1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581613 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1408412

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2011-10-01
KORITFW: Faktum är att vi skulle ha haft fler poäng om inte delar av laget vikt ner sig. AIK i första matchen skulle vi vunnit om vi varit mer effektiv/om Fasth inte haft en jättedag i målet. Djurgårdsmatchen skulle vi ha vunnit, matchen mot Växjö kunde vi också mycket väl gått segrande ur. Det är väl egentligen bara matchen mot Frölunda som vi inte hade en chans.
Jag trodde på det här laget från start, jag har tvivlat under inledningen. Men när man spelar så här, och alla gör sitt jobb, ja då inser man att det kommer bli fler lag som får stora bekymmer att ta poäng mot Timrå. Ett gäng krigare som jobbar för varandra. Det kan räcka långt.
Tack Timrå IK för en helgjuten insats. 

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2011-10-01
ÖstrandsNisse: Måste säga att jag både håller med och avviker lite i åsikt angående det du säger. Det här med att vi "skulle ha" poäng tycker jag är svårt att säga. Jag tycker att man kan säga "Hur kan vi öht vinna?" angående djurgårdsmatchen och "hur kan vi öht förlora?" när man tittar på kvällens match. Det defensiva arbetet är som natt och dag i jämförelse.

Det som känns skönt och lite lugnande är att man kan, om man är nitisk, se antydning till en process. Mot Frölunda och DIF så var defensiven katastrofal. Mot LHC är den ok och idag har man verkligen hittat det där enkla spelet som förhindrar att vi sätter oss i knipa. Det känns som att man har identifierat problemen och börjat ta itu med dom allt eftersom.

Du har ju helt rätt i att vi hade chansen mot både AIK, Växjö och DIF (även om det rann iväg mot AIK) men man såg ju direkt att ett baklängesmål kunde komma i vilken sekund som helst, från vilken position som helst. Ikväll kändes det mer som att det var en chanspuck som skulle trilla in, om luleå skulle göra mål öht. Oftast så kom ju skotten aldrig fram på mål, vilket jävulskt arbete man gör idag när det gällde att täcka skott!

Jag tycker verkligen att man ska hylla det defensiva arbetet idag samtidigt som jag ändå tycker att man inte kan förvänta sig att Högström, Torp, Hedman och Dahlroth ska hålla den här nivån i varenda match. Jag hoppas innerligt att tankarna på att förstärka backsidan inte rinner ut i sanden nu bara för att vi börjar plocka poäng, istället hoppas jag att man tar chansen att komplettera laget med en stabil pjäs som verkligen kan ta oss, rent spelmässigt, ett steg närmare till att vara ett slutspelslag.
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2011-10-01
ÖstrandsNisse: Visst, men laget vek ner sig mot Djurgården också.
Kommentera