1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582856 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1401386

Stefan "Linkan" Lindqvist
Med anledning av Jimmys blogg där han berättar om den reviderade budgeten som Timrås sportchef, Stefan Lindqvist har att förhålla sig efter, trots tidigare lovord från styrelsen, så anser jag att det är dags att syna vår sportchef Stefan Lindqvist. Känns högst angeläget att räta ut frågetecknen kring "mannen, myten, legenden."

Han har fått utstå en massa skit från oss s.k. supportrar. Somliga väljer att kalla honom för "Judas", andra kallar honom idiot. Andra, mer balanserade skribenter gillar honom inte, och några få gillar honom.

Låt oss analysera killen.

Personligen har jag inget emot Stefan. Han har gjort det han kunnat. Han har sonderat terrängen och verkligen försökt finna spelare som passar in både ekonomiskt som karaktäristiskt. Linkan har haft en dröm, föreningen en annan. Stefan har väldigt lite erfarenhet av hockey på hög nivå, han känns ganska "färsk". Å andra sidan har inte hans arbetsgivare gett honom verktygen heller. Han är en bricka i spelet. En bricka som får allt skit. 

Stefan Lindqvist är en bra sportchef, jag lovar. Men får man en budget som senare revideras och minskas med hälften, ja då är det inte lika enkelt. Ska någon ha skit så är det I N T E Stefan. Det luktar mer surt längre upp. Men så här är det. Stefan är huvudansvarig, han bär "hundhuvudet", de andra klarar sig.

Vad tycker jag om Stefan? Jag anser att han gjort sitt jobb. En hårt arbetande sportchef, som famlar omkring, i en dimma, eftersom han inte har en aning om vad han får och inte. Stefan är en solidarisk kille, han har vett att hålla käften och dessutom lyssna på sina chefer. Däremot brister det i hans sportchefsjobb mycket p.g.a. hans situation men det finns också brister i hans ledarskap jag ogillar. Han kan verka dryg och allmänt "loj" och det behöver han jobba med. Men i övrigt tycker jag att det är en bra sportchef som leder "fel" lag.

Personer snackar om 7-8 backar och skyller allt på Stefan Lindqvist. Men träd fram vettja, ger er tilkänna. Jag är övertygad om att Stefan tar emot O C H välkomnar er hjälp och era kunskaper.

Till sist: Ni som tror att Stefan Lindqvist är ansvarig för det här lagbygget, ni bör tänka om. Stefan har ett mycket litet inflytande i det som händer.

Trusten me harden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Stefan "Linkan" Lindqvist
ÖstrandsNisse: jo alltså jag ger linkan -1

Jag har märkt hur det funkar... linkan är den där mellan chefen som får konma med allt trist o som sagt den som får ansvaret för jokela o semlan fiaskon...

I min bok så är inte linkan direkt klockren som sportchef. Som du sa så kan han framstå som en glidare som sticker o mumsar i thailand när det händer massa saker hemmevid... sen kan man bara konstatera att han hittar egenskaper i vissa spelare som ingen annan ser och som blir pinsamt för honom sedan när det visar sig att det han såg inte fanns där ändå...

Jag tycker inte att linkan lyckats bygga ett LAG någon av sina säsonger som sc i timrå.

Jag är dock tacksam för sonnie för han är bland det trevligaste timrå haft i sin trupp under modern tid.

Nja ansvarsmässigt så kan jag inse att mycket av det som linkan får skit för är ärenden som man egentligen bör belasta tj o styrelsen med och även sjklart ce som smyger runt i bakgrunden o syns så lite som möjligt.

Linkan får dock leva med att folk angriper honom det lixom ingår i jobbet... läser el hör han ett "påhopp" så måste han kunna sortera det som vanligt skitsnack från folk som fatta nada eller som konstruktiv kritik o försöka utveckla sig om det är vad han känner är det bästa...

Den bild jag får av stefan är att han vill men inte klarar av att bygga lag på ett bra sätt men samtidigt tycker jag att han verkar vara en marinett för grabbarna ett hack upp på stegen...

Jag har haft en trevlig pratstund med linkan under en försäsong och märkte under den att han är driven och seriös i sin roll men jag tycker inte att han räcker till ändå...

Slutligen vill jag klargöra att det finns folk i min bok som är större belastningar för föreningen än linkan.
Om han "bara" håller budgeten som ges honom så har han ryggen fri iår! Nu när det ändå är lite synd om oss som är små o har grunda fickor...
Kommentera

Sv: Stefan "Linkan" Lindqvist
ÖstrandsNisse: Väl talat. Det där var bland det mest nyanserade inlägget där namnet Linkan nämns. Linkan är ny och det är inte bara att trycka på en knapp. TIK är en liten klubb, även om Wikegård inte tycker det utan vill att man ska vara kaxig. Kanske just det vi varit. Ödmjukhet varar längst.

Men visst ska Linkan ha kritik. Inget snack om den saken. Men inte till vilka ord som helst. Mkt spelar in.
Kommentera

Sv: Stefan "Linkan" Lindqvist
ÖstrandsNisse:

Men om det är som du säger. Då är Linkan antingen idiotiskt lojal eller bara en idiot. Om det är han som OFÖRTJÄNT får ta all skit när han som du skriver inte är ansvarig för lagbygget, varför stannar han då kvar? Varför säger han inte upp sig och talar om att han inte kan göra ett tillfredsställande jobb under rådande premisser? Varför väljer han att stanna och få spott och spe för någon annan inkompetens. Att han skulle ha sådana helgonlika egenskaper låter märkligt i mina öron.

Märk väl att jag inte misstror dig, det låter bara så märkligt att han skulle ta på sig ansvaret för andras misstag bara sådär, vilken människa gör det liksom?
Kommentera

Sv: Stefan "Linkan" Lindqvist
ÖstrandsNisse:

Det är jag fullt medveten om. Vet att det största problemen sitter högre upp. Men tillsammans har man lyckats förvandla Tik från ett topp 5 lag till ett bottenlag med (som jag ser det) helt oscoutade värvningar som har kostat nåt sjukt jävulskt med pengar och knappt bidragit med ett dugg. Vem har ansvaret för det?? Vad kostade panikenvärvningen Jamie Lundgren i månaden?? Gjorde knappt rätt för en dagens i resturangen!!
Kommentera