1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581612 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1408447

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2011-10-01

Olle: Jag gillar din analys även om både du och jag vet att så dåligt som det varit i några matcher knappast beror på spelarnas kompetens. Vi vet, både du och jag, att dessa personer som varit "under isen" sannolikt skulle kunna ta fram ett bättre spel än vad det har presterat. Även om det inte är några superstjärnor vi har på backsidan så är det inte heller division 1 spelare vilket man kunnat tro en del matcher.

Det som får mig att må mumma en kväll som denna är att Perra, Clabbe och Nubben verkligen har funnit ett sätt att komma till rätta på det som inte fungerade tidigare. Det gläder mig verkligen. Såg du hur otroligt stolt Perra var efter slutsignalen, i intervjun direkt efter match? Där hade du en ledare som verkligen njöt av lagets insats samtidigt som det fanns ett uns av "fuck-every-expert".

Men jag vidhåller fortfarande, kanske efter att dra paralleller med fjolåret att, det här laget känns så mycket mer taggad och beredd på vad som krävs, än det lag vi ställde på isen säsongen som var. Jag tycker att detta jävlar anamma har funnits där hela tiden men att det inte synkat i matcherna som varit. Frölundamatchen undantagen då vi var riktigt under isen.

Jag är så jävla stolt när laget visar övriga hockey-Sverige att vi inte alls är så jävla dåliga som alla verkar tro. Gör vi på vårt sätt och spelar vårt spel så kommer fler lag att bli varse att det här laget inte kommer vika ner sig.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2011-10-01
ÖstrandsNisse: Helt rätt men samtidigt vill jag poängtera att jag inte menade att vi har usla backar som bara har "råkat" överprestera nu utan jag ser det mer som att vi har utvecklingsbara backar som just nu har väldigt mycket på sina axlar. Vi har ju sett redan från start att samtliga backar har en högre högstanivå medan det (i min mening) har varit svårare att bedöma deras lägstanivå. Ikväll klarar dom pressen riktigt bra men jag tror att det blir hiskeligt svårt att leva upp till det här spelet i 48 omgångar till.

Jag hoppas att laget kan "sätta sig" lite på den här nivån nu för innan kvällens match har man ju verkligen blandat och givit rätt friskt. Kollar man på våra backar så ser vi:

Högström - första ES-säsongen.
Torp - går från lite speltid i HV71 till massor av speltid i TIK.
Robinson - Första säsongen i ES, har bara meriter från en sämre liga.
Hedin - Skadeproblem, försöker återhämta sig från en liten "dekisperiod"
Hedman - svårt att finna en nivå under i princip alla sina år i ES.
Dahlroth - Första ordinarie säsongen i ES (kan man säga så?)

Om man betänker detta (och bortser från eventuella faktafel från mitt håll) så tycker jag att det är förståeligt att det den mentala aspekten har fått våra backar att göra en hel hög med juniormisstag. Som du säger så har samtliga en högre nivå och det är ju den vi ser ikväll. TROTS att det har sett bra ut nu i två matcher så tycker jag inte att man ska förringa betydelsen av stabila, rutinerade pjäser som Halonen och Granath och jag tycker att det är lika vitalt som det var efter matchen mot DIF att man förstärker med en pjäs till.
-------------

Ja perras rosa kinder och blöta ögon gick inte att ta miste på ikväll, det var inte mer än att man blev lite blödig själv. Enormt skönt för honom att man får spelet att fungera. På samma sätt som man skrek när det såg katastrofalt ut så måste man ju berömma honom en kväll som denna när han får en så orutinerad backsida att spela så disciplinerat som man gör. Det är en jävla bedrift!

Laget vi ställde på isen ifjol förväntade sig nog att få vinster serverade på ett annat sätt. Om det fanns "kunnande" då, så finns det vilja nu, det är ett som är jävligt tydligt efter en match som denna.
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2011-10-01
ÖstrandsNisse: Jag tycker Nubben är inne på rätt spår när han pratade om backsidan. Vi har backar i laget som inte riktigt är vana vid många av situationerna som uppstår under en match. Det är väl bara att kolla på namnen och uppställningen och titta på vad dom gjort så här långt under karriären. Det tar tid det här. Det tar tid att lära sig och bli erfaren.

Men det är klart att vi behöver Halonen och Granath så fort som möjligt. Vi skulle även behöva en förstaback.

Men den här insatsen visade iaf att det finns ett gott hopp om framtiden och det nya Timrå IK.
Kommentera