1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582406 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1319345

Sv: Silly Season 10/11
Olle: Jo men fortfarande: Hade Sonnenberg varit högre prioritet hade man haft råd med honom. Det är jag helt övertygad om, menar vi hade ju råd med killen ifjol?

Linkan mer sågad? Tja, jag vet inte, Nubben blev ju rätt uppmärksammad i Gbg, så till den grad att han lyckades få kicken (haha!), och ta t ex Freddan i Övik, de har all rätt att såga honom längs fotknölarna där. Sedan är väl HV ett dåligt exempel, de har pengar men de är också ett topplag år efter år, inte konstigt att det inte gnälls i samma utsträckning. Dessutom verkar det ju finnas flera Linkan-anhängare här, Laken t ex...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 10/11
RocknRolf2: Att vara sportchef i Timrå är garanterat inte så enkelt, speciellt inte med tanke på hur ES har förändrats sedan vi tog steget upp 2000.

I Europa var det egentligen bara Finland som var reella hot mot värvningar, bara i undantagsfall var Schweiz och Tyskland alternativ för spelarna utanför NHL.
Lönerna låg på ca 50 % av de gör nu och alla lag ligger mycket närmare sin maxkapacitet ekonomiskt.

Det som påverkar mer de sista åren är:
KHL
2-årsregeln för draftade spelare
Schweiz
Tyskland

De största anledningarna att Timrå har mer problem att hänga med nu är att lönerna ökat betydligt fortare än omsättningen. Där har vi en skillnad motetablerade lag som tidigare gjorde miljonvinster varje år.

När dessutom alla lag måste fylla på med nya spelare för alla "stjärnjuniorer" som lämnar redan som 19:åringar till AHL och CHL och alla de andra obskyra ligorna i Amerika istället för att fortsätta spela i lina 1,2,3 i ES. Då har lag som Timrå, Mora, SSK svårt att slåss mot jättar som HV71 och VF tex.

Jag har svårt att se tex Hahl gå till VF i början av 2000-talet, då hade han stannat i Timrå eller om han lämnat gjort det för utlandet. Konkurrensen är mördande där ute!

Timrå har många saker som talar emot dem och där måste vi lyckas så mycket bättre med värvningarna mot de andra. Lyckas vi har vi dessutom stor chans att andra klubbar i ES tar våra bra spelare.
Det är ruggigt enkelt att vara sportchef i HV när de i princip inte ändrat sina första två kedjor de sista 3 åren... Förstakedjan har väl inte ändrats på 5 år?

Den lyxen har inte Timrå och innan vi får den lyxen kommer det se ut så här. Såhär i efterhand skulle det ha satsats på en större arena och bättre utfarter från arenan redan då det begav sig. Eller flytta arenan till Sundsvall. Men vem hade kunnat tro det för 6-7 år sen?

Sonnenberghistorien tror jag sitter i att inte Corso såldes i somras. Där hade pengar till Sonnenberg och en 13:e forward löst upp sig... Allt vara eller icke vara tror jag till stora delar vi får skylla på tidningarna...

Linkan har gjort sina missar precis som de andra sportcheferna, men jag tror han får jobba rätt hårt bara för att få spelare som Hirschovits och Pikkarainen att ens titta åt Timråhållet...
Kommentera

Sv: Silly Season 10/11
RocknRolf2: Jo jag håller med dig i mycket men min poäng är väl lite att det är tack vare vår ekonomi som vi är ett lag för den nedre halvan och att denna ekonomi inte underlättar linkas jobb heller. Han måste trolla med slantarna på ett helt annat sätt men ang. ekonomin så är det väl få lag i ES som har lika litet eget kapital som Timrå IK?

freddan i modo måste ju hänga ganska löst, han har ju anställt både tränare och spelare som tokfloppat. Förra året blev han räddad av Näslund och Forsberg, spelare har gått in och skjutit till pengar osv. Och detta trots att dom har betydligt mer i eget kapital än vad vi har? Han bara måste hänga löst...
Kommentera