1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582211 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1264382

Sv: Silly Season 10/11
Tagga ner nu grappar!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 10/11

Jättebra förstärkning men silly har inte bara varit en dans på tallskott.

- Vi har tappat vår förstemålvakt till NHL

- Vi har tappat vår bäste back till KHL

- Vi kommer att tappa elitseriens mest lovande forward till NHL

That said, helhetsintrycket är positivt. Trots tre riktigt tunga förluster så är vi starkare på papperet.

Målvaktssidan ser inte oanständigt dålig ut men där saknar vi den spetsigaste toppen. Ingen färväntar sig väl att vi ska få samma klass mellan stolparna som Lindbäck efter jul. Det är inte omöjligt att en eller båda av Åkerlund och/eller Pitkämäki verkligen kliver fram och spelar riktigt bra och jag förväntar mig ingen panik á la Modo i vintras på något sätt. Dock skulle jag vilja att Linkan fortsätter prata med agenter en bra bit in i säsongen och kollar vad som finns därute. Om vi nu är med på allvar i vinter vilket inte är helt omöjligt och något riktigt starkt kort dyker upp på marknaden efter att ha ruttnat på AHL/blivit utan lön i KHL eller storspelar i en finsk klubb som ändå harvar i botten och vill sälja för att spara - då går det att fylla på.

På backsidan tror inte jag att Jokela fyllt ut kommer fylla ut Caslavas skridskor. Däremot känns väl Halonen som en stabilare lösning än Moe säsongen 2009/2010. Bland de vi har kvar tror jag Karlsson kommer att vara bättre, Sebbe förhoppningsvis fortsätta utvecklas till landslagsklass, Skogs och Granath hålla nivån och Sonntag etablera sig. Styf tror jag är i utförsbacke. Givet att våra rätt så unga backar fortsätter utvecklas tror jag lagdelen kommer att vara bättre. Karlsson känns som jokern. Han måste få fart på skridskorna men har ju stor potential, det såg man ändå delar av förra vintern. Givet att finländarna är bra kan de i kombination med Karlsson-Erixon-Granath-Skogs vara en av de bästa uppsättningarna backpar vi haft i mannaminne. Det känns som att den sämste av de sex kommer att vara tillräckligt bra och att minst en och potentiellt flera kommer att kunna ligga högt i eliterierankingen totalt sett.

Forwards ser ju klart bättre ut. Om vi inte får Sonny hoppas jag på en likvärdig spelare. Om vi av någon anledning får behålla Pääjärvi får vi lösa det såklart. Centeruppställningen ser ju ut att vara bland seriens bästa och med de vingar vi har så har vi klar potential till hög poängproduktion från tre linor. Utöver Pääjärvi var Piros en riktigt bra elitseriespelare men i övrigt är det bara besvikelser som är borta. Bänken/fjärde ser skitbra ut jämfört med förra året. Alexander Larsson och Röymark är chansningar som kan bli både mediokert och bra. Och blir de inte jättebra lär vi ändå få ut minst lika mycket av de två som av trion Starkov/Jeppe/Nyllet. Hallin blir jättebra som rollspelare om han har rätta gnistan. Pelle är i och för sig en riktig gamling i Timråtröjan men han är bara 29 år.

Vår fjärdelina/extraforward och vårt fjärde backpar kommer med största sannolikhet att vara bättre än förra året och eftersom vi vet att vi kommer att ha spelare borta varenda match är det skitviktigt.

Och i båset så är det nya röster. Jag var en challefan ända från signingen av kontraktet och långt in i den här säsongen på grund av hans vinnarinställning och slughet. Han tog oss till tre slutspel i rad och det har ingen gjort sedan Ejes tid och han har spelat in flera kids även om inte alla är Magnus Pääjärvi. Men det såg bitvis för jävla illa ut i vissa matchersekvenser och det har antytts att alla spelare inte älskade honom. Jag tror absolut det blir ett litet lyft med våra nya. Båda har vunnit tidigare, är skolade men ger ändå inte något proppmätt intryck. Johansson är ju också en unik värvning på många sätt. Timrå har nästan alltid satsat på oetablerade namn: allsvenska tränare, tidigare andratränare eller tränare som inte riktigt lyckats i högsta serien. Förra gången vi tog in en riktigt etablerad tränare på det här sättet var väl samme Eje Lindström när han kom hem från AIK. Barn, nu pratar vi drygt 40 år sedan. Hoppas att det är en bra strategi.

En positiv sak till är att vi inte har lika hög omsättning på folk längre. Vi har haft en rejäl snurr bland så gott som samtliga ledande spelare ett par år och nu har det varit betydligt stillsammare. Och bara det faktum att laget börjar se klart ut förutom Sonny/random forward med drygt två månader kvar till ispremiären känns riktigt stabilt.

En sak till att beakta är att många andra lag haft det tuffare än vi  i silly. Vi tappar våra tre toppar men har fyllt på bra. Vad händer med Luleå egentligen? Får Modo ordning på prylarna? AIK Hockey, hur fan ska de undgå att bli sist? SSK utan Klasen? (i och för sig tror jag på Södertälje lite) Brynäs, kan de gneta sig till framgång utan seriens bästa målvakt? LHC och HV avlövas på bra spelare och har inte ersatt fullt ut tycker jag. Frölunda, har de fortsatt rutten kärna eller kan Kenta fixa det? DIF tappar Josefsson och Wesslau. Kommer Skellefteå sitta kvar på norrlandstronen? Nog borde vi kunna ta lite fler poäng av de här lagen i vinter, allt annat lika? FBK ser supertunga ut, men resten av gänget är väl i snitt lite sämre än förra säsongen.

Så sämre målvaktssituation, förhoppningsvis något bättre backar, klart bättre forwards, bättre bredd, potential till bättre linjer i spelet med nya tränarna och mer harmoniskt lagbygge i stort i en något svagare serie. På det berömda papperet ser det lovande ut! men sen kan det gå åt helvete rejält i alla fall. Lalläget på!

Kommentera

Sv: Silly Season 10/11
GurraG: näe jag håller med dej. Även fast man är jäkligt glad nu! Men om inte Sonnie blir kvar har vi plötsligt en ungefär lika slagkraftig forwardsuppställningen som ifjol. Med tanken på att både MPS och sonnie väger upp Pikkarainen.. Så vi ska inte ropa HEJ än. Men visst är det kul ;)
Nej, nu väntar vi på att Sonnie kritar på för en förläning då kan vi börja snacka !
Kommentera

Sv: Silly Season 10/11
GurraG: nejnej! fortsätt så här! då smittar det av sig på alla håll och kanter ;)
Kommentera