1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582312 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1519633

Sv: NHL lockout 2012

Skarin: 4200 på läktarna blir absolut vår utdragna död. Publiken måste fås tillbaka. Kommer dom inte för att se ett hårt jobbande lag är det bara att hoppas att dom kommer för att se ett hårt jobbande och vinnande lag. Upp till laget att fixa den biten. Upp till ledningen att jobba på alternativa åtgärder om effekten uteblir. Finns det verkligen inget intresse att locka fram, ja då är elitseriesagan all ändå.

Lockouten löser ingenting av ovanstående. Eller, jo. Om vi får hit Zäta, Strålman, Nielsen pronto. Utan att behöva betala mer än peanuts. Då kommer vi att få såväl en spelmässig som ekonomisk boost. Fulla hus, mysigt spel.

Nielsen lär förmodligen inte få någon större propellereffekt på vändkorsen. Strålman en något större, kanske. Räcker det för att täcka försäkringar? Kanske. T o m alldeles säkert, om man nu får sponsorer att gå in.

Men: i det längre perspektivet är det mest en kissa-på-sig-effekt. Ett sätt att lösa problem utan att lösa dom. Ska det här laget undvika kvalserien och/eller spela en publikvänlig hockey måste man få laget man har att prestera. Jag tänker på spelare som Friberg, Crippe, t ex. Dom måste ta minst ett kliv framåt om det här ska kunna funka.

Timrå bygger om, från grunden. Låt oss fortsätta med det. Lösningarna finns i det vi har, inte i det vi hoppas ska bli (tillfälliga superspelare från NHL, en arena i Sundsvall, osv).

Tommy-Nubben gick medvetet ut och satte press på Hockeyligan om att tillåta korttidskontrakt på NHL-spelare. Om man har perspektivet 'tänk vad som händer i Kvalserien mot Djurgårn...' så har man visserligen ett antal poänger, men man är överdrivet tidigt ute. Om man har perspektivet 'för vi har en massa billiga spelare som bara väntar på att få ta en tröja' är man egoistisk men väldigt smart.

Vilket perspektiv har Timrå? Jag hoppas som fan att det är det sistnämnda. Hjälper vi till att se till att det börjar välla in NHL:are samtidigt som vi inte har råd/kan förstärka själva är det dumstrut på.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: NHL lockout 2012

Bragd-Birger: Stämmer uppgifterna om försäkringskostnad på över millen i månaden för Z så lär det knappast bli nån Z eller nån Bäckis för oss. Bittert om lock-outen fortgår och vi inte får se dem spela.

Kommentera

Sv: NHL lockout 2012
Bragd-Birger: Ja Crippe har vart helt kass kovlandsnivå möjligen bör bänkas snart om det inte blir slut på glidarunt och vika ner sig.
Kommentera

Sv: NHL lockout 2012
Bragd-Birger: Det tar sig ;) Jag håller med. Just därför att jag tycker precis så där, på ett ungefär.

Lockouten löser ingenting långsiktigt. Det som den kan komma att lösa är att vi på ett enklare sätt kan undvika Kvalserien, eller åtminstone göra att vi står oss mycket starka på förhand om vi hamnar där igen. Kommer NHL igång igen så har alla lag det dom har, så att säga ;)

Men som sagt. Framtiden ser mörk ut. Det är ju publikintresset ett duktigt bevis på. Att arenan ligger där den ligger och det här med att TV sänder samtliga matcher är åtminstone två orsaker. Det är obekvämt att ta sig dit ut och hem, tycker väldigt många.

Men precis som alla andra älskar jag den här nystarten. Inte bara för att det var ett absolut måste utan även för att den känns riktigt bra också.
Kommentera

Sv: NHL lockout 2012
Bragd-Birger: Amen på det inlägget!!! Gilla +
Kommentera