1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581119 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1477553

Sv: Lilla SM 2012

Olle: Jo förvisso, men det har väl ändå inte Timrå anammat de senaste åren? Vi har ju fasligt svårt att hitta ett motmedel mot lag som ligger som blodiglar med fem man på egen blå och bara stryper till mittzon. Alternativt att de har fyra man hemåt och en galning ovanför rödlinjen som surrar som en bålgeting på backarna i uppspelsfasen. Vi blir direkt skärrad när vi ställs inför ett sådant dilemma. Åt detta har en tendens att uppstå i matcher mot sämre bemedlade lag som spelar efter sin egen förmåga och resurs.

Jag har en känsla av att BIK Karlskoga känner till detta faktum mycket väl och har sin strategi klar för hur de kommer att genomföra matchen. Deras chans ligger liksom i att spela PRO-hockey i lågt tempo och få Timrå att ryckas med i detta gaggande.

Vi skall därför skruva upp tempot redan från första nedsläpp och låta pucken göra jobbet. Inte passa pucken runt runt runt i all oändlighet utan istället försöka våga utmana på ett konstruktivt sätt och ta rakaste vägen in på mål. Slänga in puckar på mål för att eventuellt få till några returer som vi kan vispa in alternativt understödja puckförande forward och ställa till med oreda i Karlskogas egna zon så det tvingas haka, trippa, slasha eller hålla fast och på så vis dra på sig mängder med utvisningar vilket förhoppningsvis resulterar i giftiga numerära överlägen som vi kan utnyttja.

Om vi sätter högsta fart från start och inte tillåter Karlskoga att få sätta sin prägel på matchen så kommer vi gå segrande ur detta. För börjar vi skjuta oannonserade skott där deras keeper är skymd eller trampar runt i deras zon där det gång efter annan tvingas panikrensa pucken så kommer det krokna. Åh är vi dessutom effektiva så kommer detta sätta grillor i huvudet på BIK-spelarna. De kommer börja tänka på att de möter ett Elitserielag med ett vansinnigt högt tempo som de inte behärskar och kanske även hänga med huvudena i frustration över deras egna tillkortakommanden.

Det är oerhört viktigt att vi får MOMENTUM i matchen och aldrig tillåter BIK Karlskoga att någonsin våga tro på sig själva. De skall kissa på sig av beundran inför vårat lag.

Jag vill se att vi FULLSTÄNDIGT KÄKAR UPP DEM!!! Deras coach skall ha fuktade ögon på presskonferensen efteråt när han konstaterar att "Timrå satte upp en förbannat hög nivå ikväll som gjorde att vi blev tagna på sängen och med det spel de uppvisar ikväll är de absolut ett värdigt Elitserielag, jag kan bara lyfta på hatten och tacka för lektionen och önska Timrå lycka till".

TIK - STÅR NÄR DE ANDRA FALLER!!!

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lilla SM 2012

Magnus Rövarn : Vi får väl se......

Kommentera