1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581449 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1454652

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 2012-01-05
Timrå Icon: Det kan jag omöjligt se, eftersom jag litar på att det var fullständigt ohållbart att ha kvar Vampola. Att ha tvingat honom kvar när han varken ville eller trivdes här tror jag skulle bli en ännu mer mörk höst och vinter.

I övrigt har han förstärkt, breddat. Men framförallt agerat. Sedan kan väl ingen rå för att vi under många matcher saknat 2-3 centrar i laguppställningen, i en redan klen centeruppsättning.

Jag vet att han är ute efter både en förstecenter och ytterligare en center. Och en back.

En nästintill omöjlig uppgift. Men han måste lyckas. Annars åker vi ur.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 2012-01-05
Skarin: Man ska inte gå för hårt på rykten och allt det där, men efter vad jag fått mig till livs så handlade Vampola-situationen först och främst om tränarna. Vampen var jävligt missnöjd med coachning/spelupplägg, plus att han krävde att få in mer spets i laget. Linkan var i detta läge helt överens med Vampy, och hade dessutom presenterat ett antal förstärkningar för ledningen men fått 'nej, det finns inga pengar' till svar.
När så TJ till slut skrapade fram lite pengar förhandlade Linkan klart med den där tjeckiske backen, samtidigt som han meddelade ledningen att han ansåg ett tränarbyte vara nödvändigt (ytterligare ett, dock tveksamt, rykte säger att Linkan ville ha bort Perraz redan efter förra säsongen. Perraz fick dock stöd av övriga i TIK-ledningen, plus att han blev lovad att Nubben skulle komma in som ytterligare SC-resurs, något man inte meddelade Linkan.)

Perraz fick dock som bekant inte gå, utan istället blev Linkan syndabocken. Nubben in, och han hade två åsikter klara från början: 1) det är inte Perraz som är lagets problem, och 2) det här laget kommer att hamna i kvalserien.
Åtgärd 1: bort med Vampola. Perraz väg gäller. Dessutom var han så dyr att hans pengar kan användas till att bygga ett bättre lag.

Osv, resten kan vi. Härinne bashas fortfarande Linkan, och allt ont skylls på honom. Patetiskt, säger jag. Han må ha felrekryterat ett antal spelare, men jag anser att han bör ha viss respekt. Han tyckte att Perraz var fel, och att dom inte nyttjade hans spelare på bra sätt. Han ville kicka dom tidigt, och han trodde att det här laget - med ett par förstärkningar - kunde klara sig undan en kvalserie.
Det raljeras också över den där uteblivna förstebacken, trots att det var styrelsen som plötsligt drog bort dom pengarna ur budgeten.

Istället helgonförklaras Nubben, eftersom han jobbar hårt och säger rätt saker i media. Nu har han fått in fem spelare i truppen. Hur hade domen över dessa låtit om det varit Linkan-rekryteringar? Var det fortfarande smart att kicka Vampola, nu när vi ganska tydligt förstått att det inte finns en sportslig att vi kommer att kunna få in en förstecenter av ens halva hans klass? Och var det bra att behålla Perraz? Att ge upp serien och inrikta sig på kvalet redan i november?

Jag är, som det förmodligen framgått, skeptisk. Nubben har fan inte bättre track-record än Linkan de senaste tre åren. Han pumpade ut mest pengar i VF:s historia, och sålde/sparkade/panikvärvade spelare i parti och minut. Oavsett åtgärd blev det bajs. Han lämnade klubben på ruinens brant, och nu tvingas dom såväl banta spelarbudgeten som akutlåna driftspengar. Men, positivt i allt smolk: sportsligt ser dom i a f ut att börja repa sig.

Perspektiv. Bajs är bajs, oavsett vilken rumpa det kommer ur. Den dag Timrå - inklusive dess supportrar - börjar titta mer på vad som händer än att fokusera på bekväma syndabockar, den dagen kan den här klubben börja ta sig upp på fötter igen.

Tillägg: Jag hoppas dock inget hellre än att Nubben lyckas med sina truppförändringar, och att han får bidra till det allt annat överskuggande målet: att komma sämst tvåa i Kvalserien. Snubben brinner för det här. Respect för det.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 2012-01-05

Skarin: Tänk om man ändå visste när botten är nådd. Om den nåddes idag. Som det är nu så är det fullständigt bottenlöst. Man tänkte likadant innan första uppehållet, att botten måste ha varit nådd vid den tidpunkten. Men den fortsätter att förflytta sig nedåt i all oändlighet vad det verkar.

Vi måste fylla på truppen. Vi måste få in injektioner av något slag. Det är verkligen helt otroligt detta. Att det aldrig tar slut.

Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 2012-01-05

Är det någon som kan svara på om Nubben har använt värvningspotten till något nyförvärv än? Eller sticker man ut hakan för mycket nu... nej just ja, man fick ju inte ifrågasätta användandet av värvningspotten.

Om det hade gjorts något vettigt i tid av värvningspotten så hade jag och den firman som jag jobbar på skjutit till en ansenlig summa pengar, detta kommer nu inte att ske.

Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 2012-01-05
Skarin: Jag provocerar lite.

Ber hela hs om ursäkt. Jag är sur. Bitter. Trodde på mer förändring
Kommentera