1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577864 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1281326

Sv: Apropå nånting...
Ambroo: Skickade följande mail till domarbasen Peter Andersson:

Tittade igår på matchen Timrå - Luleå och blev irriterad på Joonas Vihkos buttending som Robin Lindqvist råkade ut för. Att det var en sådan har han ju själv erkänt efteråt, dock menar han att den ej var avsiktlig. En buttending ska ju rendera ett betydligt strängare straff än 2 minuter, men domaren uppfattade väl inte riktigt vad som hände, vilket jag kan ha förståelse för.
Har tittat på ett flertal repriser av situationen och tycker det ser väldigt avsiktligt ut, så min undran är varför en sådan händelse ej anmäls till diciplinnämnden? Är det enbart om den drabbade spelaren blir allvarligt skadad det anmäls dit, så är det fel tycker jag. Om det enda uppsåtet är att skada motspelaren, så borde nämnden ta upp saken. Hade Lindqvist fått mjälten spräckt hade det säkert tagits upp för granskning.

Fick följande svar:

Hej!
En butt ending har en straffskala på 2+2+10 för försök till butt ending, 5+ game eller matchstraff om du träffar en motståndare med en butt ending. Slutligen så är det så att om du skadar en motståndare så ska matchstraff utdömas.
Det innebär i normalfallet att en anmälan till disciplinnämnden görs i de fall enspelare skadas.

Med vänlig hälsning/Best regards

Peter Andersson
Referee in Chief
Swedish Icehockey Association
Tel. +46704450405


Slutsats: Det är bara om en spelare skadas det anmäls till lotterinämnden. Vad någon gör, eller avsikten är av underordnad betydelse...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Skarin: Skrev jag att jag älskar AB? Anledningen till mailet är att Mats "Jag har knullat med Peter Forsberg" Wennerholm är en idiot, kanske den största hos kvällspressen.

SwärdH: Själv har jag inte fått ett enda svar och det styrker bara mitt påstående i svaret ovan till Skarin. Sen ger ju även tävlingsledare Mikael Lundström och den samlade disciplinnämnden, med Hager i spetsen, ett professionellt intryck. Man får verkligen förtroende för dem och vill absolut inte dela sandlåda.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
SwärdH: Jag tycker att det är strålande att ni mailar dom ansvariga för olika situationer och sedan avhandlar det här. Jag har fått för mig att HS väger ganska tungt i hockeysammanhang. Att sidan bevakas av media t.ex. Sedan är det nog en hel del övriga "gäster" som läser sidan och tar del av diverse åsikter.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
SwärdH: Lindqvist BLEV ju skadad, han vek sig dubbelt i smärtor. Sen att han inte missar en massa matcher på grund av tilltaget, ursäktar inte att man ser mellan fingrarna med en sån grov förseelse som en Butt Ending.
Kommentera