1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581776 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1281279

Sv: Apropå nånting...
Ambroo: Du lär inte få nåt svar av Wennerholm iallafall.

Pebben:"Jag tycker inte tacklingen var ful"
Wennerholm: "Jag känner Pebben han skulle aldrig göra det avsiktligt"

Inte mycket mediedrev mot Pebben direkt o definitivt inte nåt om Vikho. Annat var det förra veckan då dom gick bananas över Pikkarainen.

Men Wennerholm ansåg ju då att knätacklingar med medföljande kras, inte var lika farligt som Pikkarainens tackling tex.
Det har han ju uttryckligen sagt själv, den fjanten!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy: Det är ju tydligt att rykte spelar in. När Pikkarainen var på tapeten så talades det om "råskinn", att han kom hit för att ställa till med bråk och att han hade en "historia av våldsamma handlingar" (konstigt nog inte i våran liga där han spelar nu, "clean sheet" imo.)

När man nu talar om pebben så skriver pajasen "Jag känner Pebben han skulle aldrig göra det avsiktligt". Nej men han har precis sågat Pikkarainen vid fotknölarna för en tackling som renderade i hjärnskakning, tror han att Pikkarainen försökte döda förlundaspelaren eller vad?

Det blir fel vad han än skriver tycker jag, endera går han på linjen att handlingen skall bedömas utefter skadans natur eller så väger man in vilken avsikt spelaren hade när "dådet" utfördes. I Pikkarainens fall gick han tydligen på den första linjen, med pebben verkar han gå på den andra och styrker detta med pebbens goda rykte. Att Paulsson potentiellt kan bli borta för resten av säsongen verkar han inte vilja ta hänsyn till i det här fallet.

Det stör mig att Sveriges största tidning när det gäller sportdelen inte kan anställa kompetent folk med relevant yrkeserfarenhet eller insyn i området han eller hon ämnar att täcka.

Sen har Wennerholm mage att skriva: "Men han är man nog att ta sitt straff utan att protestera. Om det blir så. Det kan man inte säga om alla.".

Ja fast med en styckeindelning som påminner om en femårings då. Förmodligen i avsikt att implicera något men inte ens detta lyckas han göra tillräckligt uppenbart. Att pebben, direkt efter bentacklingen, vänder sig mot domaren och hoppar i frustration som i protest mot tilltaget, uppfattar inte Wennerholm som respektlöst mot Paulsson alls.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy: Jag passade faktiskt på att trycka på just det också: "Sen är det skrattretande att läsa att du som rutinerad journalist sväljer Per-Johan Axelssons uttalande med hull och hår. Den bentacklingen är inte försvarbar på något vis och du om någon borde väl kunna se igenom en mediatränad gammal räv? Att det inte var meningen och att Pebben inte ville skada, visst, men tror du att Pikka medvetet gick in för att skada genom att sikta in sig på Villes huvud då?"

Olle: Jag hade glömt att Expressen existerar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Ek har iallafall noterat det hela Sverige sett; sen att han smörar i Punkt 2 i positiv bemärkelse det kände han väl att han måste göra.

Missen 1
Luleås skicklige forward Joonas Vihko satte klubban i magen på Timrås Robin Lindqvist och åkte ut två minuter - för slashing. En buttending så det skrek om det. Vihko borde ha fått matchstraff. Minst.

Missen 2
Frölundas Per-Johan Axelsson kapade Färjestads Marcus Paulsson med en ful bentackling. Det såg inte avsiktligt ut, men vårdslöst var det och avstäning blir det. Därför vore det kanon om disciplinnämnden kunde utarbeta någons sorts ”mall” för max- och minimistraff så att vi som spänt följer elitserien lättare skulle förstå vad som gäller från fall till fall.
Kommentera