1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581689 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1465039

Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2012-02-02
Jag måste också gråta nu, Knylan. Men vad ska man annars göra när man läser här på fantastiska Hockeysnack där ju alla har full koll.

Det finns ingenting som talar för att vi hamnar topp två i kvalserien. Allting talar för att vi åker ur och att sagan då är slut för gott. Ja, jag tror faktiskt att det blir så.

Ni som tuggar om att det kan vara bra att börja om, åka ur osv osv, ni kan inte finnas på riktigt. Pinsamt!

Sedan tycker jag det var riktigt synd att inte Nubben kunde ro hem någon av Nittymäki, Turco, Legace eller varför inte Hasek. Detta skulle ha gjort att vi kände oss starkare på förhand i kvalserien helt plötsligt med en trygg målvakt längst bak. I övrigt gick vi inte miste om så överdrivet mycket heller då elitserielagen inte direkt förstärkt sina lag så att det vattnats i munnen. Det dom förstärkt av värde har vi nog inte haft en chans till ändå. Kanske hade vi kunnat vara med på en sådan som Pilar om värvningskampanjen gett det tredubbla, en gång. Jag vet inte. Men förmodligen hade vi ändå inte haft en chans till honom eftersom en sådan spelare inte skriver på för att spela i kvalserien.
Men helst skulle man ju sett att 2-3 backar till värvats samt att en offensiv center hade dykt upp på marknaden som Nubben hade kunnat lura hit. Och med lura menar jag så klart att TIK saknar pengar samt attraktionsvärde. Klubben har skaffat sig ett dåligt rykte de senaste åren helt enkelt.

Timrå IK är så felbyggt som det bara kan bli. Och då menar jag inte bara i den sportsliga verksamheten utan även i övrigt. Vi har grävt vår egen grav. Det är så jag känner. Men vi har samtidigt gjort det jäkligt bra också, som liksom klarat oss så länge. Dock har väl saker och ting kunnat göras annorlunda, om man säger så.

Det finns ingenting som talar för att vi kommer klara av detta. Ingenting.

Det lilla, lilla hopp jag skulle kunna känna vore om jag fick läsa i tidningarna att TIK har börjat tränat ner sig, att man fokuserar stenhårt att bygga upp en bättre kondition och intensitet i allt som görs, att man alltså förbättrar sina träningar där skridskoåkning ska ligga i främsta fokus. Att man kanske åker iväg på någon form av lagresa där gruppen ska svettsas samman och inse allvaret i det här vilket förhoppningsvis kommer betyda att spelarna kommer dra åt samma håll och göra allt vad man kan för att lilla Timrå ska få finnas kvar.

Får jag dessa indikationer så kan mitt hopp komma tillbaka. Annars är vi rökta.

Men likt förbannat ska vi supportrar, hängivna eller inte, givetvis göra allt det VI kan för att stötta och hjälpa laget genom Kvalserien. Oavsett hur bra förberedda TIK är.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2012-02-02
Skarin: Att läsa vissa Timråsupporters inlägg, då skäms man
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2012-02-02

Skarin: Jag håller fullständigt med dig i ditt "lilla, lilla hopp". Fokusera stenhårt på Kvalserien NU, allt annat är tjänstefel...

Forza TIK.........alltid, alltid...

Kommentera

Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2012-02-02

Skarin: Funderade på en sak igårkväll när man satt och led framför tvn. Jag har ingen aning om hur lagarna ser ut i svenskhockey gällande kontrakt. Men idagarna kunde man ju tex läsa att Frölunda hade ett avtal med Örebro som tillät deras andre målis att passera mellan klubbarna. Timrå har väl även liknande avtal med Sundsvall Hockey.

Till saken. Många legoknektar förstärker lagen i slutändan av serien varje säsong. Men det är ju inte alltid de lyckas med vad de värvas för (oftast att ta ett lag till slutspel). Då är ju deras säsong slut. Alla transferfönster är stängda så sent (eller?) och de missar fortsatt chans att visa upp sig för scouter, sportchefer osv till nästa säsong. Timrå hade ju inte en suck att köpra vare sig Netik eller Pilar då Växjö bud förmodligen var mycket större. Skulle då inte Timrå och Växjö ha ett avtal där dessa spelare gå till Timrå vid missat slutspel för Växjö för en del av lönesumman då såklart. Alla vore ju vinnare i en sådan situation. Om nu inte spelaren varit en totalflopp då men i sådant fall borde det finnas möjlighet att bryta uppgörelsen :P

Kommentera