik.
I lördags hade vi tre anmälda till resan.
I går, innan Luleå hade satt sin segerpuck i sudden, hade vi 5 anmälda. Tio minuter senare hade vi 46 anmälda.
I dag, vid lunch, fanns det ca 100 biljetter att tillgå på bortastå och trycket var, enligt Luleå Hockey. "Ganska hårt" Vi hade då ca 50 anmälda till resan. Senast klockan 14 skulle vi meddela antal. Vi förhandsbokade då 50 biljetter genom Lule Hockey.


Bussfrågan...
En turistbuss kostar någonstans mellan 2-4 miljoner.
Av den anledningen så finns det inte ett antal komfortabla bussar ståendes i buskarna som väntar på att SSK ska slå Modo och Luleå sätta in suddenpucken.
Lika osannolikt är det att bussbolagen ska ha ett gäng förare sittande och vänta på att hockeyresultaten ska slå "rätt in" Enligt körtidslagarna krävs det två förare t o r Luleå
Sen är det lördag, i sportlovstider. Då råder det högsäsong i bussbranschen. Lägg därtill att vissa bolag inte är så välvilligt inställda till att köra hockeysupportrar över huvud taget. Att åka enkel buss (Typ förortsbuss) är inte att tänka på. Vi går med på det till Ö- vik och Gävle och klarar detta med en kisspaus/4-5 mil. Det skulle bli 11-15 kisspauser till Luleå!!

Ceris brukar vilja ha en förhandsbokning fem dagar innan.
Fem dagar innan matchen hade vi tre anmälningar.


Heder till Jonny på Ceris som skakade fram en buss och två chaufförer på några timmar.

När klockan började att närma sig två och deadline för biljettbokningen, hade vi en full buss och några få personer på reservlista.
Då är det dags att fatta ett beslut.
Supporterklubbens resa kom därför att omfatta 48 resande, fyra publikvärdar och två chaufförer.

I den bästa av "hockeyvärldar" skulle man bara ringa till ett bussbolag och boka en hyfsad buss med två förare, på en dags varsel. I slutet på sportlovet.
Luleå Hockey skulle gå med på att hålla 150 platser till oss.... utifall vi blir 150. Om vi blir färre så är det ju bara att släppa in, de trevliga Lulesupportrar som köper biljett i luckan, på samma läktare!
Nu är det inte så väl utan, trots att vi är hockeysupportar, så lever vi i en samhälle fullt av bussbolag som har logistikproblem, chaufförer som har fritid, biljettkontor som har rapportplikt till ticnet, hockeyklubbar som vill sälja ut sina ståplatser och en massa andra logistiska irrvägar.

Om jag ska vara riktigt krass så var suget efter att få komma med inte alls så hårt vid lunchtid i dag. Det är inte läge att börja ragga en buss till, och två chaffisar, med 28 timmar kvar till nedsläpp och tre personer på reservlistan!

Alla ni som har kommit på att ni vill hänga med nu på eftermiddan.
Ni är tyvärr för sent ute för att haka på supporterbussen.
Det är inte konstigare än att du måste boka din biobiljett, besiktningstid eller.... i god tid Annars får man lösa saken på annat sätt. Själv!
Ragga ihop ett gäng och åk bil! Köp biljett på Ticnet, om det finns kvar! Flörta in er hos en kille/tjej i Luleå som har en biljett över. Klä ut er till Leffe Boork och smit in! Ju fler vi blir desto roligare!
Visst vill man uppleva denna hysteriska, historiska, heroiska seger på plats?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå - Timrå IK 2010-03-13: Slutspelet om slutspelet
Janken: Jag förstår inte varför ni inte bara bokade ett flyg då? :)
Kommentera

Sv: Luleå - Timrå IK 2010-03-13: Slutspelet om slutspelet
Vad gäller "Svikarartikeln" så är den skriven av nån som inte fattar hur långt det egentligen är mellan Sundsvall och Luleå.

Han tror att alla flyger till matcher som är längre bort än 2 timmars resa!
Kommentera