1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581921 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1312894

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Men kondition och styrka är inget man får över en sommar. Det tar många långa hårda år. Tar man in ett nytt halvt lag varje säsong är det nog svårt att veta hur deras status är. Är den dålig är det året kört för den konditionsmässigt

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Timrå Icon: Timrå verkar vara dåligt grundtränade och därför klarar de inte att spela den intensiva "Timråhockeyn" heller. Tord J fick ju bli talangansvarig istället.....

Med bra grundträning så undviker man skador bättre framför allt belastningsskador, man orkar mer mentalt, man behöver inte stå på hälarna så mycket och att återhämtningen går mycket fortare, även efter en ev krogrunda kanske...

Med trötthet så kommer tveksamheter, fel beslut, sämre självförtroende och halvhjärtade närkamper som också ökar skaderisken.

MPS o Lander hade väl egen fystränare ifjol vilket också syntes orkesmässigt och framför allt inga skador.

Vikegård har helt rätt - det behövs ett nytänkande och att föreningen lär sig träna rätt, äta rätt, återhämtning och att ha full trupp.
Läkarundersökning och fystester på alla nyförvärv, fystester på alla spelare från B-jun och uppåt. Ta hjälp utifrån om inte kunskapen finns i föreningen.
Välavlönade a-lagsspelare som inte gör annat borde väl om något vara tränade för sin uppgift. Vad är det annars för typ av anställningsavtal man har.
Det ska inte gå att glida runt på en räkmacka för att man spelar hockey i Timrå.

Sonnenberg är egentligen ingen märkvärdig spelare men han är otroligt vältränad och professionell. Här har Timrå en ledare att utnyttja på sikt.
En mentor för unga spelare men som också kan sätta ribban för de andra.
Robban Carlsson är också en sån borde nyttjas av föreningen som vet hur och varför man måste träna hårt för att lyckas.

Föreningen gick ut med att kravprofilen för en ny tränare var att återskapa "Timråhockeyn" och en del av facit har vi nu sett inte minst i ett antal katastrofala hemmamatcher under hösten. Tror man att ett tränarbyte enbart räcker för det utan att ha en kravprofil på spelarna ja då är man otroligt naiv och oproffsig. Nu krävs det att nya ordentliga tag från ledningen det räcker liksom inte med att tro att "han är som Davidsson" han liknar Pyörälä utan mer som typ: Välkommen till Timrå - var beredd att betala priset för din förmån som hockeyspelare!!

Jag är så otroligt besviken på årets Timrå IK för jag trodde att man lärt sig nå't under de senaste åren....

Såja nu fick man skriva av sig lite besvikelse igen....
Kommentera